Kako poboljšati spermiogram?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petra178

    Broj poruka: 165

    Prijavi adminu

    Isprike ako tema već postoji ali nisam ju pronašla… :)

    Kakve su probleme imali vaši muževi? Koje preprarate koristiti? Kako ste poboljšali spermiogram? Ili ako ga niste radili, kako se trudite osigurati i njegovo zdravlje i dobre plivače? :)

    MM pije cink, vitamine, prehranu smo oboje promijenili…
    trudimo se oboje bti max zdravi da nam napokon dođe plusić ko kuća! :)

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Bok,
    Ja sam svome narucila Bioastin, Vitamin E od 400, cink od 30 ( 2 tablete ukupno 60 mg ), jos cu kupiti selen. maca prah je isto dobra.
    Nije jos doslo..cekamo s Iherba.
    Nadam se da ce poboljsati spermiogram.
    Inace ima dijagnozu smanjena pokretljivost asthenospermia.

    [lilypie.com]

  • Avatar Ugolina

    Ugolina

    Broj poruka: 4926

    Prijavi adminu

    Upadam ko padobranac,ali zanima me kako se vasi muzevi nose s time ako je problem u njihovim plivacima? osjecaju li se lose? utjece li na njihov osjecaj “ponosa i muskosti”? ili su ipak optimisticni? jer poznajem jednog ciji brak je doveo do razvoda zbog toga sto nije htio priznat da je u njemu problem

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Ugolina,

    Hm..moj je u čudu, jer sam sad drugi put odmah ostala T iz prve. pa on ne vjeruje u tu dijagnozu.
    Rekao je da želi ponoviti taj spermiogram. E,sad…nismo bas ulazili u dubioze razgovora o tome spermiogramu, ali svakako da se to može popraviti.
    Sigurno, je “ povrijeđena ” njegova muškost bar u malom postotku, ali naravno nije otišlo u krajnost kao radi para kojeg si navela.

    [lilypie.com]

  • Petra178

    Broj poruka: 165

    Prijavi adminu

    Tesko se nosi, moram priznati nismo obavili bas sve pretrage na koje smo upuceni, malo su nas vrijeme i financije usporili ali trenutno je postavljena sumnja na oboje. 

    Mislim da se podjednako nosimo s time, u smislu da oboje tesko prihvacamo cinjenicu da uopce postoji problem, ali ne bjezimo od problema. 
    Isto tako mislim da ce, kad kazemo dosta je tugovanja i idemo se dalje hrabro i optimisticno boriti, biti puno lakse.

    Ali generalno smatram da se muski teze pomire s time, to je stvar (nazalost) ponosa, ega itd kao i u vecini ostalih stvari po kojima se razlikujemo

  • kokoloko

    Broj poruka: 29

    Prijavi adminu

    Bok cure! Mi smo imali oligozoospermiu (dobra pokretljivost, ali 9mil spremija-15 mil je granicna vrijednost). uz to,ja nisam imala ovulacije (nesto se dogdilo,poremetili mi se ciklusi). Rekli su nam da smo idealan kandidat za inseminaciju, posto sam ja itako morala uzimati klomifen. uzeli smo stvar u svoje ruke, kupili smo tablete Profertil(jedna dnevno,znam da su skupe ali eto), te kapsule L arganina 3000 mg dnevno te je jeo zlicu 2 puta dnevno mljevenih oraha s medom. Ja sam mu spravljala vocno-povrtni smoothie za svaki dan i pripazio je na prehranu (puno voca,povrca,mesa). Nije pusac i ne pije,kako bi se reklo -samo prigodno. I uspjelo nam prirodno i to od prve ture klomifena :) Evo nas sad u 4.mj trudnoce. Isli smo po jos 3 misljenja i svi su nam rekli da jedan spermiogram za sebe ne znaci bas nista. Moze utjecati i najmanji stres,prehlada ili neka bolest od prije mj dana cak. Zelim vam srecu svima!!

    [lilypie.com]

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Petra 
    Koju dijagnozu imate??

    Kokolo, hvala.
    Iskreno se nadam da ce se to popraviti uz sve te tablete.
    Jos uz to, ostala sam T odmah, ali je opet do spontanog došlo.

    [lilypie.com]

  • tomy28

    Broj poruka: 86

    Prijavi adminu

    kokoloko  baš mi drago zbog vas,moj je isto koristio Profertil 2 tablete dnevno 3 mjeseca i ništa ali spermiogram mu se popravio nešto malo.Sada planiramo opet kreniti sa tabletama pa ćemo vidjeti.Si ti koristila klomifen da te dr pratio na uzv ili na svoju ruku?Evo probati ćemo i ovo sa orasima i medom samo koji omjer ide

  • kokoloko

    Broj poruka: 29

    Prijavi adminu

    Klomifen nikako na svoju ruku koristiti. To jedan jako mocan lijek. koliko dobrog moze napraviti,ako se ne nadzire,moze biti opasno-jajnici mogu preburno reagirati pa se povecati ili mozes odreagorati sa 3-4-5 jajnih stanica koje ako se sve oplode mogu predstavljati poprilican problem za zenu. isla sam na 3 folikulometrije ukupno za vrijeme te prve (i zadnje ture).  Kombinaciju med orasi od oka pogodis. Sameljes orahe i umijesas med dok nije kompaktna smjesa.

    [lilypie.com]

  • Avatar Ugolina

    Ugolina

    Broj poruka: 4926

    Prijavi adminu

    A da,netko bolje netko losije ali kao sto je jedna od vas navela,ne bjezati od problema nego pozitivno razmisljati i doci cete do uspjeha!!! 💪
    Od srca vam zelim svima srecu!💕

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.