Vaši recepti za domaće kašice

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Dragi roditelji, kakve kašice pripremate svojoj bebi? Ovdje možete podijeliti svoje recepte za domaće kašice!

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Meni, odnosno mom sinu je bila super kašica od palente kuhane na vodi i butternut tikve, a unutra se može staviti i krumpir ili batat. 
    Super mu je bila i kombinacija karfiola, cikle i teletine ili nekog drugog mesa.

  • lucky79

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    mi smo krenuli s komoračem i pastrnakom, nastavili s tikvicama, korabom, cvjetačom, mrkvom, brokulom, bundevom i blitvom. recept manje-više isti; povrće plus malo krumpira ili samo povrće skuhati u malo vode tek toliko da pokrije i da se poslije ne mora odlijevati (u vodi ostanu vrijedni vitamini koji se otpuštaju kuhanjem). smiksamo štapnim mikserom, dodamo malo ulja od kukuruznih klica (može i hladno prešano suncokretovo ili običan maslac, ali ne margarin!) i to je to. ako nema krumpira, onda dodam neku žitaricu, npr. sitne zobene ili prosene pahuljice. otkad je napunio sedam mjeseci dvaput tjedno u kašicu ubacim 20 grama mesa (piletina, puretina, junetina, teletina, janjetina). to jede u podne za ručak, a popodne oko 4 sata pojede voćno-žitnu kašicu, koju također sama radim. nekad kupim voćni pire, nekad ga sama radim, ovisi o ponudi voća. jednostavno se prokuha recimo jabuka i kruška, smiksa se i spremi kao kockice leda, koje poslije vadimo i odmrzavamo po potrebi. nekad dodam i komadić zgnječene banane. u to umiješam žitnu kašicu, npr. 3-corn ili rižine pahuljice iz dm-a. nekad kupim gotove voćne kašice od npr. malina, šljiva, marelica i sl., jer tomu sad nije sezona pa da mu malo obogatim jelovnik.
    beba sad ima 7 mjeseci, kad napuni 8 krećemo s tzv. mliječnom kašicom prije spavanja. naravno, radi se s rižinim ili zobenim mlijekom i gore navedenim žitaricama ili integralnim grizom. sve na gusto, na žlicu, jer bočicu nikad nije ni koristio, s obzirom da sam ga isključivo dojila 5,5 mjeseci. od tekućine isključivo pije vodu (iz Jane Junior) i moje mlijeko.
    tako sam radila i s prvim sinom kojemu su sada tri godine i koji obožava i voće i povrće, a od tekućine najradije i dalje pije vodu ili prirodni tiješteni sok od jabuka, bez dodanih šećera. sve je u stvaranju zdravih navika. naravno da voli i slatko, ali s obzirom da tako kvalitetno jede, svaki dan može si priuštiti mali slatkiš, npr. sladoled (ljeti), lizalicu, dva Kikića i sl.

  • andjelina32

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav! Htjela bi dati jedan savjet u vezi prehrane sa žitaricama.Bilo bi dobro da djetetu prije nego ponudite bilo koju žitaricu,napravite fermentaciju te iste u kiseloj otopini dan prije,da bi se iz žitarica neutralizirala fitinska kiselina koja onemogućuje  iskorištavanje  minerale i vitamine iz tih žitarica.Ako djetetu dajete žitarice bez pravilne pripreme napravit će te više štete nego koristi.Pročitaj  te više o tome u članku: “Pravilna priprema žitarica”,ili pročitaj te više o žitaricama u knjizi “Istina i laži o hrani”,tekstove iz te knjige možete naći također na internetu,jako poučna knjiga!

  • kika333

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    mi smo poceli sa mrkvicom, jabukom, kruskom, sljivom, tikvicom, korabicom, tikvom; sad koji put vocne dajem same a nekad dodam u rizine pahuljice ili zitarice (kupovne). Obozava palentu, a sa 7 mj. cu dodati i malo mesa (piletina, puretina, kunic, janjetina. Do sada sam davala jedan obrok dnevno no pomalo uvodim i dr. Obavezno u povrtne kasice dodam malo maslinovog ulja.

  • Avatar Švrćo

    Švrćo

    Broj poruka: 86

    Prijavi adminu

    Cure koje radite kašice doma, gdje ćete nabavljati voće i povrće zimi? Ja kupujem organsko i sezonsko, al ne znam kakve su opcije zimi..

  • Avatar anita18

    anita18

    Broj poruka: 125

    Prijavi adminu

    Svrco,ja ti zamrznem…..recimo bundeva ti super podnosi zamrzavanje,kao i tikvice.Tikvice narezem na ploske,sirove naravno,i zamrznem….isto i sa graskom.Bundevu mozes i skuhanu i sirovu,super je za zamrzavanje.Inace ja vecinu povrca pripremam na pari,osim blitve i spinata naravno.Spinat ti se isto super zamrzava…samo ga ocisti i nasjeckaj.Sad je takodjer trend u svijetu bebama davati avokado.Internet kaze da prakticki nema pesticida tj da se ne tretira,a ima debelu koru.Bogat je zeljezom i proteinima i jako zdrav.Njega mozes kupit cijelu godinu,samo ga ogulis,izvadis kospicu i smiksas sa malo svoga mlijeka,formulom ilibilo kojim vocem.Ja uglavnom dodam malo banane,jer avokado ima super teksturu al malo bljutav okus.Isto,sto jako puno mama radi za zimu jest skuhane obroke zamrzne,pa vadipo potrebi.Naravno nikad spinat,blitvu,mrkvu…zbog nitrata.

  • Avatar medsr

    medsr

    Broj poruka: 439

    Prijavi adminu

    Mi smo sad poceli s jabukicom i kruskom.sad cemo jos mrkvicu pa palentu i onda cemo neko vrijeme to kombibirat palenta+jabuka,palenta+mrkvica,jabuka+mrvica,…a onda cemo dalje vidjeti.za pocetak mislim da je to dovoljno

  • Avatar cloudy

    cloudy

    Broj poruka: 3222

    Prijavi adminu

    super tema :D iako mi samo cicamo za par mjeseci kreće dohrana i već sam krenula razmišljati koje i kakve kašice kuhati…. nego, dok ne zaboravim, odmah ću pitati… planiram zaledit voće kako ono bude dolazilo jer imam fakat svakojakog domaćeg, eko nešpricanog pa pitanje… kolko dogo smije i može voće biti zaleđeno?

  • Avatar jelena39

    jelena39

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Cloudy za bebice preporucuje zamrznuto 3-6 mj, ne duze od tog. Mozda bi dzemovi, kompoti i marmelade mogle i duze  ali konzervirati iskljucivo visokom temperaturom u limunom, nikako konzervansima. 
    Mi smo poceli sa zitnim kasicama tipa palenta, proso, riza sa ad-om, od voca smo imali domacu jabuku i krusku a od povrca tikvica i zeleno lisnato. Ono sto nismo imali domace smo uvodili kasnije, iza 8mj, otprilike kad i meso.
    Danas konkretno smo imali za dorucak muffine sa jabukom i cimetom, rucak dinstanu piletinu sa krumpirom i sredinama glavice kelja a za veceru cemo proso sa sirupom od sipka ili mozda grckim jogurtom i bananom, ovisno za sto curka bude raspolozena.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.