'Željela sam prirodni porod i ostala razočarana'

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Keti10

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Nemaš razloga biti jer najvažnije je da su doktori postupili onako kako je bilo najbolje za tvoga sina, a i tebe.

  • Tomi

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    To mi je tak super kad mame i tate prosurfaju po Internetu malo pa misle da znaju sve o porodu.
    Činjenica je da su liječnici ti koji su odgovorni za majku i dijete a ne niti majka niti otac i njihova guzica je u opasnosti. Roditelj uvijek nakon poroda može reći “Pa nisam ja doktor da bi znao što je najbolje”… što se i događa a onda liječnici zbog toga što su htjeli ugoditi roditeljima se nađu u nebranom grožđu..

  • lea4

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Rodila sam dva puta i oba puta sam imala iste doktore i babice dežurne, jednostavno se slučajno poklopilo. Prvi porod je bio školski, došla sam već otvorena 6 cm, u noćnu smjenu, oko pola dva ujutro. Tada su liječnici bili specijalizanti, sve mirno, ljubazno, “vidjeli” su me. Rodila sam u 8.15 ujutro i to mi je jedna od najnevjerojatnijih uspomena. 4 godine poslije sam rađala drugo dijete, došla u popodnevnu smjenu, isti doktori i babice dežurni, potpuno otvorena. Ali ovaj put doktori kao da me više nisu vidjeli, nego kao da su gledali u još jednu brojku. Bez ikakvog povezivanja, samo da su mi stisnuli ruku i rekli mi koju ljubaznu riječ. Potpuno nepotreban drip u prevelikoj količini jer sam već bila otvorena, od kojeg sam nakon pola sata dobila neprekidni trud u trajanju od 4 minute i tako 4 zaredom, mislili smo da ću srčani udar doživjeti jer nisam mogla disati… Dijete izašlo sivoplave boje jer nijedno od nas nije imalo kisika… čekala na šivanje sat i pol, hladna rana… jedino što je valjalo je što su mi dijete odmah dali na prsa, pa je cicao i dok su me šivali, tako da sam se koncentrirala na njega pa mi je to još najmanja trauma bila. Kasnije sam saznala na Zaraznoj (sa malim išla zbog trodnevne groznice) zašto su isti liječnici bili toliko distanciraniji. Naime, jedan mlađi liječnik mi je rekao, na moju iskrenu zahvalu što je sa mnom i djetetom bio drag i strpljiv; “samo nemojte da vas stariji kolege čuju, jer se smatra da nepotrebno trošimo vrijeme ako smo ljubazni i slušamo”… Eto, to se isto događa u bolnicama, mimo problema sa personalom, plaćama, opremom i dr. još se podučava mlađe doktore da ne treba biti čovječan. Nitko ne traži da idemo na kavu niti da si ispričamo obiteljske povijesti, ali slušati roditelja koji svoje dijete čuva 24 sata na dan, vidjeti pacijenta a ne samo skup simptoma, biti human i ljubazan, jel to zaista tako teško???

    vrijeme je buđenja

  • diannako

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    ja sam imala ful slicno iskustvo. sve sam htjela prirodno, onda je pukao vodenjak (isto nakon sto smo vec tjedan dana prenijeli), no voda je curila polako, ne onako brzo ko u filmovima. sve je islo jako polako, nisam se otvarala. na kraju su me isto tako privezali za stol iako se inače hvale kako imaju pilates lopte i slicno. na kraju sam ja od silnih bolova trazila epiduralnu, a oni se ponasali ko da je to najgora stvar na svijetu. rodila sam nakon 18 sati.
    ma joj, glavno da je sve ok proslo. imamo svoje bebice i to je to. oni se trude, al daleko od toga da su savrseni

  • Miha

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Rodila sam prije 6mj curicu na prirodan nacin. Bez ikakvih medicinskih intervencija u bolnici Merkur. 
    Ispostovali su sve moje zahtjeve. Po meni u prirodnom porodu bitno je poznavat svoje tijelo i granicu do koje mozete ici. 

  • Avatar Ugolina

    Ugolina

    Broj poruka: 4926

    Prijavi adminu

    Eh da,ako ide prirodno… Ako imas veliku bebu koja jos unutra zapne onda drek..da vis kak je carski dobar

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

  • Avatar mamika3

    mamika3

    Broj poruka: 3071

    Prijavi adminu

    Koja glupost!Nikad se ne zna kojim putem ce porod krenuti pa mi to planiranje i nema smisla!Prvi mi je bio ful prirodan,a kad sam vidla kak je to, na drugom i trecem sam trazila epiduralnu!Treci put ju nisam dobila!

    Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

  • Avatar Lucy16

    Lucy16

    Broj poruka: 1202

    Prijavi adminu

    Nazalost, isto imam traumaticno iskustvo poroda koji je zavrsio carskim nakon 14 sati trudova. Isto su me odmah stavili na stol na ctg a bila sam samo 3 prsta otvorena. I kraj mene je stajala pilates lopta. Ali nitko da bi predlozio ista drugo osim lezanja. Onda kad je trebao biti izgon jos vicu na mene da cijelo to vrijeme nisam dobro lezala ( trebala sam valjda na lijevom boku biti i u polozaju fetusa da se dijete lakse spusti), a nitko ti 7 sati nista ne govori nit te obilazi. I u zadnji tren hitna intervencija spasi dijete. I ja sam se pripremila na prirodno, ali na ono kako je bilo, nisam. Nikad ne mozes znati. Kako ce biti ovisi o puno toga, ali najvise mislim o osoblju i njihovoj sposobnosti da procjene stanje. Da su me vise puta pogledali mozda bi vidjeli da nece ici i mozda bi isla na carski ranije i bilo bi lakse i za dijete i za mene.

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.