priprema za školu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Dragi roditelji školaraca, kada ste počeli pripremati djecu za školu? Da li su vaša djeca znala, prije prvog razreda pisati i čitati?Moje dijete još ne zna, slijedeće će godine u školu i jako ga teško uspijemo nagovoriti na bilo kakav rad za stolom, a kamoli da piše ili da čita, kaže da to ne zna i da mu je to dosadno. Ne znam da li da i dalje budem uporna ili da ga pustim.

    happy mum

  • Voćka

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Od mojih troje ni jedno nije znalo pisati i čitati. Radili smo na razvoju predčitačkih vještina: prepoznavanju, razlikovanju, globalnom čitanju, kao i na razvoju fine motorike potrebne za pisanje.
    S obzirom da je predškolac u vrtiću će svakako proći taj dio s odgojiteljima, a kod kuće bi trebalo osmisliti motivirajuće aktivnosti kroz koje bi vam dijete “ponovilo” aktivnosti koje su radili u vrtiću. Na taj način ga već pripremate za radne zadaće koje ga čekaju u školi: da pamti što se radilo, koje su mu obaveze za napraviti i slično.
    U svakom slučaju, treba biti uporan

  • Avatar sandra.porcer

    sandra.porcer

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    PeggySue


    Dragi roditelji školaraca, kada ste počeli pripremati djecu za školu? Da li su vaša djeca znala, prije prvog razreda pisati i čitati?Moje dijete još ne zna, slijedeće će godine u školu i jako ga teško uspijemo nagovoriti na bilo kakav rad za stolom, a kamoli da piše ili da čita, kaže da to ne zna i da mu je to dosadno. Ne znam da li da i dalje budem uporna ili da ga pustim.


    eto moj sincic krece u pred skolu..nije pohadao vrtic…al eto zna brojati do 50..poznaje slova i poceo je pisati..al vjerujte da ne zato jer smo ga mi pritiskali vec ima starijeg brata i seku i to je sve stekao uz njih…gledajuci ih dok su oni ucili i to ga je zanimalo..al i meni je sa ovim starijim bilo tako nije htio nista ..sve mu bilo dosadno prije skole nije htio nista..al kad je vidio svoje vrsnjake u skoli sve je krenulo samo od sebe i sad nema nikakvi problema..zna sve …najteze je prvom skolarcu u obitelji pustite neka vrijeme ucini svoje Sretno

  • Avatar koradolea

    koradolea

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Dragi roditelji, moj sin će nagodinu također u školu. Još nezna sva slova nit brojke al pomalo pokazuje zanimanje. ništa ga ne prisiljavam. Ako me pita mu kažem. Međutim kod njega je problem što nema koncentracije baš. Sve ga zanima al vrlo kratko to traje. Nadam se da će se to promijeniti kad bude krenuo u školu. :)

  • bruna2

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Moj djecak ima 4 god i zna vec dosta brojeva i slova . Sam je pokazao zanimanje tako da me stalno pita kad negdje vidi slova ili brojeve koje je slovo ili broj. Sad mu je to zanimljivo i uziva kad ga pohvalim da je tocno procitao..

  • anapa

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    a mene zanim jel ima netko da mu je djete jako, jako, jako zainteresirano za slova i čitanje? moj ima tek dvije i pol godine i najzanimljivija igra mu je čitati slova… ono hodamo po gradu, on stane kod nekog natpisa/reklame/plakata i slovka… ko će s njim nakraj kad još počne povezivat… napominjem da ga mi uopće nismo prisiljavali, pa čakl ni poticali na to, jedino smo jako puno čitali slikovnice….

  • Avatar dadls

    dadls

    Broj poruka: 40

    Prijavi adminu

    Slušajte instinkte i sretno!

  • Alelovaoeq

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    moja starija je sa tri g.već znala sva slova, sa četiri je polako počela čitati a sa pet smo se već dopisivale porukama preko mobitela kad sam ja radila a ona bila na čuvanju :)

    sada imam curku od skoro 4g.i ni najmanju volju nema za slova, pričati je počela tek s dvije, skroz je obrnuta od seke, ljenčina mala :)

  • Aky

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    To uopće nije čudno. Naime, neka su istraživanja pokazala da je mozak djeteta najprijemčljiviji za učenje simbola oko 2. godine, a simboli su i slova, brojke, marke automobila itd…. Budući da kineski jezik za pisanje koristi veliki broj znakova (čini mi se oko 2000) njihova djeca počinju učiniti “slova”već oko 2. godine. Moja kćer je isto tako oko 2. godine počela pokazivati veliki interes za slova, čitali smo registracije automobila po parkiralištima, reklame po cesti… gdje god su bila slova, ona je reagirala. Ja sam prepoznala njezin interes i podržala je, igrale smo igre sa slovima, igre glasovima…. ali je nikad nisam izravno poučavala. I tako je s 2,5 godine znala sva velika tiskana slova, a 2 mj. kasnije smo uočili da zna i mala tiskana slova (sama naučila kad bi joj dala da piše u Wordu). S 4,5 godine je već pisala dugačke i složene riječi, ali je “po pravo” počela čitati tek sa 6 god. i 4 mj. (“po pravo” čitati mislim sposobnost da pročita kraći tekst/priču i razumije pročitano).
    Tako da… ako dijete pokazuje interes za nešto određeno, nikad se ne treba zamarati njegovom dobi, već podržati taj njegov interes pribavljanjem primjerenih materijala, omogućiti mu da uči kroz zabavu i igru (jer to je prirodan način učenja djeteta rane i predškolske dobi), ali pritom paziti da se to ne pretvori u forsiranje od strane odraslih.

  • nova62

    Broj poruka: 18

    Prijavi adminu

    I think it's good to attend.

    แทงบอลออนไลน์ [xn----6wf1cgaj6ef8dah0v9a0i.net]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.