Promjene u pubertetu

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Kako se vaše dijete promijenilo u pubertetu? Tri odgovora koja nam ostavite u raspravi ispod članka od četvrtka 20. veljače do srijede 26. veljače u 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna 'Teen psiha [mondo.hr]' u izdanju Profila.
    https://klokanica.24sata.hr/skolarci/razvoj-djeteta-od-7-do-14-godina/teen-psiha-kada-je-pravo-vrijeme-za-seks-1210 [klokanica.24sata.hr]

  • Marica5

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Uf, ima svašta, ali mi najteže pada šutnja. Ne mogu ništa izvuči iz njega, što mu se događa, kako je u školi, što radi vani s prijateljima. Većinu vremena ima slušalice u ušima.

  • Avatar mama2girls

    mama2girls

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Moje kćeri su još daleko od puberteta, ali voljela bi imati ovu knjigu.
    Razmišljam o njihovom pubertetu, kako će se naš odnos promjeniti… jer znam kako je meni bilo kad sam bila se počela udaljavati od staraca. Makar sad vidim da roditeljima nije lako, znam da ne želim biti jedna od onih mama koje gnjave, koje špijuniraju po sobi, po ladicama traže stvari koje im djeca skrivaju. Uvijek sam htjela biti mama koja je i prijateljica svojim kćerkama ali znam da je to nemoguće, jer mama je ipak mama, koliko god bliska i cool. Ali voljela bi da mi kćeri mogu reći što ih muči, da im mogu ispričati i svoja iskustva makar znam da je svakome najlakše kad neke stvari proživi na svojoj koži :)

  • Avatar antea11

    antea11

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Ja bih ovu knjigu za moje nećake 
    Koliko vidim po njima i njihovom društvu, počnu se zatvarati u sobu, lupaju vratima :) ne žele razgovarati sa starc ima i odraslima, dure se ili izazivaju svađu (ili misle da odrasli njih napadaju :) cure se počinju jako šminkati :)

  • irenamiposlalalink

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    eto naletih na ovu temu zahvaljujući Ireni.b (hvala Irena), uglavnom knjigu bi htio pokloniti mojim teen kčerkama (pogotovo starijoj 16 godina). Same promjene u pubertetu su različite, mlađa 13 godina poprilićno je zatvorena (ponekad bahata) i iz nje se mora izvlačiti na cjediljku odgovori oko toga, dok starija je puno otvorenija (apsolutno sa njom pričam o svemu osim o seksu) - prepuštam majci. Promjene kod starije kčerke izražavaju se da je postala puno ozbiljnija od kada ima dečka, i dalje je otovorena za razgovor bilo kakav (samo ne spominji njezinu vezu . to je privatno i bok). Tako i dođoh do razgovora sa Irenom s obzirom da se poznamo iz teen dana i da li je normalna veza a imaš 16 godina i što ako potraje (ako zatraži seks) i nadam se kad dodje do toga da neće doć iz prisile/žaljenja ili sl. nego samo kad ona bude spremna. Upravo je ipak priupitah o tome, uglavnom otpjeva neku cajku (neznam baš riječi) uglavnom kad prođe,škola,faks i zaposlenje prije braka dat ću ti vraga.

    p.s  pozdrav Ireni i hvala na linku

  • Avatar ciciko

    ciciko

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    imam kćerkicu 13 godina staru.Promjene su više nego očite,od lupanja s vratima i bježanja u sobu,neki dan je išla čupati obrve,promjene odjeće(stalno je u crnome),muzike i sve što netko spomene aludira na sex.Nadam se da ta faza neće dugo potrajati,iako tek sada dolazi najteže vrijeme.Molim se za strpljenje.

  • Avatar teen

    teen

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Knjigu bih svakako voljela pokloniti svojoj teen kćeri od 14 godina, koju “peru”hormoni.
    Dakle, ponekad zaista ne znam što da kažem, kako da postupim a da je ne povrijedim. S druge strane mislim da koristi moje povjerenje. Sada ima dečka,( naravno ne slažem se s time), otvoreno sam razgovarala s njom o seksualnosti. No, bojim se da počne ulaziti u sexualni odnos a da nije spremna i sigurna u ono što čini. Uglavnom, svaki razgovor završava sa “znam mama” uz durenje, a ja se osjećam jadno.
    Pomoććć

  • mama24

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Moj sin Luka koji će za nepunih mjesec dana navršiti 15 godina trenutno je u razdoblju burnih reakcija i kako sam kaže “teških odluka”.
    Tjelesno se razvija u muškarca, a emotivno je tek na pragu sazrijevanja.
    Buntovnost i periodi “ja sve znam” izmjenjuju se s potrebom da dobije savjet i utjehu i svi se trudimo pomoći da lakše prođe ovo razdoblje njegova života.

  • majatb

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    imam troje djece, od kojih su dvije djevojcice u pubertetu a djecak na ulasku u pubertet, starija djevojcica totalno se promjenila, sve joj smeta, neuredna je, ima dane kada ne reagira na nikakve razgovore, dogovore i pregovore niti napokušaje  stih, a mlađa curica ima samo kratke faze takvog ponašanja. Zanimljivo je da su se njih dvije kao seke koje su se do sada uglavnom svađale i sukobavljale, jako povezale i puno vremena provode zajedno.Nastojim im biti savjetnica i utočište za probleme kada mogu,mada ima trenutaka kada i ja “popubertetim”

  • elfi

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Imam trinaestogodišnjaka u kući,po ponašanju još je zaigran,dobre naravi,i pun humora.Fizičke promjene su krenule,i sad sam “enciklopedija” ili “google” ,jer mi dolazi sa bezbroj pitanja o spolnom sazrijevanju( zašto rastu dlake na određenim područjima…kako izgledaju kondomi,kad se tinejđeri upuštaju u spolne odnose…) Faza parfema i raznih dezića ,slušanja glazbe u sobi. Još ne vidim promjene raspoloženja niti lupanja vratima,uglavnom još razgovaramo o svemu,zna mi ponekad reći :“Šta si nervozna,pucaju te hormoni!!”

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.