Dnevno spavanje

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Do koje dobi su vam klinci spavali po danu? Moj ima 5 i pol godina i ne želi više spavati po danu no ja mislim da mu još uvijek to treba, često predvečer bude nervozan i razdražljiv. Kada ne spava po danu, navečer ga pošaljemo ranije u krevet no onda se muči i na kraju teško i kasno zaspi, tek negdje oko pola 11 i probudi se ujutro između 7 i 8.

    happy mum

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Mi smo došli u tu fazu da sin odbija dnevno spavanje iako ima samo tri i pol godine. Nadam se da je to samo faza jer po njemu vidim da mu je dnevno spavanje zaista potrebno.. Kada ne spava, već oko 5,6 sati postane toliko razdražljiv, nervozan da doslovce čekam osam sati da ide u krevet. Inače ide u vrtić, ali ne ostaje na spavanju, već po njega dolazi baka pa spava kod nje. Probali smo sa spavanjem u vrtiću, ali tobaš nije išlo pa nekako to odbijanje spavanja povezujem s tom situacijom u vrtiću..
    Ima netko savjet kako “natjerati” dijete da i dalje spava tijekom dana?

  • kikili76

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Moj sin ima 2 godine i 9 mjeseci i sad je u nekoj fazi nespavanja popodne vikendom kad smo suprug i ja kod kuće. Inače, bez problema zaspi preko tjedna sa tetom koja ga čuva. Uredno ga stavi u krevet, pokrije, izađe van iz sobe i on zaspi za 10-15min. Sam! Ja to nikad nisam uspijela, suprug jednom, skoro :) Mislim da dok smo mi doma da jednostavno ne želi ništa propustiti i nama šanse uspavati ga….igra se, pleše po krevetu, kad ga ostavim samog…izađe iz krevetića i u vreći dođe u dnevni boravak ili se me zove…tako da smo odustali od uspavljivanja vikendom jer maltretiram i sebe i njega, jednostavno ga pustim. Nekad izdrži do 8 navečer, a nekad zaspi sam oko 6, što opet znači uspavljivanje do 11 navečer…i tako.. Iskreno nadam se da će  ova faza proći jer mislim da je još premali da izbacimo taj popodnevni odmor

  • mamy

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    Drage mame imam bebu staru 2 mjeseca i od prve sedmice imamo grcice koji su sad malo slabiji al ipak jos prisutni.Zbog toga se moja beba navecer budi svaka 2h i ustaje jako rano oko 6h ujutru i cjeli dan je budan…da li je normalno da tako malo spava..u 24h odspava mozda 8-9h al u prekidima :-( pomozite!!

  • tjagusic

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    moj klinac je napunio tri godine i sada sam poslije ručka traži da ide u krevetić, no do sada smo imali nekoliko faza bunta i nespavanja po danu. Obično samo to rješavali razgovorom. Nikada nismo dopustili da spava negdje osim u svom krevetu npr. na kauču ili nekome u krilu i kada je dobio svoju sobu bio je problem objasniti kako sada ima vlastito mjesto za spavanje i kako ne mora više slušati tatu kako hrče i sl… no uspjelo je! sada već pajki. mislim da im je važno dobro obrazložiti i tako lakše prihvate pravilo ili promjenu. kod nas nije bilo “tjeranja” na spavanje ni prisile pa mislim da to niti ne pali previše…

    mama trogodišnjaka i uskoro malene štruce… ima puuuno pitanja, a možda i koji odgovor za nekoga :)

  • Avatar leana24

    leana24

    Broj poruka: 65

    Prijavi adminu

    imam blizance od skoro 4 i malog od dvije i pol… svi se bude ujutro oko  7 iznimno i kasnije, spavaju popodne od 13 oko 2 i pol a maleni oko 3 sata navecer idu spavati izmedu 8i 9 ovisi koliko su umorni. Za sada se ne bune i vidim da im san treba. par puta su zbog okolnosti ostali budni pa su ipak zaspali kasnije popodne.

  • Avatar Iskrica1347

    Iskrica1347

    Broj poruka: 991

    Prijavi adminu

    Moja neće doma spavati popodne osim ak se baš ne sruši sama (što je vrlo rijetko) otkad smo izbacili čep, odn. dudu iz usta. Ima 3 god i 8 mj, a izbacili smo je sa 3 god. I navečer imamo uvijek problem sa uspavljivanjem (krenemo oko pol 9 - 15 do 9, osobito sad po ljeti, a ona nekad zaspi do 10 - 10.30, a nekad se mučimo i skoro do pol noći). Dižemo je oko 7 radnim danom i u vrtiću hoće spavati popodne.
    ja sam se pomirila sa činjenicom da imam takvo dijete. I čak me i ne smeta to što neće spavati popodne, ali to večernje uspavljivanje me izluđuje, osobito sada kad čekam drugu bebu.

    Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

  • elif

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pozz. ja mislim da do 5god.djeci treba dnevni san,a poslije mu na volju ako mu se spi neka spava,a ako ne nema potrebe tjerati ih.Tako je kod mene bilo, poslije pete godine, tri dana ne spava pa jedan spava i tako ponovo neko vrijeme i do 6-te godine prestalo dnevno spavanje.

  • mama6

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Pozdrav  !Moja curka sad ima 3 godine i 3 mjeseca i već skoro pola godine nema dnevno spavanje,u početku je jako bila razdražljiva oko 18 h,ali s vremenom se navikla i sada se može cijeli dan igrati,skakat da ne trepne,ali zato oko 20:30 ili 21h zaspi bez problema i spava cijelu noć do 9 čak pola 10 ujutro.Dok naprimjer kad ode kod mojih koji su blizu gorskog kotara pa su i zrak i klima drukčiji odspava po 2 sata,ali svejedno ide u 21h spavat.

  • Avatar Iskrica1347

    Iskrica1347

    Broj poruka: 991

    Prijavi adminu

    Joj, ja bih sve dala da moje dijete hoće i u 10 ići spavati. Ali ZBILJA ići spavati, a ne da ju nađem kako lista knjigu još u krevetu u 11 sati.. Mislim, nemreš od gena pobjeći, znam ja to (ni muž ni ja kao djeca, a ja ni sada, nismo bili neke spavalice). I stvarno smo puno vani. I ona puno trči skače i igra se. I umorna je, ali spavati ne želi ići. Uvijek ima nešto zanimljivije. Sad više cijenim svoje roditelje, a za drugo dijete zaista želim samo da hoće spavati.

    Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.