Ne učite dijete sjediti i hodati, to ometa motorički razvoj

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bianca

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Beba ima gotovo 10 mjeseci. Propuzao je prije nekoliko dana, a sad se već sam diže na noge bez pomoći mame, tate, kauča ili bilo kojeg drugog pomagala. Zapravo, to što napravi više nalikuje na mačka položaj iz joge - stopala i dlanovi su priljubljeni uz pod, a guza visoko u zraku. Neustrašiv je. No, od prvog dana kad smo došli kući do danas - ubila sam se objašnjavajući ili ignorirajući zašto ne želim ljulje, ograde od jastuka, hodalicu i naslage deka na pod da bi bio na mekoj podlozi, umjesto na nešto tvrđoj. Prozivaju me da sam ‘moderna’ mama misleći pri tom da previše čitam, no zapravo samo gledam i slušam vlastito dijete i pružam mu ono što sam traži. Ne mislim da znam što je za njega najbolje, mislim da zajedno znamo, on i ja, što je za njega dobro.

  • Bina3

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Bravo Bianca!
    Nevjerojatno je, zapravo žalosno, da današnji roditelji usprkos tolikoj dostupnsti informacija još uvijek kao da se natječu čije će dijete prije prohodati, progovoriti itd….dječica naša će imati cijeli život trčati, sjediti, pričati.. Najbitniji je  taj početak;  pustimo njima “odraditi” (uz naš nadzor) kako u kasniji godinama ne bi imali problema s kukovima, kralješnicom (kao ja npr. jer sam “morala” sjediti među jastucima s 6 mjeseci i s tvrdim cipelama - što će im cipele ako nisam hodala!?!).
    Kada vidim kako roditelji “natežu” dijete za ručicu, a ono nekontrolirano prebacuje nogicu, preko nogice, pri tom iskrivljeno u jednu stranu - dođe mi plakati.
    Mišljenja sam, da bi svako djete trebalo vježbati s roditeljima i to vježbe kvalitetno izvedene u suglasnosti s fizioterapeutom. Ponekad (npr. moj sinek), dijete se želi podizati na nogice, a vidljivo je da zdjelica, mišići zdjelice nisu za to spremni. U tom slučaj, potrebno je spriječiti podizanje na noge.
    Toliko bi se dalo pričati o tome.
    Odgovornost nas roditelja je informirati se, primjenjivati te informacije i omogućiti djetetu da postane zdrav odrasli čovjek.
    I Bianca, niste “moderna” mama - vi ste odgovorna i savjesna mama.

  • dalia03

    Broj poruka: 112

    Prijavi adminu

    Odličan članak,potpisujem svaku riječ…ovo bi si trebala isprintati,i kad mi još netko spomene zašto mi sin još ne puzi(ima 9.mj.) zalijepit ću mu ovo na usta!!

  • Avatar Sunshine3

    Sunshine3

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    A što ako dijete od 4 mjeseca držim da sjedi u mom krilu??? Dal je taj “sjedeći” stav isto pogrešan? ?-/

  • Avatar Sunshine3

    Sunshine3

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Mislim….nakon ovakvog članka više nisam sigurna niti dal je to sigurno za djetetovu kralješnicu 😮😮😮
    …new one…. 😕

  • Bina3

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Sunshine, to je bilo i moje prvo pitanje kada je moj sinek počeo jesti kašice (s 5,5 mjeseci); “kako ga
    staviti u krilo?”
    (u sjedalicu ga nisam stavila sve dok se samostalno nije doveo u sjedeći položaj)
    Pretpostavljam da sjedenje u krilu nije pod kutem od 90 stupnjeva ili većem, već da je beba u gotovo ležećem položaju te da nije dugotrajno; tako da time ne možete oštetiti kralješnicu.
    Dobronamjerna sugestija; bebicu stavljajte u krilo samo kada je to neizbježno.

  • kate4141

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail.com ) oder rufen Sie / WhatsApp  +234 810 410 2662

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.