Kako smrsaviti u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Confused

    Confused

    Broj poruka: 592

    Prijavi adminu

    Trudna sam treci put i zatrudnila sam s viskom kila.U prve dvije trudnoce sam se udebljala po 20 kila i opcenito se kile lijepe za mene jako lako.Prestala sam pusiti,pa mi je apetit samim time povecan,jer jos uvijek mi organizam trazi zamjenu za cigaretu.29 mi je godina i stvarno se ne bi htjela uprasit opet jer znam da ce mi bit teze skinit kile poslije.Da li je koja drzala nekakvu dijetu u trudnoci,ima li nacina za smrsaviti ili udebljati se minimalno,a bez nekog gladovanja?Da napomenem da sam drzala dijetu bez uh i s njom sam super mrsavila,ali ona je po meni prerigorozna za trudnicu.

    Mama 3 cure

    ❤️Paola 17.6.2010.
    ❤️Hajdi 15.9.2014.
    ❤️Veronika 13.6.2018.
    💙U iščekivanju 👶 29.11.2021.

  • Bubamara86

    Broj poruka: 67

    Prijavi adminu

    Mislim da ti nijedan ginekolog ne bi savjetovao mrsavljenje, bebi treba hrana za razvoj… Eventualno da probas drzati dijetu za gestacijski dijabetes, cini mi se da ima oko 1800 kalorija, sto je ok za odrzavanje tezine, odnosno po tome se ne bi trebala puno udebljati… 

  • Deleted user

    Broj poruka: 632

    Prijavi adminu

    Jedino sto ti mogu savjetovat je da izbacis gazirano, slatko i junk food… Mislim da je trudnoca period gdje dijete osim iz medicinski opravdanih razloga bas i nisu pozeljne, cak i opasne. Uravnotezi prehranu, biraj zdrave namirnice i setnja i kretanje ako nije kontraindicirano nekim stanjem u trudnoci. Gladovat nikako i naravno unositi sve nutrijente radi bebe, a ti se kasnije pozabavi vracanjem u formu kad bebica bude rodjena.  

  • Avatar Confused

    Confused

    Broj poruka: 592

    Prijavi adminu

    Ma naravno da ne mislim gladovati,niti dovoditi u pitanje bebin razvoj,ali isto tako ne zelim ni opet imat preko 100 kila,ako me razumijete.Meni je iskreno najveci problem slatko,jedem ga previse,to mi je ko droga,ne prode mi nijedan dan bez bar 100 gr.keksa ili cokolade…zato sam pitala,u biti bi htjela cut iskustva,ako ih ima…

    Mama 3 cure

    ❤️Paola 17.6.2010.
    ❤️Hajdi 15.9.2014.
    ❤️Veronika 13.6.2018.
    💙U iščekivanju 👶 29.11.2021.

  • Deleted user

    Broj poruka: 632

    Prijavi adminu

    Eto, sama sebi si odgovorila.Znas koji je tvoj problem i sto trebas napravit da se ne dovedes opet u istu situaciju. Sretno

  • Avatar Belle84

    Belle84

    Broj poruka: 913

    Prijavi adminu

    Ja sam na dijeti zbog gestacijskog i dobila sam samo 7kg u trudnoci pa savjetujem da se drzis te dijete, svi potrebni nutrijenti su tu, a nema nezdrave hrane.

    [lilypie.com]

  • Avatar MamaTroje

    MamaTroje

    Broj poruka: 307

    Prijavi adminu

    Confused

    Da li je koja drzala nekakvu dijetu u trudnoci,ima li nacina za smrsaviti ili udebljati se minimalno,a bez nekog gladovanja?


    Doručkuj. Da bi ti metabolizam dobro radio dobro je pokrenuti ga ujutro. Dobro doručkuj, pij dosta vode, i nemoj se zabiti preko zime u četiri zida. Sretno.

  • Aymee

    Broj poruka: 1139

    Prijavi adminu

    Confused, kg u trudnoci ovise o puno faktora. Nije isto dobiti 20 kg od hrane, stitnjace ili nakupljene vode. Jedi raznoliko sa puno manjih ali zdravih obroka i neka velika vecina bude kuhana. Takodjer, kreci se cim vise, imas dvoje djece (ako sam dobro razumjela) i budi vani s njima maksimalno. Znam da ovo zvuci kao nemoguca misija ali mislim da je sve stvar truda i koliko jako nesto zelis. 

    Aymee

  • Avatar mimica24

    mimica24

    Broj poruka: 426

    Prijavi adminu

    Ovako, ostala sam planirano trudna s 85 kg i 164 cm visine s 25.godina. Taman u ciklusu kojem sam začela počela sam s dijetom,tj.prestala klopati grickalice,slatkiše i sokove. Na prvom uzv rekla to doktorici i potvrdila mi je da je to u redu i da se držim toga, da beba uzme što njoj treba,a i prvi guk u trudnoći mi je bio 5.2, pa na kontroli nakon 2 tjedna pao na 4.9 pa sam dodatno pazila da ne dobijem još dijabetes. Bogu hvala nisam imala nekog teka tokom trudnoće,ali niti mučnine,kretala sam se,šetala,uživala,jedino razdoblje u životu kad sam nosila haljine i uže majce ponosno. Pila sam Prenatal od NW. Da skratim,trudnoća protekla uredno, dobila 2 kg do kraja i svi su se u rodilištu čudili da jedna buca uspije paziti što jede. Iz rodišta sam došla 10 kg lakša,dakle u trudnoći sam mršavila. 6 mj nakon poroda sam još bila na 74-75 kg,ali evo nakon 15 mj vrtim se oko 80 kg. Dakle,može se,ali i ginekologu treba reći da on da neki savjet. Želim ti sreću!

    [daisypath.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.