Dojenje/uspavljivanje-priprema za jaslice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Didi21

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Drage mame,
    trebam savjet ili misljenje od onih koje su imale slicno iskustvo. Imam curu 10 i pol mjeseci i uskoro cu na posao a ona u jaslice. Tamo su nam rekli da do jaslica moramo odvojitu uspavljivanje od dojenja. Moja beba jedino tako zaspi ili na rukama ali cim ju sputim usnulu ona se budi i trazi sisat. Neznam kako da to napravim bez drame. Ja sam planirala kroz par dana krenuti ovako: za podnevno spavanje podojiti ju i onda leci snjom u krevet, krenut ce plac ali stisnuti zube i nedat joj sisati. I sto i za drugo spavanje popodne ako ga bude. Navecer bi joj ostavila cicu i po noci. ono sto mene zanima ima li to smisla? Odnosno hoce li ona brzo shvatiti i prihvatiti da po danu cike nema za uspavljivanje a po noci da? jel itko pokusao tako? ne bi joj htjela uzeti noc dok ona  nije apsolutno spremna i dok se ne privikne na jaslice. s druge strane ne bih ju htjela muciti danima evo sad mozes sisat a sad nemozes. Pametna je beba, razumije puno pa se nadam da ce i to. inace nisam zagovornik CIO metoda i  nadala sam se da cu proci bez nje. mjesecima sam pokusavala one druge gdje joj cicu izvucem van kad se ununa ali nije pomagalo, previse ju voli… uglavnom neznam sto da radim i bas sam :( inace smo sami muz i ja, nema baka i teta, muz radi i nikom ju drugom nemogu dat u ruke da ju uspava. U njenom svijetu smo ja i moja cica, i tata za hrvanje i valjanje po podu :) help pliz

    Nikad, ama baš nikad nemoj prestati slijediti svoje snove…

  • Avatar koala123

    koala123

    Broj poruka: 435

    Prijavi adminu

    Hm..stvarno bi htjela pomoci ali evo mi smo se skinuli sa cice i zapravo je proslo cisto ok. Kuzim sto te muci i tesko je sa cicoovisnicima:) ali evo probaj tako da ju stavis kraj sebe.

  • Avatar koala123

    koala123

    Broj poruka: 435

    Prijavi adminu

    Sori pobjegao mi post. Glupi mobitel. Ugl.nikako ne popustit i probaj joj dati neku zamjenu za cicu. Neku plis.igracku koju voli ili neku krpicu bilo sto. I mozda za vikend ako je tata doma da ju on pokusa uspavati. I on se mora naoruzati strpljenjem i bitu uporan. I tako svaki dan i vjerujem da cete uspjeti. Pogotovo sto na vrijeme to provodite:)

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Hah… Moje malo dijete kad je krenulo u jaslice, prvih mj dana kaj se tiče cice je bilo koma, jer je bila valjda jako tužna i bojala se pa je bila u stanju provisit cijelo popodne i noć na cici. A u vrtiću nije ni pitala za mene i za cicu nakon tjedan dana… Za mjesec dana je sve sjelo na mjesto i opet smo imale rutinu- mi uspavljivanja s cicom, a drugi bez. Kako ide uspavljivanje drugima? Jel im hoće zaspa?  Prvo to provjerite ;)

  • Didi21

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Tati hoce zaspati ali on radi svaki dan skoro. da upravo sam se bojala tog soka odjedjom nema ni cice ni mame, zato i razmisljam o tome da vec doma pokusam odvojiti dojenje i spavanje prvo a onds ukinuti taj prijepodnevni podoj. sad je pitanje sto je bolje, pustiti u vatru da se muci sama u jaslicama ili doma muciti i sebe i nju sto je pitanje hoce li razumijeti uopce sto ja zelim.  :/

    Nikad, ama baš nikad nemoj prestati slijediti svoje snove…

  • Avatar medsr

    medsr

    Broj poruka: 439

    Prijavi adminu

    Naseg malog cuva tata ili baka dok radim..nikad se do mog povratka na posao nismo odvajali..dok sam doma cica,a dok me nema zaspi bez problema..bude gadno prvih par dana al bude se naviknula..sretno

  • ana1234

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    Mame, cisto zelim cuti vase misljenje. Ja dojim, maleni ima 6 mjeseci. Uveli smo lagano dohranu (kasice od jabuke, kruske)… al nije lud za njom. Uredno dojim i maleni super napreduje. Svekrva da uvedem adaptirano mlijeko, da ga lagano skinem sa svog mlijeka. Molim vase misljenje na njeno misljenje.
    Meni ne pada na pamet uvoditi ad mlijeko i micati ga sa svoga kad nemam problema sa dojenjem. 

    Hvala ;-))

  • Avatar DečijePesmice

    DečijePesmice

    Broj poruka: 56

    Prijavi adminu

    Poštovanje drage mame,
    ___________________________________________________________________________________________
    Bili smo toliko slobodni da vam predstavimo naš novi YouTube kanal sa dečijim pesmicama i ostalim edukativnim sadržajem. Sav materijal je usnimljen na ekavici i ijekavici, i pravljen je sa fokusom na zadovoljavanje svih dečijih potreba
    ___________________________________________________________________________________________
    Prijavite se na naš kanal ili nas pratite putem Fejsbuka uz pomoć sledećih linkova.
    YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCTg4UFx_mhNWQj_mqkJgu8Q [youtube.com]    
    Facebookhttps://www.facebook.com/PesmiceZaDecu/ [facebook.com]    
    ___________________________________________________________________________________________
    Puno pozdrava!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.