Seksualni život partnera nakon rođenja djeteta

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nirvana

    Nirvana

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Veliki pozdrav… Pošto sam nova na forumu imam jedno ovako osjetljivije pitanje, a tiče se seksualnog života partnera nakon dolaska prinove. Naime, u 8. mjesecu ove godine, suprug i ja smo dobili predivnu curicu i ništa se nije moglo mjeriti sa srećom koju smo osjećali i puno prije njenog dolaska. No, nakon što sam se oporavila od poroda (dakle, 2 mjeseca nakon poroda), prvi smo put imali spolni odnos, koji je bio nekako ukočen i pun nekog straha. Pitala sam ga u čemu je problem da je sve to bilo nekako čudno, na što je on odgovorio da ga je strah da me ne povrijedi i da se boji da me boli. Nato sam mu ja detaljno objasnila kako je sve u redu i da se ne mora ustručavati raditi sve ono što mi je radio i prije dolaska bebe (inače, sam seksualni život nam je uvijek bio odličan, i uvijek smo voljeli isprobavati nešto novo…znali smo ga začiniti do bola ;) ). Nakon tog seksa koji je bio ujedno i prvi nakon poroda sve je krenulo nekako nizbrdo. Svaki slijedeći koji smo imali ja sam bila ta koja je morala poticati “želju za seksom” i to sve nekako na silu, a kada bi on prihvatio predigru, a time i samu igru - obavio bi to na brzinu i to u smislu kao da je TO nešto što se nužno mora obaviti… Seks više nije toliko čest koliko je znao biti (pa čak i za vrijeme trudnoće), a što je najgore od svega, imam osjećaj da ga više i ne privlačim. Nakon poroda sam se prvo vratila na svoju kilažu (66 kg), da bi danas moja kilaža bila svega 63 kg na 183 cm visine. Čak su se i strije na trbuhu povukle, masnoga tkiva nisam niti imala - praktički, izgledam super za nekoga tko je prvi puta rodio… Očajna sam i želim uspjeti sa partnerom, kako u svakom polju našega zajedničkog života, pa tako i u seksualnom. Ne znam što više napraviti iako znam da smo stvoreni jedno za drugo, da se volimo, da nam je naš Anđeo sve na svijetu i da možemo apsolutno sve što poželimo… Samo želim biti supruga koja još uvijek privlači svog partnera i koja ga može zadovoljiti u svakom pogledu…

  • Avatar Tara

    Tara

    Broj poruka: 18

    Prijavi adminu

    Upravo toga se i ja bojim… nama se seks promjenio već u trudnoći. Kao da je on izgubio želju za onakvom vrstom seksa kakav smo imali prije, a posebno nakon što mi je trbuh veći. Razgovarali smo o tome, ali on sam nezna objasniti zašto je to tako. Nije da ga ne privlačim, nego taj neki osjećaj da je beba unutra… Na žalost niti ja ti nisam od neke pomoći jer i ja očajavam od takve muške “nezainteresiranosti” za seks… možda da se javi neka koja nam može dati savjet kako da razgovaramo s našim mužićima ?? Ja sam čula  priče da i muški znaju izgubiti želju za seksom nakon rođenja bebe…

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Kod nas se sve promjenilo još u prvoj trudnoći, pa kad se opet sve pokrenulo nakon poroda, već je mala bila skoro godinu dana stara, ja sam s njenih 16 mjeseci opet zatrudnila, opet je sve stalo jer je mene sve strašno boljelo i iritiralo. Nakon kaj se druga bebačica rodila, neznam dal smo dvaput pokušali,sad je stara već 7 mjeseci. Mene to već iritira jer vidim da je i on živčan, al neće razgovarat, samo se pokupi u sobu i gotovo. Moram priznat da u biti dugo nisam ni imala neku želju, al sad bi već bilo vrijeme :D Nekak mi se čini da je i on polako odustao i da mu se opće neče ništ imat sa mnom.

  • Avatar Lee

    Lee

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    Kod nas je u početku trudnoće sex i dalje bio odličan kao i prije, ali kad je bebica počela rasti (5.mjesec) tako je i sex bio rjeđi dok nije u potpunosti prestao (7.mjesec trudnoće).. Nekih dva mjeseca nakon poroda smo se “vratili u sedlo”. Sad mali ima 7 mjeseci i sex je odličan kao i prije trudnoće. Teško je to razdoblje, promjene kroz koje prolazimo su velike i zato je bitno imati otvoren razgovor o toj temi. Nama je to i pomoglo. Moj savjet je da porazgovarate i da mu otvoreno kažeš svoje strahove i želje, kao i on tebi… Ako je sve štimalo prije trudnoće, nema razloga da ne bude tako i poslije. Pričajte kao prijatelji, ne kao partneri ili ljubavnici. Sretno!

  • Avatar klara2012

    klara2012

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Mi smo nakon poroda prvi ex imali tek nakon tri mjeseca. i to ne zato što muž nije htio već sam se ja bojala i nikako se nisam mogla opustit. Ali sada mogu reći da je sve kao i prije pa možda ćak i bolje. Mi smo dosta pričali o tome uopće nije bilo pritiska s njegove strane tako da sam se opustila. Treba pričekati ako već niste spremni ; otvoreno razgovarati o toj temi i sve će se polagano vratiti na svoje. Sretno!

  • Avatar Nirvana

    Nirvana

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    …ok, ja sam uvijek za razgovor, jer smatram da se njime puno toga može riješiti… ali što napraviti ako ova druga strana ne želi razgovarati o tome, odnosno, ako mu je to u neku ruku “neugodno” i ako baš nije jak na riječima?!

  • Avatar Lee

    Lee

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    Ako je njemu neugodno, ne mora biti i tebi… Znam da je iz nekih muškaraca teško izvući riječi, ali i djela govore glasno… Ako imaš mogućnosti bar na jedan dan vikenda koristiti baka servis, iskoristi vrijeme s mužem za popraviti situaciju… Što vrijeme više prolazi, sve ćeš više gubiti samopouzdanje, a to nikome neće pomoći. Budući mu je neugodno, nemoj vršiti presing jer će se id toga još više zatvoriti… Ima puno načina, treba naći pravi… Možeš mu npr. ostaviti post-it papiriće po kući sa duhovitim, sexy porukicama, iznenaditi ga donjim rubljem, plesom ili pak nešto drugo što ti je ugodno.. Muškarci su vizualna bića, reakcije će sigurno biti… I njemu je sigurno teško pala ta promjena u vašem sexualnom životu, ali mu je i teže jer ne može o tome razgovarati… Zato si ti tu da mu pomogneš i izvučeš iz te ljušture. Bez forsiranja i uz puno razumijevanja, vjerujem da će vam se karte opet posložiti… Samo hrabro i nasmijano naprijed.. Sretno

  • Avatar zrakasunca2

    zrakasunca2

    Broj poruka: 69

    Prijavi adminu

    Da sve utješim, cijelu trudnoću ništa zbog bakterije.
    6 tjedana nakon poroda kontrolni ginekološki pregled na kojem sam umirala od bolova.
    Prvi seks tri mjeseca nakon poroda, srednja žalost.
    Još mi ostalo ‘divlje meso’ od šava na rodnici koji i danas osjećam nakon dvije godine, ali sve manje.
    Sada imamo odnose jednom ili max. dva puta tjedno.
    Polako, ali sigurno idemo na bolje, s naglaskom na polako :)))

  • Avatar Andydea2

    Andydea2

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Moj muž i ja smo inače pravi ovisnici i volimo uživati u sex-u..Međutim iza 3.poroda kod nas je ova tvoja priča bila obrnuta. On je normalno bio napaljen ko lud i htio svaki dan,a meni nije bilo do ničega takve prirode..hehe i samo sam htjela biti sa bebom. Možda sam bila sebična nekada i nisam mslila na njegove potrebe, ali jedostavno nije mi se dalo..Izgledala sam si ko nasukani kit,mlijeko mi je curilo čim bi me dotaknuo…i nisam se mogla opustiti ko prije. Bez obzira što smo mi poslije poroda imali sex nakon 4-5 tj…sve se posložilo tek 6mj. nakon poroda… Razgovaraj sa njim i reci mu kaj te muči…mi smo jako,jako puno razgovarali i eto uspjeli smo..pa ipak smo muž i žena,volimo se..sve se da rješiti…samo puno strpljenja i razumjevanja..očito ga nešto muči !

  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    mi smo roditelji dvogodišnjaka, od rođenja nije to to kako je bilo prije, a bilo je puuunoo, samo problem je u meni, totalno sam nezainteresirana, a sigurna u sebe, nije bed kila, mljeka ili nečeg takvog, jednostavno nemam željeee, ne da mi se.. ima kakvih savjeta, pliz, btw uspjeli drugu bebu napravit, stigne za par mj, nekim čudom valjda hehe

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.