Jako nervozna beba

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lucee

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Unaprijed se ispričavam na dužem postu al neznam kako ukratko da ovo objasnim…Moja curica ima 10 mjeseci i imamo veliki problem sa spavanjem…još uvijek se uspavljuje samo.na rukama ( s tim da ima 11 ipo kg 🤤),  ali ni to nije više tako lako…bilo da se radi o dnevnom ili noćnom spavanju, jako teško se opusta i umiri…svako uspavljivanje je popraćeno placem, nervoznim izvijanjem i cupanjem moje kose..čak i kad zatvori oči još neko vrijeme “tuli” u snu…nijednom nije zaspala sama…dudu nece od rođenja, nikakvu igračku, ne pomaže ni mazenje jer nervozno gura ruku…ni sisa je ne umiruje…s tim da ne cekamo onu krajnju fazu pospanosti kad je vec poprilicno nervozna nego idemo u sobu odmah, al rezultat je isti…..sve metode smo isprobali…cak i pustanje da place al znala je doslovno urlat po sat i pol al opet ne zaspe…do 6.mjeseca je bar po noci spavala ok al od tad se budi bezbroj puta..nervozno se baca po kreveticu, čak se dize u sjedeći polozaj( sve kroz san), ako je uskoro ne dignem počne plakat i razbudi se skroz…i kad je dignem opet treba neko vrijeme da se opet na meni umiri, opusti i zaspe…spustim je a ona za pola sata opet…i tako većinu noci..tek.drugi dio.noci nakon boce spava bar nešto u komadu…po danu isto jako malo spava, živahna je beba koja se ne zna zaigrati sama ni u ogradici ni slično nego samo ako se netko stalno bavi oko nje…ne miruje nikad..na kraju dana svi padamo s nogu osim nje…i onda nas opet čeka i naporna noć…zanima me ima li netko slicnih iskustava…neznam više šta da radim, iscrpljena sam maksimalno, fizički i psihički…čak sam razmišljala i o posjetu neuropedijatru jer mi se čini da je vec prevelika za ovakvo ponašanje….

  • Avatar dea32

    dea32

    Broj poruka: 1561

    Prijavi adminu

    Meni ovo lici na nocne terore. Nisam imala susret s tim. Proguglajte malo o toj temi, pa vidite da li se to odnosi i na vas..

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar Suncokretica

    Suncokretica

    Broj poruka: 896

    Prijavi adminu

    Mislim da je to tzv zahtjevna beba koja je pretjerano osjetljiva. Mi imamo skoro 6 mjeseci i ona dobro spava noć (kako koja, neka više a neka manje buđenja) ali preko dana teže zaspe i bude nervozna kad je umorna i kad treba zaspati. Ne u toj mjeri ali isto se teško smiri i dugo joj treba da zaspe. Spava kratko po najviše pola sata i naravno da joj je to malo.
    Preko dana ne može zaspati jer nešto vidi i čuje (tu je ta osjetljivost najviše izražena) navečer i u noći ju lakše uspavam jer je već dosta umorna i mrak je pa nekako ide. Probala sam preko dana zamračiti ali ne vrijedi.
    Ako ne spava dovoljno preko dana, teško će i preko noći pa nađite nešto što ju opušta da lakše zaspe. Moja preporuka je ljuljanje na pilates lopti.
    Moja ne voli kolica pa se mi nosimo u klokanici po danu. Ona odspava a ja odmorim i lakše izguramo dan.
    Svakako ne bi bilo loše da odete neuropedijatru, da otklonite sumnje ali mislim da je to sve normalno i da jednostavno mora sazrijeti. A da je lako, nije, to vjerujem jer sam i sama u toj situaciji.
    Ali ja sam to prihvatila kao takvo dijete i vjerujem da će s vremenom biti bolje i lakše 

    [lilypie.com]

  • Avatar Suncokretica

    Suncokretica

    Broj poruka: 896

    Prijavi adminu

    E i zaboravila sam reći da koliko god je teško, treba biti što više smiren jer bebe osjete našu nervozu pa su i one nervozne.
    Zamračiti sobu, upaliti neki bijeli šum i lagano ljuljati. 
    I po mogućnosti imati nekoga za pomoć, barem da skuha, opegla, opere suđe da se možete posvetiti bebi. Ja sam sama s njom ali nekako sam već uhvatila ritam.
    Probajte naći malo vremena za sebe u tjednu jer čovjek poludi ako je stalno samo u tome. Neće dijete manje voljeti mamu ako ona ode na kavu ili frizuru 
    Preporučujem knjigu Zahtjevna djeca (Stanley Greenspan)

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.