Nicanje zubića

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Drage mame i tate,

    otvaram ovu temu kako bismo mogli pisati o nicanju zubica. Naprimjer, kada je Vase dijete dobilo prvi zubic, a kada svaki sljedeci? Kako je dijete to podnosilo? kako ste se nosili s plakanjem i tampicom ili nekim drugim nuspojavama kod nicanja zubica, ako ih je bilo? Sto je pomagalo, a sto ne?

    Moj princ prvi zubic je dobio sa 4 i pol mjeseca, a drugi odmah dan poslije. Sada ima skoro 10 mjeseci i neki dan nam je izbio 8 zubic.

    Prva dva su izbila rano, pa samim time i bezbolno. Potom je 2 mjeseca kasnije dan za danom izbijalo njih 4. I to nije bilo bas lako, plakao je puno po noci, ali smo uspjeli smiriti ga samo nosenjem.
    Sada je sa ova dva bila slicna situacija. Plakao je jedno dva tri dana prije nego sto su izbili, i to svakih sat vremena po noci.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • karlito

    Broj poruka: 29

    Prijavi adminu

    mome su izbila 2 sa sedam mjeseci,sad ima 10 mj i još uvijek samo ta dva,a vidim ga pati a nikako izbit…

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Prvoj curki je s 5 mjeseci izbio prvi zubić, a drugi tek sa 7 :D To je bilo tako smiješno za vidjet :D Ondak su za par tjedana izbila 3 gore, pa za nekoliko dana četvrti i onda su nicali u paru na svakih par tjedana tak da je na prvi rođendan imala već puuuuuuuno zubića :D Imala je samo jednom teperaturu 3 dana, davali smo lupocet kad je bila viša i to je to, kad su izbili zubi, prošla temperatura. A drugoj curi su izbila donja 2 s 5 mjeseci, sad se mučila dobra 2 mjeseca s gornjima, izbili su 2, prvo jedan, pa za 2 dana drugi. Imala je jako sad probleme, bolilo ju je, nije mogla jest ni spavat, dala sam joj jednom brufen sirup jer je stvarno bilo jako natečeno i bolilo ju je. Temperaturu nije imala. Po noći je kolko tolko ok, premda kad ju zubi muče, češće se budi pa nacicava da se smiri :D Al ajd, budemo preživjeli i to. A ovak jako slini, veća je čak i jače slinila, imala je i dudu pa je imala osip od tolke slini po bradi.
    Primjetila sam da kad imaju jantarnu ogrlicu, nisu tak nemirne kad im idu zubi, lakše spavaju, a i manja nije do sad imala temperaturu :)

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Prvi sa 5 mj. i onda ubrzo i drudi, treći…Sad smo na 8 zubića (10mj.). Nije bilo nikakvih problema, temperature niti neprospavanih noći. Malo nervoze po 10ak minuta prije spavanja, stavljala sam mu gel na dudu i odmah je zaspao. ono što nas prati od početka nicanja zubića i što mi je jasan znak da kreće novi je punooooo kakanja. Po 5 puta dnevno, lagani proljev. Ak se mene pita najbolja moguća varijanta, malog ništa ne boli, nema nervoze, samo se stalno presvlačimo ;)

  • Avatar sbjelisi

    sbjelisi

    Broj poruka: 2221

    Prijavi adminu

    Uf, mi se stvarno mučimo sa zubima. Prvi zubići (gornje jedinice) su mu izbile s 6 mjeseci, nakon toga donje jedinice pa gornje i donje dvojke.. e to je već bila nervoza, nespavanje, nacicavanje, očajno trpanje svega i svačega u usta, sline… inače nikada nije slinio. Prije nekoliko tjedana su krenule četvorke (gornje). Jedna je probila onu oteklinu i sada vrhovi vire van, a druga je onako natečena, u “pupu”. Božemoj, zadnjih dva tjedna je prestrašno. Toliko je razdražljiv, plačljiv, precendrav, emotivan, stalno bi se mazio, stiskao uz mamu, dedu, baku.. kada netko ode/ dodje plače za na povjerovati.. A nikada nije bio takav, bio je ko ciganče, može suda, svima, igra se ni ne primjeti tko je došao/ otišao.
    Sada me jako, jako brine šta je pored toga šta je postao jako emotivan (plače bzvz/ mazi se), non stop klonuo. Stoji pored kauča, nasloni glavu na kauč i izvisi tijelo. I tako bude neko vrijeme. Zavuče se mami u zagrljaj i smirano leži (?!), a inače ga moram hvatati da ga izljubim. Ako nešta ne može dohvatiti, ako negdje zapne, ako jednostavno vjetar krivo zapuše, počne cviliti… KOMA. Nikad, ali nikad nije bio takav. Ja se iskreno nadam da su zubi..

    oharascarlett14@gmail.com

  • Avatar Valea

    Valea

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Joj meni je ista istaaa situacija s malenom!!! To su sigurno zubi ! Ne znam koliko maleni ima mjeseci - moja ima 14mj i dala sam joj tekuci paracetamol(lupocet) jednu zlicu prije spavanja) i stvarno je pomoglo! Ogrlicu od jantara je izgubila za bozic a i ona je dosta pomagala. Malena ima 12 zubica i dva ocnjaka sada izbijaju istovremeno :(((

  • GABY11

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Pozdrav

    Mene zanima moja beba je razdrazljiva, stavlja rukice u usta , strsno bali, iz čista mira samo odjedanput za ceni jedva ga i nosenjen umirin.Kad mu stavin gel malo se umiri stoga prepostavljan da su zubići al nisan sigurna jer ima 3 ipo mjeseca. Pa ako mi možete pomoć koliko ste prije počele mučiti muku nego je izašao prvi zubić i da li se varan da su to uopće zubiči?????

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Veća kćer je počela s 3 mjeseca slinit i bit razdražljiva, a manja s 4 mjeseca a prvi zub je izbio s 5 i pol kod obje. A znam da su neke bebe razdražljive i muče ih zubići puno duže prije nego izađu.

  • Avatar blazenkaivanusic

    blazenkaivanusic

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    moj mali ima 7.5 mjeseci.nema niti jedan zub stalno je nervozan.nema miran san valjda zbog zubića

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Moj bebo će za par dana 8 mj i nema ni jedan zub. Isto je nervozan, slini dosta i loše spava. Valjda su zubi. Jedva čekam da izađu.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.