Urinarne infekcije u trudnoci

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar mySun

    mySun

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Drage mame i trudnoce molim vas da mi pomognete svojim savjetima i iskustvima koje ste imale slicne probleme.
    Problema sa upala mjehura sam imala i prije trudnoce i taman u natrag dvije godine sam ih se uspjela rijesiti i sad u trudnoci u 16 tj dobila prvu.
     Gin mi prvi put propisao klavocin koji uopce nije djelovao na bakterije (jer nisam uspjela dati na vrijeme urin jer nisam vise mogla trpiti bolove) te mi se upala ponovila u 18 tj. sada sam dobila cefixim koji odgovara po diagramu. nadam se da ce sada biti bolje i da se vise nece vracati. uz to kao prevenciju pijem brusnicu cran actin. i pridrzavam se svih pravila…pijem puno tekucine, pazim da se ne prehladim, idem na vrijeme mokriti….
    Svaki put prije upale me je bolilo na desnoj strani poprecno uz bedrenu kost, doktor je rekao da je to mokracovod sto je normalno, no na toj strani me boli i za vrijeme dok pijem antibiotike znaci da to vise nije od upale. 
    Jel moguce da je to sirenje ligamenata kod rasta maternice i ko da uvijek vise bebu osjecam na desnoj strani pa mi mozda i ona pritisce nesto. bol je slicna kao kad boli jajnik onako propikne tu i tamo i tupasto boli…cak mi malo i bol prelazi na desnu nogu. 
    inace sve sto se tice strane trudnoce je uredu napravila sam sto ultrazvuka do sada i sve je uredu jedino taj mjehur. ali sad imam takav strah od toga da vise neznam sta smije boliti i gdje a sta ne. 

  • Avatar pina

    pina

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Upiši u tražilicu “lijek protiv bakterija(naročito protiv e.coli) ”. to je provjereno učinkovit lijek, a posebno da više ne truješ antibioticima!

  • Avatar kisica

    kisica

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    I ja sam imala uroinfekt, pila ant. čak bila i u bolnici.

  • Avatar mySun

    mySun

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Probala sam to koristiti, ako mislite na onu kasicu sa limunom, korjenom persina, malinovim uljem…ali to mi nikako nije odgovaralo od toga sam imala svakodnevne strasne grceve po crijevima i proljev…meni to ne odgovara.

  • Avatar mySun

    mySun

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Uglavnom, sama sam sebi pomogla citajuci mjesecima, danima i satima i naisla na kapsule brusnice SOLARAY CranActin koje smiju piti trudnice i vec drugi nalaz mi je sterilan!!!
    Tako da su one definitivno moja preporuka iz iskustva! Nema ih svugdje za kupiti ali se mogu naruciti u ljekarnama, kostaju oko 120 kn i ima 60 kapsula i piju se do 4 dnevno.

  • Avatar Danijelaela

    Danijelaela

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    uhh i sama sam muku mučila sa antibioticima u trudnoći uopravoi radi mjehura…pila ih 3 puta

  • boki

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Probati ću sa Solaray kapsulama, danas sam ih naručila u ljekarni. 27 tj. trudnoće i od početka bakterije kojih se ne mogu riješiti

  • Avatar mySun

    mySun

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Probajte, kazem meni je za sada dobro vec drugi mikrobioloski nalaz sterilan.  Nadam se da ce tako i ostati! Od zadnjeg antibiotika je proslo vise od mj dana. Ja pijem 3 kapsule jednu rano ujutro oko 6 kad mi muz ide na posao, popodne oko 3 i navecer sto kasnije prije spavanja tako da mi sto duze djeluju ova navecer i ova ujutro jer se najvise bakterija razvija preko noci kad se rijede ide na wc i u stanju mirovanja. 
    Samo je bitno da trazite CranActin koji smiju piti trudnice jer jedna vrsta kapsula sadrzi medvjetku koju trudnice nebi smjele pit, ali to bi valjda ovi u ljekarni trebali znat! Znate da u to vrijeme ne smijete konzumirati uvin caj!? Ja uz to pijem svakodnevno caj od koprive koji je takoder dobar za urinarni trakt i   cak se preporuca trudnicama. nadam se da sam amlo pomogla i da ce pomoci i brusnica :)

  • boki

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Nadam se, hvala. Sada su mi javili da mi ne mogu naručiti kod mene moram zvati drugdje.

  • Avatar rinica

    rinica

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    bakterije kad ih se samo sjetim, čim sam ostala trudna počele su moje nevolje sa njima. odmah u prvim tjednima dok još i nisam znala da sam trudna imala sam jaku upalu (nalazi mokraće katastrofa, ali urinokultura je bila sterilna) doktorica mi je dala antibiotike (zaboravila sam naziv mislim da je bilo nešto sa F) i rekla da ih mogu koristiti i ako sam trudna. malo poslije toga saznam da sam trudna  nije bilo ljepše vijesti. ali par tjedana nakon toga ponovo bolovi pri mokrenju, pa čak i sukrvica što me prestrašilo (ipak je bila rana trudnoća) ponovo nalazi grozni (urinokultura sterilna) a ja opet na antibioticima. u 19 tjednu trudnoće budi me jaka bol na desnoj strani završavam u bolnici 7 dana da bi ustanovili da mi beba leži na mokraćnom kanalu i zbog toga mokraća ostaje u desnom bubregu (kakvi su to bolovi bili mogla sam i roditi). doktori predlažu ugradnju jj stenta što se i dogodilo u 28 tjednu trudnoće ali sam ga izvadila odmah sutra dan jer sam mokrila krv. i napokon 3,5 mjeseca poslije poroda počeli su bolovi u donjem dijelu leđa, stomaku (kao kad trebam dobiti) ponovo nalazi koji su grozni a urinokultura je pokazala da imam i E.coli i enterococcus opet antibiotici (od kojih sam dobila reakciju po cijelom tijelu) morala sam prekidati dojenje. bilo mi je dosta tableta pa sam se okrenula čajevima od brusnice,soku od brusnice,kapima od brusnice, urolog je rekao najmanje 3 litra tekućine dnevno da pijem kako bih je izmokrila i da će mi trebati čak i do 6 tjedana da je izbacim iz organizma.sad bih trebala raditi kontrolne nalaze i nadam se da je to gotova priča. ali hvala bogu ipak sam rodila živu i zdravu curicu 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.