Beba mjesec dana trpanje ruku,treskanje u snu, skok u razvoju? Molim savjete.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tea1990

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Mame, moze savjet.
    Beba ima mjesec dana, rodena sa 4360kg sada ima cca oko 5 kg, lijepo napreduje, u pocetku dojen a sada je na Bebimilu. Prije cca 2 tjedna poceli su grcevi, nema ih svaki dan, kad ih ima to je ujutro i navecer (dajemo mu Mylicon) i ne traju dugo. 
    Jucer i danas je nervozan,slabo spava i nakon sta jede trpa sake u usta,tuticu, sve sta mu je na dohvat… s obzirom da jede 120ml nije gladan i jos mu je rano da mu krenu zubici rast…pa me zanima da li se netko susreo sa takvom situacijom? U snu se cesto sav strese kao da se uplasi…. Da li je to samo faza, skok u razvoju? Napredna je beba pa me nebi cudilo nista. Nismo jos bili na prvom pregledu kod pedijatrice, sljedeci tjedan imamo pregled.
    Hvala :)

  • Avatar dea32

    dea32

    Broj poruka: 1561

    Prijavi adminu

    Trpanje ruku u usta su znak oralne faze koja je sasvim normalna u razvitku bebe.
    Ovo trzanje u snu je Moorov refleks, znak je nezrelog zivcanog sustava, dogada se u tim prelaznim fazama sna. Preko dana se zna dogoditi kad se beba preplasi kod naglog pokreta kad ga se nosi, nagle buke ili sl.. Kazu da Moorov prestaje oko 4.mj zivota, a potpuno do 6.mj zivota.

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.