dolazak bebe u ljetnom periodu

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar antonio

    antonio

    Broj poruka: 1335

    Prijavi adminu

    Evo ja sam nova u forumu,ovo mi je treca trudnoca,dvije trudnoce su bile u zimi prva 5.1 2004 a druga 24.12.2010,sad cekam opet bebu ali u ljetnom periodu konacno, he he,iako mi je to treca trudnoca tu su strahovi kako sa bebom po ljetnim danima kako je oblaciti,.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moje su obje ljetne :D Prilagodiš se vremenu :D U glavnom, kad su obje išle iz rodilišta bilo je 10 tupnjeva i nevrijeme 2 tjedna tak da smo ložili doma :D Onda su bile u dugim bodićima i pajacima il hlačicama. Kad je bilo vruće, bile su samo u kratkom bodiću, spavanje il u kratkom bodiću il dugom, ovisi kak se dijete raskriva. Ja sam stavljala i čarapice :D Obje su bile samo u rodilištu u jastuku za bebe. 
    U glavnom, van nisam išla poslje 10, čak nekad i 9 kad je bilo jako vruće, pa do navečer do 8 kad se je počela spuštat temperatura. U glavnom, bebama je vrućina jaaaako naporna, treba ih dosta hidrirat, znači, beba onda nema ritam jela nego bi stalno cicala jer je žedna. Za veću su mi s 6 tjedana preporučili (doktorica) da joj dajem prokuhane vode jer je htjela pit, pa nisam imala problema višenja na cici :D pila je po pola deci do ddeci s 3 mjeseca vode dnevno :D A manja je pravi cicavac, ona niš drugo ne prizna :D
    Kad se ide van, šeširić je obavezan, može i neka gazica prek kolica, suncobran. Kapice nisam koristila jer ne vidim razloga za ljetnu djecu.
    Nesmiju se previše djeca utopljavat, nek budu lagano obučena, pred večer ak je hladnije, il neku trenirkicu obuci bebi il neku laganu dekicu poneseš i to je to :)

  • Avatar zrakasunca2

    zrakasunca2

    Broj poruka: 69

    Prijavi adminu

    Ja sam rodila zimi, ali je moja prijateljica donijela na svijet dva ljetna sinčića.
    Slažem se s gore navedenim, sjećam se da je ona imala malo ‘drukčiju’ torbu za bolnicu, naravno, spavaćice s kratkim rukavima, bebi bodi s kratkim rukavima i dolje otvorene plisane ili pamučne hlačice, lagane čarapice.
    Tako je bilo i kad je došla kući.
    Eventualno lagana vestica/ majica kad je svježije ili noću ako nije prevruće, u šetnji ona pamučna kapica ko za kupanje, dobra zaštita od sunca, vjetra, komaraca ljeti-ona mrežica za kolica.
    Šetnja rano ujutro, navečer, ona je išla u šetnju već nakon desetak dana, ja sam čekala tri tjedna jer je bio prosinac kad sam rodila!

  • Avatar Hubertica

    Hubertica

    Broj poruka: 39

    Prijavi adminu

    Ja imam ljetnu bebu,znala sam mu stavit tanki bodic dugih rukava i tanke hlacice, no kad je stigla oatronazna rekla je:  raskomotite ga, i od onda bodic kratkih rukava i carapice na noge to pod obavezno :)

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Rodila sam u 7 mjesecu i bilo je jako vruće. Oblačila sam mu bodi kratkih rukava i čarapice, a po noći dugih rukava i pokrila pamučnom dekicom. A za bolnicu spavaćice kratkih rukava. Kad sam rodila, dobila sam bolničku spavaćicu koja je jako debela pa sam se ujutro odmah presvukla u svoju jer sam umirala od vrućine.

  • Avatar marimana

    marimana

    Broj poruka: 22

    Prijavi adminu

    Mame,koliko općenito trebam kupiti bodića za početak,osim njih šta sve mogu kupiti( i koliko komada,koji broj?) dok je beba u buši. Neznam odakle da počnem svega mi.kape?pelene,platnene?? čarape? trenirkice?-bočice,slinčeki.. Sin stiže u 5.mj

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    marimana


    Mame,koliko općenito trebam kupiti bodića za početak,osim njih šta sve mogu kupiti( i koliko komada,koji broj?) dok je beba u buši. Neznam odakle da počnem svega mi.kape?pelene,platnene?? čarape? trenirkice?-bočice,slinčeki.. Sin stiže u 5.mj

    Ja sam imala jedno 20ak bodica u pocetku, par komada vel. 50 (rodila sam manju bebu 3050g, 50cm) i ostalo vel. 56. Netko ce rec previse, netko ce reci premalo. Ali meni je bilo taman da ne moram bas svaki drugi dan prati masinu vesa. Isto tako u pocetku su ti prakticnije bodi-benkice, jer ne moras bebi nista navlacit preko glave.Platnene pelene mozes isto kupiti odmah jer se one prilagodjavaju velicini. Carapica ti treba svega 2-3 para, to se ne prlja u pocetku toliko. U pocetku nisam bebu bas oblacila u trenirkice, prakticniji su mi pili kombinezoni, ali opet ja sam rodila u 3 mjesecu, jos je bilo jako hladno. Slinceke stignes kupiti, u pocetku bebe ne sline toliko. Bocice, zavisi planiras li dojiti, ako da ne trebaju ti. U slucaju da nesto podje po zlu s dojenjem, uvijek stignes kupiti bocicu. Mozes kupiti rucnike, posteljinu. Kapice mozes kupiti pamucne, nece mu ni to dugo trebati (nadam se ljetu vec u 6 mjesecu :-)) Kupi si i par tetra peleni, meni su one bile super za bljuckanje i za pokrivanje preko ljeta. I imala sam 2 svedske pelene za siroko povijanje.
    Sad mi vise nis ne pada na pamet, dopisem kad se sjetim :-)

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Ja sam dobila dosta bodija tako da nisam morala često prati. U početku sam koristila veličinu 56 i to bodi- benkice jer sam se bojala oblačiti preko glave. Bočice i dude sam pripremila u slučaju da zatreba. Tetra pelene koristimo i danas kad idemo kod dr., a u početku sam mu stavljala ispod glave pa mijenjala kad bljucne, da ne moram stalno posteljinu mijenjati. Za platnene pelene tada nisam znala i mislim da su super. Kod nas su skupe, ali nedavno sam gledala na ebay-u i tamo su puno jeftinije. Ni ja nisam u početku oblačila trenirke i hlačice, već iz jednog dijela kombinezone.
    Naknadno smo kupili aspirator za čišćenje nosa jer mu se znao nos začepiti kad smo došli iz bolnice,  pa mislim da je to dobro da nabaviš jer je nas to spasilo od začepljenog nosa.

  • Avatar bjap

    bjap

    Broj poruka: 1100

    Prijavi adminu

    I, kada su vam termini? 

    Meni je 19.06., ako to može spadat u ljetnu bebu… I ja muku mučim s tim što obući, i što kupiti, moram se naoružat i dugim i kratkim rukavima. Iako me strah malu tek rođenu bebu omah oblačiti u kratke rukave. Svi moji nećaci su zimske bebe i znam da ih se utopljavalo maksimalno. E sad, jel to dobro il ne ne znam. 

    Navikla sam svoje nećake držati u jastučku, stabilnije je dok su mali, ali ako bude preko 30 stupnjeva nema šanse da bebu stavljam u jastučak. No, kak ću onda? :))) Slatke moje muke! :))

  • Avatar antonio

    antonio

    Broj poruka: 1335

    Prijavi adminu

    Eto i mene muci ja sam imala dve zimske bebe i bilo mi se lako prilagoditi ali sad osmi mjesec ona vrucina strah me je ali sve cemo mi to prebroditi samo neka sve prode ok.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.