Cijepljenje

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MumToBe

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    jeste li cijepili svoju djecu? skoro svaki dan čitam o negativnim nuspojavama cijepljenja i ozbiljno razmišljam o tome da ne cijepim svoju bebu.
    ima li netko tko je odbio odmah u rodilištu cijepiti bebu i koja je točno procedura? može li necijepljeno dijete u vrtić?? kako pedijatri reagiraju na to?

  • Avatar seal

    seal

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    na zalost djete moras cjepiti… sva cjepiva koja prima smo primili i mi osim cjepivo na hepaititis - prvo dobiva u rodilistu, drugo sa 2 navrsena mjeseca i trece sa 6 mjeseci… ako odlucis da neces cjepiti djete moras platiti kaznu cini mi se u iznosu od 3 tkn, posalju ti socijalnu doma i ne mozes djete upisati u vrtic a kasnije ni  u skolu… mi smo htjeli to izbjeci pa na kraju nismo…ali mislim da je moguce odgoditi cjepivo pa da se djete cjepi u kasnijoj dobi..na zalost ta vakcina jos nije ispitana i moze imati nuspojava ali ne znam kako izbjeci to…. na zalost..

  • Avatar mamamaya

    mamamaya

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Draga seal, moram priznati nekoliko krivo navedenih informacija. Mi naime nismo cijepili naše dijete jer je od cjepiva bio teško bolestan. Do sada (3,5 godina) nije nam došla socijalna služba na vrata. Da bi platio kaznu, prvo te Rh mora tužiti, a to nije za sada čest slučaj. Upis u školu je obavezan, tako da dijete bez obzira što nije cijepljeno mora biti upisano u školu od strane države. Postoji i udruga život ili cijeljenje na čijoj web stranici možete pročitati više o pravima roditelja i djeteta te o štetnosti cjepiva.

  • Avatar seal

    seal

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    hm…cini se da ipak nisam bila dobro informirana na vrijeme i ako je tako sad bi mi vrijedila ona   “kad bi baba bila musko”… iako moram priznati da mi nije jasno ovo… niste cijepili djete jer je od cjepivao bio tesko bolestan?? konkretno ako smijem pitati o kojem se cjepivu radi, koje su bile nuspojave i na koji se nacin lijecilo djete? Unaprijed se ispricavam ako su pitanja pre osobna ali smo uzasno skepticni na to cjepivo protiv hepatitisa… iako je malena primila vec drugu injekciju….

  • Avatar tratincica

    tratincica

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    nedavno sam gledala koji su dokumenti potrebni za upis u vrtic/jaslice i u vecini privatnih se trazi potvrda o cjepljenju. (odnosno knjizica cjepiva koja se dobije po izlasku iz rodilista)

    Sunce mamino Mia

  • Avatar sandras

    sandras

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    imam info da je neki dan ženskica sa mužem u javnog bilježnjika ovjerila izjavu da ne žele da dijete primi prvo cjepivo u bolnici. Porod i cila situacija sa “ne cjepljenju” je prošlo odlično.
    Ja isto već razmišljam neko vrijeme o necjepljenju djece. Imam ih već dvoje i evo za misec dana stiže mala curica. Poslušala sam predavanje Anite Petek i moram priznati da smo ja i muž sve bliže odluci da odustanemo o cjeljenju. Puno lječnika i sami odlučuju ne cjepiti svoju djecu tako da se samo mora naći pedijatar koji će takvu informaciju “prešutiti” i ne raditi drame pa se cjepljenje bar u prvo vrime može bezbolno izbjeći. 
    Za kaznu sam čula ali s obzirom na zdravlje moga djeteta, je to majči kašalj tako da me ta kazna (koja je kolika sam čula samo kod nas propisana) sigurno neće spriječiti. Bitno je biti čvrst i boriti se - kao uostalom svugdje gdje tražiš svoja prava. 
    Mislim da će se uskoro osnovati udruga u splitsko-dalm. županiji koja će dati među ostalom i pravnu pomoć kod takvih slučajeva.

  • Avatar jelka12

    jelka12

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Savjet strućnjaka cjepiti!!!! Mojoj sestri je mali u rodilištu cijepljen bcg cjepivom i dobija je tuberkulozu iz cjepiva prvi drugi i treći rođendan doćeka u bolnici nakon toga ćetri miseca na rebru odleža ima operaciju jer  je dobija tuuberkulozu u kostima!!!! Dan danas je na pustim ljekovima i svakih 6 mj ide na kontrole. I zna dokada. Lijećnici su svi uporno tvrdili da nije o cjepiva dok sse nije dokazalo suprotno (ah događa se ) to je njihova izreka ja mislin da postoji i 1% opasnosti od nuspojava ako se radi o mom djetetu to je previše.
    Nema tu nikakve zaštite već samo farmaceuski biznis!
    Ja nedan više ni pod koju cjenu cjepiti svoju djecu i mislim da je dužnost svakog roditelja da se dobro informira što brizgaju u njegovo djete pozdrav¨!!

  • Avatar jelka12

    jelka12

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    www.portalsvijesti.com/teme/zdravlje/istina-o-cjepivima/

  • Avatar mamamaya

    mamamaya

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    U članku kaže: “Svako dijete ima pravo biti cijepljeno i na taj način zaštićeno od bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem.” Neka mi samo netko objasni zašto onda u većini EU zemalja cijepljenje nije obavezno i kod njih nema progona roditelja kao “lov na vještice”.? Zar smo mi pametniji od Njemačke, Italije i ostalih zemalja. Nismo, samo smo pogodniji teren za testiranje na našoj djeci.

  • Avatar jelka12

    jelka12

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    www.zivot-ili-cijepljenje.hr/hr/02-cijepljenje/04-cjepiva/lice-i-nalicje-vakcinacije-protiv-Hepatitisa-B.html

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.