Nemirna beba (mahanje ručicama, nogicama i okretanje glave)

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar new.mommy

    new.mommy

    Broj poruka: 29

    Prijavi adminu

    Pozdrav žene, moja curica je sad 3 mjeseca i muku mučimo sa zaspivanjem danju i noću jer beba ne prestaje mahati rukama i nogama, te okretati glavu s jedne strane na drugu. Zbog toga se razbudi i teško zaspe. Ne znam više kako da je umotam :( Nije više novorođenče da ne može odmotati bilo koju vrstu zamotavanja. Kada to prestane, rade li to i vaše bebe? Može li to biti znak nekog poremećaja? Inače je sve 5, ima 6kg, isključivo dojenje, vesela je beba i gotovo nikad ne plače.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moja mlađa curka jako nemirno spava, isto sam imala probleme jer se bacakala i nije mogla spavat nego uz mene. Onda sam ju probala stavit na trbuh… I to je bio preporod :D Znam da nije preporučljivo stavljat bebe spavat na trbuh, ali ona je jedino tako htjela spavat. Sad ima 11 mjeseci i još uvijek najradije spava na trbuhu, kad se i okrene na bok ili leđa, sama se vrati natrag potrbuške spavat

  • Avatar kisica

    kisica

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Mi imamo 3 i pol mjeseca, ista stvar..toliko bude nervozna kada joj se spava da je to živa muka, otima mi se iz ruku ako je pokušavam ljuljuškati, ako je stavim u kolica onda se okreće, maše rukama, nogama, trpa ruke u usta, urla..i tako dok ne zaspe jedva, a onda se lupi rukom, il mahne nogom i eto je budna i još nervoznija..

  • nemo

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Mi imamo 4,5 mjeseca i jako mlataramo rukicama i nogicama u snu ,to već traje mjesec dana i ja sam koma,ako ga ne čujem odmah da se vrti razbudi se, jel ga mogu stavit na trbuh?da i to probam?neznam više šta ću,ujutro se ustanem umornija nego šta legnem.

  • Avatar nemononame

    nemononame

    Broj poruka: 41

    Prijavi adminu

    Hm, moja to zna radit ako joj nesto ne pase (vruce joj je ili ima grceve ili punu pelenu…) i cim se problem rijesi onda zaspe…a rucice trpa u usta kad je uznemirena (kad ima grceve ili je gladna a obrok jos nije spreman…)

  • luciana

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    S mojim je bilo isto. Iako je samo cicao i odlično napredovao, bio je stalno nemiran kod spavanja, pa se zato stalno budio. I slinavio je uz to. Jedino u naručju bi ostao miran. A onda sam mu, iz nekog drugog razloga, počela davati rižolino napravljen s mojim mlijekom. Tek tada je prvi put počeo mirno spavati po danu. Nije više ni slinavio!

  • Avatar Yeles

    Yeles

    Broj poruka: 35

    Prijavi adminu

    Nemirna beba, to mi je poznato. Moja curica je 3 mjeseca i jako je
    živahna. Glavica stalno lijevo, desno, nogice i rukice rade. U snu isto stenje i galami da me nekad i probudi, pa gledam šta joj je. Pogotovo poslije sisanja kad kaka u snu. Nađem ju u krevetiću popreko kako gura glavicom ogradicu pa ju to probudi i razljuti :)

  • zuj zuj

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Možda bi bilo ju dobro prije spavanja “odmaknuti” od svih izvora različitih podražaja-TV,radio,ljudski glasovi.Ja obično imam naviku pola sata prije dnevnog i noćnog spavanja s bebom (8mj.) se izdvojiti u sobu pa se mazimo, ponudim mu neku mirniju aktivnost- gledamo slikovnice, pjevam uspavanke…svatko ima neku “svoju” metodu i nijedna nije pogrešna i nije da svaki put upali, ali pokušavam,isprobavam,mijenjam…i da, uvijek smo u nekoj fazi :-).

  • Gagana87

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav.. moram da Vas pitam s obzirom da imam identičan problem sa tromesečnom ćerkom kako ste rešili Vaš problem uspavljivanja bebe i kakva je beba sada, da li je i dalje nemirna? Svako dobro.

    Mladamama

  • Avatar Lucy16

    Lucy16

    Broj poruka: 1202

    Prijavi adminu

    Moj je isto nemiran pred spavanje. Ima 5.5 mj i u zadnjih 2 mj je takav. Najvise me brinulo to mahanje glavicom lijevo- desno. Bojala sam se da to nije nesto ozbiljnije. Zna po 10-20 puta okrenut glavicom pred spavanje. Uz nemir place ili vristi dok ne zaspi. Ljuljam ga u viperu. Tako kao da najbrze zaspi preko dana. Navecer je znao zaspati uz sisanje. Ali sinoc je vristao nekih sat vremena. Primjetila sam da je svaki dan ili noc drugacija. Kad bude dobar ponadam se da ce tako ostati, a onda me iznenadi necim novim. Ne znam sto uopce mogu ocekivati. 

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.