Dohrana od 4.mj.

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Najprije hvala svima na savjetima koje dobijem. :) Maleni mi ima 3 mj.i vrijeme je da počnem proučavati otkada i na koji način ide dohrana (kašice domaće i kupovne, sokići i slično), što je najbolje i najzdravije ili se pokazalo dobro s vašim malenima. Od povratka iz rodilišta smo na Novalacu 1 i beba ga je odlično prihvatila, dobiva na kilaži, taman, uz to popije malo čaja od komorača (Hipp za najmlađi uzrast) i malo prokuhane vode - savjet pedijatra. Hoće li na pregledu s 4 mj.dati kakav savjet/plan prehrane? Prilično je gladna (lakoma) i žedna, ali sretna i dobra beba. Prva mi je beba, nemam nikakvih iskustava i hvala svima unaprijed, u ime mojeg izjelice.

  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    I još jedna stvar, beba zaspi navečer i ne budi se do jutra. Ni za hranjenje. Naravno da mene nešto budi svakih sat vremena pa mu zavirim u krevetić koji je do našeg. Ili se trudim biti budna dio noći. Spavate li vi kad beba spava? Hoće li mu biti išta bez noćnih hranjenja? Po danu mlati ko lud. :) Pedijatrica je komentirala s - blago vama. 

  • Avatar mamika3

    mamika3

    Broj poruka: 3071

    Prijavi adminu

    Dohraa ide od 5-6 mjesrci!Pogledaj tablice dohrane pa vidi sta smije!
    ALI….Posto je tvoja beba skoro 4 mjeseca i nocu uopce ne jede bilo bi bolje da zasad jos uvijek dobiva samo mlijeko!

    Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

  • Avatar -Tea-

    -Tea-

    Broj poruka: 939

    Prijavi adminu

    Moj sin je takodjer bio na Novalacu i od 3 mjeseca se budio samo jednom po noci za jesti. Ped.nam je sa 4 mj.rekla da polako krenemo sa dohranom. Jednom dnevno kasicu. Poceli smo sa mrkvom, pa jabuka, kruska, tikvica… Svaku namirnicu 4 dana i pratili dali ima kakve alergijske reakcije. Kad smo utvrdili da nema alergije na dane namirnice, pocela sam mu ih mijesati medjusobno. Sa cca.5 i po mj.smo poceli sa piletinom i rizom i palentom i teletinom i to miksali sa povrcem. Dijete je prihvatilo sve. Nisam se bas striktno drzala tablica od kojeg mjeseca mu dati koje voce ili povrce, nego sam gledala sta imam u vrtu trenutno… Mada mu nisam dala grah, kelj i slicno sta napuhuje. A sa jajem smo krenuli oko 10-og mjeseca.
    Danas ima 11 i pol mj,jede sve sta mu ponudim, i zdravo je dijete koje je prvu temp.imalo prije 10-ak dana! :)

    [lilypie.com]

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]

  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Hvala!!! Tea, ovo što pišeš, tako sam si ja i zamišljala, napisala sam 4 mj.jer sam mislila da tako otprilike ide, vidim na kašicama +4, +6, +10… Ove namirnice - jabuka, mrkva…same kuhate i onda pasirate /miksate pretpostavljam (jedni govore ne miksati ni slučajno, drobiti vilicom, neki miksaju)? Tko ne pita, ne zna :) mislim da se mogu papati dosta rano i rižine pahuljice (rižolino?)? Super mi je kad napišete da je beba prihvatila, znači dobro je bilo. :)

  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Radila bih doma što je više moguće, manje kupovnih kašica, kakva imate iskustva s njima (meni su jako fine). :) Sokići tipa frutek, da-ne, čajevi hipp/bebivita… Smiješna sam vjerojatno, ali prva je beba, i prva koju sam ikad primila u ruke, ne znam ništa o svemu tome,  u 3 mj.sam ga naučila hraniti, oblačiti i ostalo, u stresu da ne polomim to malo biće, a ono mi se smije :). Sva ta dječja hrana je meni fina i dio mi ke prehrane jer ju obožavam, ne mogu si pomoći. Znam curicu koja je prašila bananu i keks (nešto drobljeno, tipa bebivita keksi s bananom), samo ne znam otkad. 

  • Avatar MamaTroje

    MamaTroje

    Broj poruka: 307

    Prijavi adminu

    Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije koja okuplja stručnjake iz cijelog svijeta i donosi smjernice na osnovu najnovijih podataka kaže da dohrana ide od šest mjeseci. Meni su oni ipak veći autoritet od ovdašnjih pedijatara.
    Mislim da bi trebala još hraniti preko noći. Premali je da mu izbaciš sada taj obrok.

  • Avatar MamaTroje

    MamaTroje

    Broj poruka: 307

    Prijavi adminu

    Moje mišljenje o kupovnim kašicama, keksima, sokićima je da su puni šećera. Dijete bi od toga trebalo zaštiti jer je sve češća pojava dijabetesa tipa dva već i kod djece. 

  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Zato mi je želja što više toga raditi sama, kad bude vrijeme. Nadam se da ću ga naučiti da voli povrće. Ako imate kakav savjet kako se rade juhice, kad je s njima dobro početi… Sjećam se da ih je mama dok je još bila živa spremala nećakinji (ali i ja sam bila dijete tad) i da su bile fine. :) 

  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Inače sama ne pijem sokove, samo vodu, čaj, kavu, malo piva :). Probala sam par kupovnih kašica, zanimalo me kakve su, i bila užasno žedna nakon njih.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.