Drugi porod

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar tanja24

    tanja24

    Broj poruka: 233

    Prijavi adminu

    Pozdrav svim mamama i koje ce tek postati:) Molim vas iskustva sa drugim porodom. Evo mi smo u sretnom iscekivanju,sad smo 29tt i cekamo curicu. Doma imamo anđeleka 8god.vec,pa sam pomalo i zaboravila porod. Kakav je filing drugi put? Tezina bebe,bol,duzina poroda….sad sam ga oduzila:) al eto ako se kome da u pricu rado bi vas saslusala:)

  • Avatar saabby

    saabby

    Broj poruka: 142

    Prijavi adminu

    Bok!
    Svaka zena je razlicita, pa tako i trudnoca a i sam porod.
    Meni osobno je 2. porod bio puno duzi, tezi i kompliciraniji od 1., kao i sama trudnoca.
    i beba je bila teza. 1. je bio 3840g i 55cm, a drugi 4600g i 56cm.
    Sada sam 3. puta trudna i nadam se da ce mi porod biti blize prvom nego drugom.

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar Marlameri

    Marlameri

    Broj poruka: 386

    Prijavi adminu

    Draga Tanja, evo i ja sam treći put trudna, 20 tjedana. 1 porod vodenjak pukao u 3 u noći, imala trudove al svejedno dobila drip i rodila u 15.00 popodne. Drugi porod isto pukao vodenjak u 3 u noći, dobila drip u 7.30 i rodila u 11.00 sati. Prvi put ni glasa nisam pustila, a drugi put sam ko u filmovima vikala da mi daju nešto za bolove jer sam mislila da će mi se tijelo raspast. Otvarali me i rukom i na kraju doktor doslovno skočio na trbuh da beba izađe van, a za sve je bila kriva pupčana vrpca omotana oko vrata bebi zbog koje beba nije išla van. Na kraju je sve bilo dobro sa bebom iako je par dana bila ljubičasta. Drugi mi je porod bio bolniji, ali vjerovatno bi kraće trajao da nije pupčana vrpca bila bebi oko vrata. A sad se nadam da ću ovaj put izbjeći drip pa će možda manje boljeti. Mislim da je on krivac za groznu bol jer moji me trudovi nisu tako jako boljeli. I da oba puta sam rezana, ali nisam ni osjetila ni rez ni šivanje, ali zato poslije boli. I poslije drugog poroda me jako bolila i maternica kad se stezala i vraćala u normalu. Za to su mi dali tablete protiv bolova. Ali ima i dobrih iskustava sa drugim porodom i oko mene većini žena je drugi porod bio puno lakši. Tako da ne brineš jer možda si baš ti jedna od sretnica kojima će drugi put biti lakši porod! Uglavnom sretno!!!

    [lilypie.com]

  • Avatar tanja24

    tanja24

    Broj poruka: 233

    Prijavi adminu

    Uh,meni je prvi porod bio ajmo reci “macji kasalj” kolko god da je bolno bilo,trajalo je jako kratko za prvorotkinju,u 7 ujutro na dan termina pukao vodenjak,uz lagano spremanje doma,polako krenuli trudovi,sve podnosljivo. Dosli u Vinogradsku nesto prije 8h ujutro. Pripreme,klistir jedva stigli,usla u radjaonu oko 8:30 otvorena vec za porod takoreci i u 9:35 se moj anđelek rodio 3950g i 52 cm. Malo pukla,uz par savova super sve,prirodni trudovi bez dripa.Zato pitam posto je meni prvi porod bio extra brz,sto me moze cekati drugi put. Znam da smo sve razlicite,ali cisto pitam jer kao brze ide drugi put:) pa da ne bi moja princeza prije bolnice van:))

  • Zacy

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Meni je isto prvi porod prošao super,a bio je prije 5 god i 2 mj..Ujutro sam došla u Vinogradsku otvorena 5 prstiju,al mi još nije pukao vodenjak pa sam imala laganini pripreme.U 14:15 h sam ušla u box i polagano se i dalje otvarala.U 17h su mi bušili vodenjak i u 17:40 rodila,bez pucanja i rezanja pa naravno onda i bez šivanja..al moja princeza je bila mala imala je 2560g i 49 cm pa možda zato. Sad sam drugi put trudna i nosim dečka koji je već sad veći od nje,a termin mi je za 4 tj…sva sam u strahu i samo mi je na pameti da se maleni rodi živ i zdrav.. Da barem bude kao prvi bila bih presretna :-) .

  • Avatar tanja24

    tanja24

    Broj poruka: 233

    Prijavi adminu

    Zacy sretno,nadam se da ce nam biti ko i prvi puta. Ma samo da su nam anđeleki zivi i zdravi. Budemo nekako ishendlali:) Nekako prvi put ne znas sta te ceka,drugi put ipak znamo barem kakva je procedura:)

  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu
    meni je drugi porod bio brži i lakši, ima priča na priče sa poroda na 8 str hahaha, ali i da je bio kao prvi da je trajao satima opet bi ga lakše podnjela jer nekako ipak znaš kaj te čeka i kako izgleda porod i beba kad se rodi, onaj osjećaj kod izgona da misliš da ti se kaka, i cijela procedura poslije nekako je lakša kada znaš već sve.. bare meni bilo tako jer sam prvi put išla kao muha bez glave kao i većina vjerujem..

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar Maajaa

    Maajaa

    Broj poruka: 23

    Prijavi adminu

    Pozz,mame!

    Evo i ja sam po drugi put trudna,i to nakon 5ipo godina..
    Sad sam u 34+5,,ocekujem curicu.Iskreno,volila bi da mi porod bude kao i prvi put..jer je proslo brzo..
    A i prvi put je lakse,barem sa moje strane nista ne znas sto te ceka.

  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    Maajaa


    Pozz,mame!

    Evo i ja sam po drugi put trudna,i to nakon 5ipo godina..
    Sad sam u 34+5,,ocekujem curicu.Iskreno,volila bi da mi porod bude kao i prvi put..jer je proslo brzo..
    A i prvi put je lakse,barem sa moje strane nista ne znas sto te ceka.

    čini ti se da je prvi lakši sad dok si trudna.. čekaj dok rodiš, pa onda si budeš sva važna i cool, znaš dojit, znaš bebu primit, presvuči, namazat.. znaš da ju ne možeš slomit i sl.. ja sam sa dr sinom u bolnici čim su mi ga donjeli u sobu bila kao da mi je 15 dijete, odmah sam ga izvadila iz jastuka, nosila po sobi, da ga osjetim.. dojenje kao od šale.. vjeruj.. a i sam porod je barem meni bio lakši jer sam znala kako kaj ide, makar sam isto mislila da je bolje ko muha bez glave ić

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar kleaiva

    kleaiva

    Broj poruka: 1527

    Prijavi adminu

    prvi porod sam išla na indukciju i trajalo je 10 sati i bilo je strašno i pola toga se ne sjećam, drugi porod 5 dana poslije termina, pukao vodenjak i krenuli trudovi, u 22 došla u bolnicu a u 3 rodila potpuno prirodno i bez intervencija, ni pukla ni šivana, stajala cijelo vrijeme i disala….tako mogu reći da je drugi porod bio melem za dušu 

    https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png [lmtf.lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.