beba se zagrcne

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar petrich93

    petrich93

    Broj poruka: 102

    Prijavi adminu

    pozdrav mame, bebac star 4 tjedna, jucer dok je lezao na ravnom se odjednom ukocio i poplavio i ostao bez zraka, digla sam ga okomito i nakon pol minute je normalno disao ko da nista nije bilo, inace je danas sve normalno, papa, spava, i razgledava uokolo dok je budan..mene zanima zbog cega dode do toga i jel jos kojoj mami tako bilo?

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Ako je ležao na leđima, možda mu se vratila hrana pa mu zatvorila dišne puteve. Ja sam svog malca uvijek stavljala na bok u one trokutiće i onda sam nekako bila mirna, ako bljucne, izbaci to van i dobro. Naravno da sam dobivala pametne savjete kao- moraš ga stavljati naleđa da mu se glava formira, imat će izduženu glavu i ja ga stavila i sjedila pokraj njega, a njemu se vratila hrana sat vremena nakon što je jeo i sva sreća da sam bila pokraj pa sam ga odmah podigla.Uh jesam bila ljuta na sebe što slušam druge. Nije poplavio, nego je počeo kašljati pa sad ne znam je li i kod tvoje bebe tako. Svakako ga prati, pa ako se ponovi, idi doktoru.

  • Avatar medsr

    medsr

    Broj poruka: 439

    Prijavi adminu

    ja bi se svakako konzultirala s liječnikom.najvjerojatnije se beba zagrcnula,ali opet…

  • Ada3

    Broj poruka: 54

    Prijavi adminu

    Pozdrav. Preporucila bih ti da bebu drzis vecinu vremena na boku i da ih mijenjas svako malo. Tako sam i ja i nikada se nisu zagrcnule i ako bi im se hrana slucajno vratila odmah su je bljucnule van. a sto se tice glavice nije im se ni deformirala ni nista slicno jer se stalno okrece i povremeno je drzis u rukama tako da bude ok. Jedino pazi na usi. a na ledjima je drzi dok si ti uz bebu.

  • Deleted user

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Pozdrav cure!  MOja curica je sada stara dvije godine. Imali smo dosta problema s tim zagrcavanjem, čak i sat, dva nakon obroka. Svaki put bih ju držala na ramenu dok ne podrigne po 5,6 puta, no nije ni to spriječilo vraćanje hrane.Sa 17 dana smo završili na hitnoj zbog zagrcavanja, koje je prešlo u gušenje. Poplavila je i lupkali smo ju,ali nije dolazila do zraka i onda se odjednom smirila. Ležali smo 5 dana u bolnici na promatranju, no nikakav konkretan odgovor nismo dobili, zašto se to dogodilo. Mjesecima smo imali problema sa zagrcavanjem i podrigivanjem. Nisam znala da maloj bebi treba toliko da podrigne po više od 5 puta, da bi mogla normalno funkcionirati i zaspati. Kad god bi spavala preko dana, ostavljala bih ju u svojoj blizini, na oku, u slučaju da se u snu zagrcne da ju mogu odmah podići. Neki su mi rekli da pretjerujem, no na kraju sam vidjela da sam bila potpuno u pravu. Nekoliko putA bi se toliko zagrcala, da vjerujem da je u drugoj sobi, ne bi ju ni čulA i bilo bi kobno. Tek nedavno sam čula za gastroezofagealni refluks i ovako dok čitam i slušam mame čija su djeca imala tu dijagnozu,mislim da ju je imala i moja djevojčica, samo nisam naišla na doktore koji su to znali prepoznati. U svakom slučaju savjetujem svakoj majci ako se susretne sa problemom poput mojeg, neka potraži mišljenja od više pedijatara.

  • pantera23

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    To se i meni dogada sa bebom a nastaje zbog prebrzog jedenja tj hlapljivog jedenja :) zagrcne se I podignem Je na ramena da podrigne ili bljucne ili uhvati zraka eventualno. Nemas razloga za brigu nasi bebaci Su mali prozdrljivci ;)

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Slažem se, moja je cura nekad toliko jela da joj je već na usta izlazilo, al ona je htjela još i još, pogotovo ako je duže spavala, ona je bila toliko proždrljiva, da mi je htjela cijelu cicu odgristi.
    Naravno nakon toga se događala ista situacija ko i vama, morala sam ju dizati da podrigava jer isto je radila koje kakve face da nisam ni znala kaj joj je!!:-)

  • Avatar Tejuska♡

    Tejuska♡

    Broj poruka: 3521

    Prijavi adminu

    Pozdrav.. Moj sin ima 6 i pol tjedana i imamo takoder problema najvise kod podrigivanja .. Drzim ga podignuto i na ramenu i po sat vremena ali nikako podrignut i onda ga spustim jer zaspi i nakon nekog vremena pobljuca sve.. A nekada se i zahlikne da pocrveni i pocne kasljati,stalno ga stavljam na bok ali on se sam okrece strah me po noci kad i ja zaspim da mu se to ne desi da se ne ugusi,imate li kakav savjet za neki drugi polozaj kod podrigivanja? (stavljam ga na rame,na nogu,na trbuh)

    🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)
    [lilypie.com]

  • kristinica

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    moj decak ima 3ipo meseci ,dok lezi na ledjima kao da pocne da se gusi “sitno” dise ili nekako kratko i  jako mrda  rukama bas deluje uplaseno nadam se da me razumete ,to radi sve dok ga ne okrenemo na stranu takodje se desava i dok spava .  Znacilo bi mi vase misljenje ,hvala 

  • Avatar Ugolina

    Ugolina

    Broj poruka: 4926

    Prijavi adminu

    Ja sam svoju uvijek stavljala da lezi na boku i na lagano povisenom, ali uvijek!!!! 
    U kindacu sam ispod svake strane madraca stavila jastuk tako da ju mogu stavljati na jedan,pa onda na drugi bok,a da je okrenuta prema meni..
    Uvijek me bilo strah tog bljuckanja ili nekog refluksa,narocito jer se jednom ispovracala i ko zna sto bi bilo da nisam dosla..od onda ju ne ispustam iz gida

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.