Povišeni leukociti-nalaz urina sterilan

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelica166

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Pozdrav drage žene, molim vaša iskustva ako ih imate na slijedeće…prošli ponedjeljak sam radiča krvnu sliku s urinom i urin na mikrobiologiji. U petak sam imala pregled kod gin no nalazi joj nisu stigli mailom zbog nekih problema sa sustavom. Uglavnom nije mogla vidjeti nalaz. Jučer sam otišla tamo da mi ih isprintaju. Sve većinom u granicama, dvije vrijednosti malo snižene. Međutim mene muči slijedeće… Leukociti u urinu kod kompletne krvne slikr 8-10, mikroorganizmi dosta. Ali…nalaz mikrobiološki sterilan, leukociti negativni, nitriti negativni. I u petak kod gin test trakicom sve negativno. Jel to moguće? Dva različita rezultata? Ako koja ima iskustva molim pišite. Hvala ;)

  • Maja82

    Broj poruka: 486

    Prijavi adminu

    Moguce, ja sam imala isti nalaz prosli tj, leukociti u urinu 6-8 , a urinokultura sterilna. Urinokultura ti je vaznija u tom slucaju, odnosno mozemo reci tocnija, jer je vjerojatnije da nisi dobro dala uzorak urina tj da si ‘saprala’ nesto leukocita sluzi ili bakterija sa usca rodnice nego da bi urinokultura bila netocna, tu se ipak uzgajaju bakterije par dana na podlogama i ak ne narastu u principu je sigurno da ih nema.

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.