Kako posvojiti dijete?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar malafi

    malafi

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Puno je informacija o posvajanju ali svi pričaju da je to jako teško. Ako imate informacije o tome kako posvojiti, gdje pitati, s kim se udružiti i da li tražiti vezu, molim vas pišite jer očajnički tražim savjet. Već dosta toga znam, ali svaka informacije više puno znači. Hvala!

  • Avatar LadyBug2

    LadyBug2

    Broj poruka: 21

    Prijavi adminu

    ne znam u kojoj si fazi…
    nebi rekla da je teško… samo imati strpljenja i biti uporan!
    treba zvati centre, obilaziti ih…
    pitaj što te zanima…

  • Avatar valerija

    valerija

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Posvojili smo prije dva mjeseca…cijeli proces je trajao pola godine. Nismo imali nikakvu vezu niti smo tražili ikakve veze. Jednostavno treba biti otvorena srca….garantiram da u tom slučaju svatko, uistinu svatko može posvojiti, budući smo mi par koji po “nekakvim” rang listama sigurno nije bio pri vrhu.

  • Avatar LadyBug2

    LadyBug2

    Broj poruka: 21

    Prijavi adminu

    valerija


    Posvojili smo prije dva mjeseca…cijeli proces je trajao pola godine. Nismo imali nikakvu vezu niti smo tražili ikakve veze. Jednostavno treba biti otvorena srca….garantiram da u tom slučaju svatko, uistinu svatko može posvojiti, budući smo mi par koji po "nekakvim" rang listama sigurno nije bio pri vrhu.

    apsolutno se slažem!
    mi smo potencijalni posvojitelji već par mjeseci i trenutno zovemo centre… isto smo najobičniji bračni par bez velikih prihoda, bez velikog stana ali sa ogromnim srcem! :-)

  • Avatar malafi

    malafi

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    čekamo već dvije godine. ne znam kako vam je uspjelo posvojiti dijete u takom kratkom vremenu. obično ponude bolesnu i romsku djecu. čekamo i nadamo se, ali nam kažu da trebamo imati vezu

  • Avatar malafi

    malafi

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Zapravo me zanima zašto nam centri govore da nemaju djecu dok iz drugih, pouzdanih izvora čujem da djece ima i to na određenim mjestima, s papirima za posvajanje. Zašto nas preskaču prilikom odabira npr. Zagreb nas još niti jednom nije nazvao već mi njih nekoliko puta a bilo je djece za posvajanje ….

  • Avatar valerija

    valerija

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Malafi, osobno me pogodio tvoj stav vezano za romsku djecu. Jasno mi je da se svatko ne može odlučiti posvojiti teško bolesno dijete, nismo ni mi mogli, ali odbijati romsko dijete apriori zbog nekih predrasuda to je nešto ne razumijem.

    Riječ je o zdravoj, pametnoj djeci jednakovrijednoj kao i ostali. Mi smo posvojili romsko dijete i opet bih da imamo mogućnosti. I da znam dosta parova koji su posvojili romsku djecu i njihov postupak nije trajao duže od pola godine.

    Žao mi je čistati postove gdje se ljudi žale da silno žele dijete i ne mogu posvojiti, a ruku na srce ne žele sebi priznati da ne žele dijete tamnije boje kože ili još gore spremni su posvojiti malog Kenijca, ali malog Roma ni u ludilu.

  • eerena

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Neznam jesam li kopetentna da se uključim u ovu temu, s obzirom da sam imala sreće i rodila dvije prekrasne cure, ali sječam se jednog razgovora sa ženom koja je udomljavala djecu. Tada je spomenula da svako udomljeno djete prije nego je dato na posvojenje djelatnici centra pitali dotičnu ženu dali ONA želi posvojiti to djete. Znači da u tom slučaju ako je djete udobljeno kod Vas i Vi ga želite nakon toga posvojiti nema čekanja, traženja, neizvjesnosti…

  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    eerenaNeznam jesam li kopetentna da se uključim u ovu temu, s obzirom da sam imala sreće i rodila dvije prekrasne cure, ali sječam se jednog razgovora sa ženom koja je udomljavala djecu. Tada je spomenula da svako udomljeno djete prije nego je dato na posvojenje djelatnici centra pitali dotičnu ženu dali ONA želi posvojiti to djete. Znači da u tom slučaju ako je djete udobljeno kod Vas i Vi ga želite nakon toga posvojiti nema čekanja, traženja, neizvjesnosti…

    Koliko ja znam, za postati udomitelj potrebno je ispuniti određene uvjete, a isto tako i za posvojitelje (nisu isti i ne idu po istoj preoceduri). Registrirani posvojitelji, koliko ja znam, ili većina njih, nisu udomitelji.
    Udomitelji su svjesni da možda nikada neće moći posvojiti djecu koju su udomili (jer cilj udomljavanja nije posvajanje nego pružanje djetetu mogućnost da raste u obitelji), a naravno, udomitelji imaju dužnost održavati i poticati kontakt između djeteta i njegovih bioloških roditelja jer je cilj udomljavanja na kraju vraćanje djeteta k biološkim roditlejima (naravno, u praksi najčešće nije tako)

  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    I slažem se s malafi - mislim da se njeno pitanje prvenstveno odnosilo na to kako to da neki posvojitelji dobivaju u vrlo kratkom roku neromsko i malo dijete bez većih zdravstvenih problema, a neki čekaju godinama i nude im se samo romska djeca.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.