Refluks kod beba

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Mary36

    Mary36

    Broj poruka: 1429

    Prijavi adminu

    Meni se čini da L ima problema s refluksom. Iako samo povremeno bljucne, ponekada zna biti dana kada nekoliko puta povraća. Kašlje uvijek u jutro i nakon što je bila u ležećem položaju. Negdje sam pronašla informaciju da se refluks ne liječi ukoliko dijete dobro napreduje. Kako je L dobro napredovala pedijatrica nije ništa komentirala. A i nije da imam baš neku pedijatricu, kad god dođem bude druga doktorica tako da ni sama ne znam koga i što mogu očekivati jer je naša uvijek na bolovanju. Tako se ja nju trudim nakon klopanja držati uspravno i podići da podriguje. Spava sa mnom u krevetu pa sam nam uspjela malo nakositi madrac ali mi se to ne čini dovoljno. Jučer navečer se dogodilo nešto što me prilično zabrinulo. Nekih pola sata nakon što je zaspala počela je jako kašljati i nije mogla doći do daha. Onako su joj se nekako pluća nadimala čudno i hroptala je. Podigla sam je i podrignula je i nakon toga još neko vrijeme teško disala. Da li se ovo dogodilo nekome već? Sad me baš strah, čini mi se da je bljucnula i udahnula to. Bojim se da se to opet ne dogodi dok me nema u blizini da je podignem.

    [tickerfactory.com]
    [tickerfactory.com]

  • Ukilele

    Broj poruka: 239

    Prijavi adminu

    Neznam da li se refluks manifestira tako u nesto kasnijoj dobi ali cudi me da nisi ranije primjetila. Bebe s refluksom bas jako puno bljuckaju i vracaju hranu i jako su placljiva i nemirna pogotovo nocu kad su u lezecem polozaju. Njih ta kiselina u zelucu muci kao nas zgaravica otprilike. Napreduju na tezini nesto slabije ali napreduju i zato to nije nista zabrinjavajuce vec je velika muka za majku jer je dijete tesko nahraniti a da ne vrati dio hrane itd. Zato se bebama s refluksom zgusnjava mlijeko ili im se daje ad koji je nesto gusci. Sumnjam da je refluks u pitanju.. mozda je samo mala prozdrljivica pa cesto povrati isto ko i moj bebac.. ovo ti ne govorim iz iskustva jer nemam bebu s refluksom al su sumnjali na refluks kad se tek rodio pa sam dosta citala o tome

  • Avatar Mary36

    Mary36

    Broj poruka: 1429

    Prijavi adminu

    Ona i je jako plačljiva beba gotovo od rođenja i imala je jake kolike. Bljucka ali mi se čini da ipak to nije baš tako strašno bljuckanje. Vjerujem da se i druge bebe često pobljuckaju i da je to sve uobičajeno. Dosta često je znala odbijati cicu, isključivo je dojim. Unatoč tome pojede i napreduje. Ali ono što me najviše brine je to kako se sinoć počela gušiti u snu. Ma nadam se da nije ništa ozbiljno, ali sam se baš uplašila.

    [tickerfactory.com]
    [tickerfactory.com]

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Mary meni je S isto jako bljucala i čak ponekad i u mlazu vrlo brzo nakon podoja, naši su podoji bili većinom na leđima jer je bila imobilizirana i to ju je jako smetalo jer nije mogla ni na bok ni ništa, a mlijeko je teklo u potocima, to je trajalo jedno vrijeme  negdje do 6,7 mj kad je postepeno stalo jer je bila već veća i mogla je to sve izvući jer je doslovce do tad svaki put bila zalijana. Isto smo vodili borbu s podrigavanjem ali eto kad je krenula dohrana sve se to nekako smirilo. Imala je epizodu kao iz horor filma, ovo što pišeš..bila je u ležečem položaju i valjda podriganac ili koji vrag i doslovce joj je došlo tako jako da joj je izbilo i kroz nos van, naravno sva se pokočila a i mi s njom, digla sam ju dosta naglo i to se nekako smirilo kad je došla do zraka. Ne znam, ne bih rekla da vas baš pati refluks jer mislim da nikako ne bi onda podnašala mlijeko i napredak bi bio sigurno sporiji. Drž te se, nadam se da ćete se i vi toga ubrzo riješiti!

  • Avatar Mary36

    Mary36

    Broj poruka: 1429

    Prijavi adminu

    Tnx renata, a nadam se da onda nije ništa tako neuobičajeno, malo si me smirila. Mi krećemo uskoro s dohranom i valjda nam bude to pomoglo.

    [tickerfactory.com]
    [tickerfactory.com]

  • Avatar mayathequeen

    mayathequeen

    Broj poruka: 272

    Prijavi adminu

    Joj znam kako ti je ali nemoj se brinut,kako bude kruta hrana u busi tako ce i manje bljucat..moj je isto dosta bljucao,stalno sam mu mijenjala bodye i sve..uhh bila sam u panici i mislila da nesto nije ok pogotovo jer stariji nije nikad kapi izbljucao ali eto sad je to super,mada nekad mu zna izletit malo kad se prenajede,hehe da vidis kako je miran,razmazuje lokvicu po podu i mudro suti😂😂Refluks se nemoze fulat,tako je nama pedica rekla,to je povracanje u mlazu,bas vodoskok i to nakon svakog jela,ide i na usta i nos..Malo jos izdrzite pa ce se smanjiti!

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Kerovec

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Mame pitanje novi smo u tome,bebac je sada tri mjeseca.Kada ste uvele dohranu i kad vam je postalo lakše.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.