Tablica alimentacija za djecu u Hrvatskoj

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marko100

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    ova tablica je stvljene izvan snage jer je protuustavna.

    Minimalni iznos uzdržavanja određuje se u postotku od prosječne mjesečne isplaćene neto plaće po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za proteklu godinu, i to:

    • za dijete do 6 godina 17% prosječne plaće,

    • za dijete od 7 do 12 godina 20% prosječne plaće,

    za dijete od 13 do 18 godina 22% prosječne plaće.

    prosječna plaća je cca 5500kn

  • IskraZvijezda

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Jesi siguran?
    Na portalu https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/roditeljstvo/uzdrzavanje-alimentacija/192 [gov.hr]

    Stoji baš ta tablica kao aktualna…iako je hebena moram priznati.
    A otkad je stavljena izvan snage i kojom odlukom?

  • vlatkavugribeclaosin

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Pozdrav !
    Evo da podjelim s vama  moju borbu za alimentaciju -Po rastavi braka  sin je dodjeljen meni na osgoj i skrb dok je bivšem bilo određeno vrijeme  viđanja kao i alimentacija u iznosu od 900.kuna .                                                                                  S onzirom da je moj bivši suprug zbog svog neadekvatnog ponašanja često dobivao otkaze i duži period bio bez posla nije plaćao alimentaciju iako je ima ušteđevinu . Kako bi izbjegla probleme sa bivšim samim time i ugrozila sina nisam prijavila bivšeg za ne plaćanje alimentacie sve dok mi sin nije navršio deset godina i kada su izdaci za njegovo uzdržavanje prelazili moju osobnu invalidninu . Zatražila sam besplatnu pravnu pomoć te je odvjetnica sastavila ovršni prijedlogkojim se provela ovrha nad svim novćanim sredstvima bivšeg . Nakon ovrhe sva njegova sredstva su prebaćena na moj zaštićeni raćun te mu je određeno da mora nastaviti plaćati alimentaciju no i dalje plaća samo 900 kn mjesećno .                                                 Zanima me kako i na koji naćin mogu zatražiti izmjenu svote s obzirom da če sin u kolovozu navršiti 11 godina , da li moram ići na sud ili što ? 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.