Dijete tuče drugu djecu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • žeky

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Imam malog 3god.i poceo je da tuce manju djecu od sebe pa mi je teta rekla da ce ga poslati na razgovor kod psihologa !

  • Avatar leana24

    leana24

    Broj poruka: 65

    Prijavi adminu

    a to je neka faza, ili je mali isfrustriran zbog neceg doma…?

  • ruru

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Kroz igru razgovarajte više o osjećajima kako se netko osijeća kada ga netko udari, osvijestiti mu da se “malim” prijateljima treba pomagati. Pokušati saznati od dj. ili tete u kojim situacijama se to događa?

  • Avatar Miss_Miu

    Miss_Miu

    Broj poruka: 275

    Prijavi adminu

    Po tome svako peto dijete bi trebalo na razgovor psihologu,  zbog toga kaj nekoga lupi ili nešto. Mislim da to nije zabrinjavajuće, jer to je faza. Dijete je u toj dobi kao spužva  i sve upija. Bilo što da vidi, čuje oponaša. No, treba ga upozoriti i samo mu reći da je to ružno i da se ne smije. 

    Lukas 19.09.2015.🧸
    Adela 28.03.2017. 👑

  • Avatar Pepa5

    Pepa5

    Broj poruka: 23

    Prijavi adminu

    Imala sam taj problem,i bili smo jos manji,isli kod psihologa i sve,punooo smo razgovarali s njim i to je prošlo,zaključili smo kako je to bila faza…

  • Avatar Iskrica1347

    Iskrica1347

    Broj poruka: 991

    Prijavi adminu

    Tako manja djeca različito reagiraju na osjećaje frustracije. Vjerojatno je faza, ali svakako ne treba samo “čekati da prođe” nego puno pričati sa djetetom. Ali ne samo vi, već i teta u trenutku kad dijete takvo što napravi. Naime, iako je poželjno stalno objašnjavati djetetu kako se to ne radi i sl., najvažnije je reagirati u samom trenutku kad se to događa. Možda i napraviti neku kaznu  tipa - sada ideš u time-out na 1 ili 2 minute, treba se ispričati tom djetetu, reći mu “smiješ se ljutiti, ali ne smiješ se tući” ili “ako si ljut to trebaš reći riječima, a ne rukama”. Ako teta ne reagira u samom trenutku, dijete možda kasnije neće povezati (djeca do mislim 5-e godine nemaju baš kapacitet za retrogradno povezivanje događaja i kazne/nagrade). Svakako treba vidjeti da li je neki događaj van vrtića takvo što dodatno potaknulo - možda je dobio bracu/seku pa se fokus pomaknuo sa njega na bebu ili nešto slično. Samo puno upornog objašnjavanja.

    Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

  • Avatar Danijela0503

    Danijela0503

    Broj poruka: 37

    Prijavi adminu

    Pozdrav Mame, 
    Moj mali ima 4 godine. Danas kada sam dosla po njega u vrtic teta je rekla kako je gurnio drugo dijete i to dijete je palo i ozljedil ruku i glavu. Teta je rekla da ako se nastavi tako tuci da vise nece smjeti ici u vrtic. Sve je pocelo kada se igrao sa susjedom koji je njega tako tukao i gurao.. sta reci djetetu, treba li ga kazniti? Pokusala sam razgovarat s njime vise puta ali I dalje tuce drugu, manju djecu u vrticu. :(

    Danijela Kosec

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.