Spolni odgoj u obitelji

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Kako ste svojoj djeci objasnili kako su došla na svijet? Pet odgovora na ovo pitanje koje nam ostavite u raspravi ispod članka od četvrtka 24. do utorka 29. srpnja do 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna 'Što je ljubav? - Spolni odgoj u obitelji' [mondo.hr] u izdanju Naklade Slap:
    https://klokanica.24sata.hr/roditelji/sretna-mama/mama-zar-i-vi-to-radite-1780 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar niki_m

    niki_m

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Moj mali troipolgodišnjak počeo je rano s pitanjima o razlikama u pišama kod curica i dečki i o tome kako nastaju bebe, a moj odgovor je išao otprilike ovako: “Cure i dečki imaju različite piše da se kasnije mogu spojiti. Cura i dečko se vole, spoje se s pišama i tako tata u mamu stavi sjeme iz kojeg u mami počne rasti beba, poput cvijeta.” Njegovo pitanje na to je bilo: “A onda beba pobjegne?” :) 
    Moj odgovor je bio bez detalja, i mislim da moram početi razmišljati kako da mu to prezentiram. :)

  • Avatar malena04

    malena04

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Moja djevojčica od 6 god.je stalno zapitkivala kad će dobití bracu ili seku,zašto drugi imaju a ona ne. Jedne večeri nije htjela zaspati,moj muž je upitao;dali stvarno želiš bracu ili seku? Jer ako uskoro ne zaspiš ja ti neču moči ispuniti želju! Znatiželjno je upitala a kako češ mi je ispuniti? Mama i ja moramo zatvoriti vrata tvoje sobe,idemo spavati u svoju i pošto se jako volimo,ljubiti čemo se i grliti snažno. Bila je zadovoljna odgovorom. Sada ima skoro 7,ja sam trudna 7 mj. 

  • morena_

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Imam bebača starog 10 mjeseci. Mislim da bih mu prvi put kad me to pita rekla da ga je donijela roda… heheh… Kad bude stariji onda ću mu objasniti kako je zapravo došao na ovaj svijet, a možda i neću morati jer u današnje vrijeme djeca to često saznaju i preko medija… :)

  • Avatar gzeba

    gzeba

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Moja malena je 5 mj i vjerujte ja vec sada sisljam odgovore. Zasto?!  E pa ako bude kao mama glava ce mi biti ko globus od pitanja hahah pa bolje biti spremna. Kako cu joj objasniti kako je dosla jos neznam  i hocu li spominjat tu famoznu rodu isto neznam. Trudit cu se objasniti sto je bolje moguce. A hocu li se crveniti javim vam tek kad dode to vrijeme ;-) Zato su ovakve knjige zlata vrijedne za pomoc roditeljima.

  • magdek

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Vjerujte mi, to mi je bilo najnezahvalnije za objasniti, iako mi je sin (sada osnovnoškolac) bio izuzetno radoznao i stalno je postavljao svakojaka pitanja. Naravno došao je i red za to pitanje i mogu Vam reći da koliko god da se pripremate za taj trenutak, ipak ostanete paf! Tako sam se i ja počela izmotavati (tada je bio vrtičke dobi) i zamuckivati, a on se počeo smijati i rekao mi: Ma daj mama pa svi već u vrtiću pričaju o tome, ne treba te biti sram. Tada sam još jedan put ostala bez teksta. Pa zar i u vrtiću razgovarate o tome kako nastaju djeca. E onda sam i ja morala ispričati blagu verziju istine, o tome da su djeca plod iznimne ljubavi tate i mame i njihove bliskosti, te nježnosti!  Bio je donekle zadovoljan odgovorom. Moj se suprug još i prije toga stalno šalio da su ga donijele rode i takve stvari. Čak je i medincinskoj sestri prilikom mog porođaja odgovorio na pitanje: Dragi tata zašto ste toliko dugo čekali na dijete? (jer smo oboje bili u kasnim tridesetima); Pa kad rode do sada nisu nosile djecu, jer su bile u štrajku! Eto on uvijek sve okrene na šalu!

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Naša veća cura ima nešto više od 3 godine i za drugi rođendan je dobila seku. Već smo joj tad objasnili zašto mami raste trbuh i da je unutra na toplome beba, da su se tata i mama jako voljeli i ljubili jer nisu htjeli da ona bude sama, nego da ima bracu ili sku da se igraju zajedno. Ona je htjela seku, i eto dobila ju je :) Kad sam išla u rodilište, sva je ponosna izjavila susjedima da je mama otišla roditi u bolnicu seku iz guze :D Djeca sve skuže, samo im treba objasnit na način koji shvačaju. Ne treba im ništa tajiti :)

  • Avatar Lady_Camomilla

    Lady_Camomilla

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Mi smo već puno puta o tome razgovarali. Dječak ima 4 godine i svako malo pita kako nastane beba i kako se rodi. Neki dan, tijekom šetnje započeo je monolog: "Tata je pronašao tebe, kao što si ti pronašla tatu. Onda ste se mazili i bili ovako blizu, blizu (skupi dlanove da dočara blizinu) . I onda ste napravili mene. Ja sam rastao u tvom trbuhu i kad sam dovoljno narastao, pokucao sam ti na trbuh da hoću van. Onda si išla u bolnicu. Jesi malo cvilila? Pa jesi, da. I bilo je malo krvi, ali doktori su te popravili.“ Uvjeren je da djeca izlaze kroz trbuh, što u jednu ruku i je točno. Za ostatak kažem da beba iziđe kroz jednu rupicu koja se nalazi kod mamine piše. Možda to zvuči fuj, grozno, ovako, onako, ali ne pada mi na pamet muljati mu pa za par godina ispravljati i ponovno ”učiti".

  • Avatar Lady_Camomilla

    Lady_Camomilla

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Ha, ha, da, a druga anegdota o nastanku ljudi. Pitao me “Zašto imamo roditelje?” Rekla sam mu da je to jedini način kako čovjek može doći na svijet, potrebni su mu mama i tata. I govori on: “Aha, kužim, ti si me rodila, a šta je radio tata?” :D :D :D

  • Ivančica Sunce

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Moja četverogodišnja djevojčica puna je pitanja o tome odakle dolaze djeca. Ne želim joj dati krive informacije (beba izađe kroz pupak) ili govoriti o pčelama i cvijeću. Moj odgovor je bio da ću joj pojasniti kada bude bila malo veća. Već idući tjedanponovila  je pitanje. “Jesam li sada dovoljno velika da to saznam?” Pričala sam joj o velikoj ljubavi mame i tate i želji da na svijet dođe dijete i o prekrasnom osjećaju kada nosiš dijete u trbuhu, želji da što prije možeš dijete držati u naručju.. Već tada sam prema njenom izrazu na licu vidjela da će joj te informacije biti premalo…

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.