Kako se borite s trudničkim tegobama?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Napišite nam koje vas trudničke tegobe muče i kako se s njima borite. Tri odgovora koja ostavite do ponedjeljka 23.9.2013. u 11 sati nagradit ćemo aromaterapeutskim poklon paketom tvrtke Aromara
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/osvojite-aromaterapeutski-poklon-paket-za-trudnice-702 [klokanica.24sata.hr]

  • olivix

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Duge šetnje, čisti zrak, puno voća i povrća,meda i ostalih pčelinjih proizvoda, te prirodna kozmetika koju sama izrađujem pomažu mi da sve trudničke tegobe postanu jedno novo predivno iskustvo kojeg ću se rado sjećati!!!!!

  • MamaNives

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Boravak na svjezem zraku…dovoljno odmora tokom dana…zbog loseg spavanja preko noci…tezinu u nogama sam regulirala u povise nom polozaju i hladnim oblozima tokom ljeta…i tusiranje u prekrasnom i opustajucem mirisu lavande koji obozavam!!! :)

  • vese

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    puuuno spavanja, lagana domaća hrana iz maminog vrta i od pouzdanih bakica s pazara, puuuno biljnih čajeva, i užicana masaža vrata i ramena od mužića :) jako puno pomogne i poslat dite baki ididi na cijeli vikend :)))

  • Avatar doona

    doona

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Pozdrav, što se tiče trudničkih tegoba evo ja stvarno, da se pohvalim i ne znam šta je to?! Upravo sam u 39. tjednu trudnoće i osim smiješnih problema kao što je stavljanje čarapa i vezanje tenisica imam i neki problem s čišćenjem kuće, stoga več danima čistim i osvježavam kuću ko luda, pa tako koristim i eterična ulja u usisavaču na vodu s kojim svaki dan letim po kući, a tu su i mirisne svijeće koje obvezno zapalim na većer gledajući svoju omiljenu seriju i vjerujem da me ti mirisi stvarno opuštaju. (možda zato i nemam trudničkih tegoba ). Voljela bi da i druge trudnice imaju “takve trudničke tegobe” i da im 9 mj. proleti bez ikakvih problema. A ja idem odborjavati još tih par dana ili sati do velikog finala, haha. Bok!

  • Avatar joan28

    joan28

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Manji ali češći obroci, puno tekućine, izbjegavam masnu i kiselu hranu, odmaram kada god osjetim potrebu, uzimam prenatalne vitamine, aktivno sudjelujem u svim dječjim radostima sa svoja dva sina koja se skupa s mamom raduju dolasku sestre ili brata!

  • Lepid

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    protiv jutarnje mučnine borim se pravilnom ishranom, izbjegavam tešku hranu i pijem mnogo tekućine! za sada drugih tegoba nemam već samo uživam u ljepotama i čarima ovog razdoblja života! Okružujem se ljudima koji me čine sretnom i šire zadovoljstvo i veselim se svim izazovima roditeljstva koji me očekuju!!

    None

  • vin

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    od tegoba osjećam bol u kičmi, što i nije tako čudno, jer ću uskoro roditi,a protiv toga….Pa nastojim što više odmarati i jednostavno čekam dan D,

  • sutpea

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    protiv jutarnje mučnine pila sam čaj od đumbira sa limunom i dosta vode jer je to bilo jedina stvar koja mi je mogla barem malo smiriti želudac, bez obzira na vrstu hrane koju sam jela.
    s obzirom na pojačanu kiselost tijela učestalile su mi se vaginalne upale, ali ih uspješno rješavam korištenjem aromarinog gyno pro pa je su sve pokušaji razvijanja neke jače upale ostali samo pokušaji. od početka trudnoće mažem trbuh sa masti sa lavandom pa za sad (30 tjedan trudnoće) nemam strije makar sam im dosta sklona, a to mi pomaže i kod nadutosti i žgaravice koja se sad opet pojavila i kod bolova u križima. Kod prvog poroda sam si nakapala nekoliko kapi eteričnog ulja lavande na spavačicu kod poroda i to mi je dosta olakšalo porod jer sam bila mirna cijelo vrijeme (bez paničarenja) od početka do kraja….

  • Frida0912

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    U prvom tromjesečju protiv jutarnjih mučnina grickala sam krekere, slane štapiće i kekse petit s maslacom a jako su pomagali i agrumi, od samog mirisa naranče ili limuna mi bi bilo bolje. U drugom tromjesečju nisam imala tegoba osim što me malo zezala ravnoteža zbog rasta trbuha :)) Plivala sam svaki dan i time održavala kondiciju. U trećem tromjesečju počeli su problemi sa spavanjem, naime osjećala sam se kao da mi je netko ubrizgao injekciju adrenalina, nisam mogla zaspati od svih misli koje su mi se motale po glavi, što sve trebam napraviti, što kupiti, što ako rodim ranije. Kad bi i zaspala često bi se budila zbog odlaska na wc i onda ne bi mogla zaspati. Pomoglo mi je to da sam napravila spisak što sve trebam kupiti i spisak što mi sve treba u rodilištu. Kroz dva tjedna sam kupila sve potrebne stvari, robicu i namještaj i spakirala sam torbu za rodilište. Tada sam se smirila i nisam više razmišljala o tome. Također je pomoglo što nisam pila puno tekućine od 19 h navečer pa sam se manje dizala po noći na wc.  A najviše od svega su mi pomogli moji psi i duuuuuuge šetnje svaki dan s njima, nisam imala probleme s cirkulacijom, otečenim nogama i kondicijom

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.