Kiretaža

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tena22

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    dosla sam na pregled u 9 tj+2 trudnoce i ustanovilo se da plodu ne kuca srce..naravno poslana sam na kiretažu…sada me zanima što nakon kiretaže.Kako to da psihicki podnesem,koliko moramo cekati da sljedecom trudnocom.hvala

  • mama_25

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    Kao prvo jako mi je žao što ti se to desilo. I sama sam to prošla u prošloj trudnoći (prvoj). Da li si već bila na kiretaži ili tek ideš? Ja sam bila na kiretaži u Vinogradskoj bolnici pod općom anestezijom i ako nisi još bila preporučujem ti da tražiš opću anesteziju jer se navodno tako kiretaža lakše podnese. Ja sam došla u bolnicu, stavili su me u kao neku salu, uspavali i probudila sam se u sobi. Zapravo samog zahvata nisam bila svjesna pa mi je u toliko bilo lakše. U bolnici sam bila 2 sata nakon zahvata i pustili su me doma sa antibiotikom i tabletama za stezanje maternice. Doma sam ležala 2 tjedna i vratila se nakon toga na posao. Prva 3 dana sam krvarila kao malo jača menstruacija a nakon toga svaki dan sve manje. Ukupno sam krvarila jedno 10 dana. 2 tjedna nakon kiretaže išla sam na kontrolni ultrazvuk. Od kiretaže smo morali napraviti pauzu 3 mjeseca i nakon toga smo krenuli ponovno na novu trudnoću. Meni je moj ginekolog rekao da sa novom trudnoćom treba pričekati od 3 do 6 mjeseci. To najviše ovisi o stanju žene i najbolje da pitaš svog ginekologa koliku pauzu trebaš napraviti. Nakon pauze od 3 mjeseca krenuli smo na novu trudnoću i za 2 mjeseca test je bio pozitivan. Sada sam trudna 17+3 i iako i ova trudnoća ima komplikacija (na bolovanju sam od početka zbog krvarenja) nadam se najboljem. Što se tiće psihičkog oporavka ne znam šta da ti kažem. Ja sam bila luda…nisam mogla vidjeti bebe i trudnice i stalno sam se pitala zašto baš ja. Zapravo sam se tek oporavila kada sam opet ostala trudna i kada je prošlo prvih kritičnih 12 tjedana. I danas prije svake kontrole me strah da li će biti sve ok. To je sve normalno. Treba gledati naprijed i nadati se najbojem.

  • mama_25

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    VIdjela sam na drugoj temi da si imala u ovoj trudnoći smeđi iscjedak. Evo ti moje iskustvo ako ti se to desi i u drugoj trudnoći. Ja sam u prvoj trudnoći koja je završila kiretažom imala slabi smeđi iscjedak i završila na mirovanju. U ovoj trudnoći sam opet imala smeđi iscjedak s tim da sam čak 2 puta krvarila svježu crvenu krv (u jednom navratu sam prokrvarila preko uloška i gaća na hlače i to u roku od 30 minuta) i bila sam uvjerena da je sa bebom gotovo (zato što sam u prvoj trudnoći imala malo smeđeg iscjedka pa je bebi prestalo kucati srce a u ovoj je to teklo kao kod jače menge). Poanta je da svako krvarenje ne mora značiti kraj.

  • tena22

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    vec sam obavila kiretazu i uzasno me boljelo…evo proslo je 4 dana od izlaska iz bolnice i tek mi sada neke stvari dolaze u glavu..osjecam se uzasno…jos ucijek neznam kada bi mogla na sljedecu trudnocu jer mi gin.na bolovanju i poludit cu dok se ne vrati..ja sam dobila samo antibiotike,nista za stezanje maternice…da i ja sam imala tako slab smedi iscjedak bez krvarenja tj.prave crvene krvi…pila dufastone 3*1 i bila sam narucena za 3 tj na kontrolu…i sada kad sam dosla ne kuca srce plodu…to me slomilo…zasto bas ja…zeljela bih sto prije ponovno zatrudnjeti..ali me strah da mi se to opet ne dogodi..hvala vam

  • Avatar Miss_Miu

    Miss_Miu

    Broj poruka: 275

    Prijavi adminu

    Utorak na noć sa 3.12. na 4.12. završila sam u Petrovoj bolnici sa laganim krvarenjem u 20.tj trudnoće, na putu prema bolnici osjetila sam pokrete svoje curice, kada sam stigla u bolnicu, kada su obavili ginekološki pregled, i kada su napravili test na plodnu vodu, plodna voda mi je curila. I 10min poslije na ultrazvuku bebino srce nije kucalo. Bio je to šok, još pola sata prije me je boksala. Doktor mi je rekao da će mi ujutro dati drip za trudove, i da ćemo to tako izvesti. No, na kraju nije bilo izvedeno prirodnim putem već pomoću anestezije i kiretaže. Kada sam se probudila na intenzivnoj, jaukala sam od bolova, i sa pitanjem zašto baš ja?! Sestra mi je objasnila da me to tako bolo zbog injekcije koju sam dobila zbog skupljanja maternice u prvobitno stanje. Te sam sam dobila samo injekciju protiv bolova, i to je sve što sam dobila protiv bolova. Od drugog dana ne krvarim, jučer su me pustili kući sa terapijom da moram mirovati, s antibijotikom Hiramicin koji pijem svakih 12 sati i dobila sam Bromergon od 2,5 mg dvije odjednom pijem za cice, koji moram pit 15 dana, usto ne smijem ni jednu zaboravit popit, da mi ne bi krenulo mlijeko jer je kiretaža napravljena u 5.mj trudnoće!! Ne mogu se pomiriti sa činjenicom da više nema moje male curice.. Em je prva trudnoća, em smo zaručnik i ja htjeli tu bebu više od ičega!! :(  Za mj. dana idem na PHD testiranje, tada će mi biti i gotov nalaz sa patalogije! Da'l netko zna kada se može krenuti sa planiranjem iduće trudnoće? I ne mogu se pomiriti sa tom činjenicom… :(

    Lukas 19.09.2015.🧸
    Adela 28.03.2017. 👑

  • Avatar Andydea2

    Andydea2

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Pozz, davne 2004.g izgubila sam bebu u 9tj.kiretirana sam..Ne želim se toga ni prisječati,bilo je grozno i oporavak je dugo trajao. Iskreno zbog spleta okolnosti tada ,drago mi je da je ta beba otišla.
    Imam troje predivne dječice i odlučili smo ići na još jedno..Usprkos dojenju i mojim neredovitim ciklusima,uspjela sam ostati trudna.Sve je bilo gotovo savršeno ,osim što je plod na utz pokazivao-3 tj.manje nego po zm. ,ali ni tu nije bilo mjesta panici. Imala sam mučnine i bila prava trudnica. Uglavnom jedan dan sam dobila obilan smeđi iscjedak sa sluzi i taj dan sam izgubila bebu u 13 tj.-to se dogodilo nedugo 29.11.2013g. Nisam pristala na kiretažu,uspjela sam sama sve u ogromnim bolovima i uz trudove sve izbaciti…bilo je grozno.. Još uvijek sam emotivno slaba,plačem iznutra,teško mi je jako….ali život ide dalje…Obično poslije kiretaže ne smije se ići na bebu dok ne prođe 6mj.,a ako je otišlo samo može već nakon drugog,trećeg ciklusa..Međutim meni su ciklusi u razmacima i po 60 dana, još uvijek nisam dobila mengu iza ab….tako da ne znam kada ću dobiti zeleno svijetlo za dalje. Samo znam da ne odustajemo i da će naša 4.mrvica doći kad tad, a naš anđeo dati snagu da do tada izdržimo !

  • Avatar Andydea2

    Andydea2

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Miss Miu jako mi je žao da ti se to dogodilo,nemam riječi utjehe,osim da budeš jaka i ne odustaješ ! Moja prijateljica je izgubila svoju drugu bebu u 26.tj.,i morala je roditi mrtvo dijete.Bilo je grozno,ali nije odustala,nakon 6mj.ostala je ponovno trudna i evo sad ima sina od 8mj.-zdrav i veseli dečkić !
    Samo imaj nade i vjeruj..znam da je teško…ali naši anđeli dati će nam snagu da to izdržimo…I ne ne trebamo zaboraviti,ne nikada i ne smijemo ,jer bili su dio nas…i još uvijek su i biti će zauvijek !

  • Avatar Miss_Miu

    Miss_Miu

    Broj poruka: 275

    Prijavi adminu

    Andydea draga, da divno je to čut kada se sve ajmo reći dobro završi,kao kod tvoje frendice.. Ja vjerujem u čuda i znam tu. mora sve to doći na svoje..nije lako nit će ikada bit. Kaže moj zaručnik naš anđeo nas gleda, i pazi sada kako bi i mi nju pazili i čuvali. Moj ginekolog i ostala dva vjeruju i da je bolje tako nego da se mučilo djete čitav život, no nikome nije baš jasno zbog čega se tako kasno sve otkrilo i izdogađalo :( 

    Lukas 19.09.2015.🧸
    Adela 28.03.2017. 👑

  • Avatar Miss_Miu

    Miss_Miu

    Broj poruka: 275

    Prijavi adminu

    A u 16.tj na pregledu beba bila čak i veća od njihovih tih parametra, došli u 19. tj kad ono kasni u razvoju ni više ni manje nego 2.tj. Nije mi jasni kako, ako je uredni bila kontrolirana tridnoća i kako se to prije nije vidjelo. A ne znam točno koliko poslije se ne smije ali sam čula da se i nakon prve menstruacije poslije kiretaže smije, no najbolje bi bilo čut tj. dobit zeleno svjetlo od ginekologa. Ja vjerujem da čemo zaručnik i ja idući Božić dočekati s našom bebom :) iskreno se i toplo nadam. Kada sam došla u petak iz bolnice morao je ginekologu po recepte za tablete i zapričali su se oko pola sata, i rekao je doktor da je to tako .. Mladi zdravi ljudi, i onda im se takvo što dogodi. I preporučio je da poslije PHD nalaza odemo na rebro na genetiku. Nisam nikad do sad čula za to, ali zašto ne! Da te ne zamaram baš, ja vjerujem da ćete i vi tu tako dugo iščekivanu bebu imati pod kraj 2014.godine :) :) Ja jedva čekam ponovo zatrudnjeti, i nadam se da će mi tada biti puno lakše, nego sada kada razmišljam o mom malom anđelu :( e da te pitam kako misliš otišlo samo???  

    Lukas 19.09.2015.🧸
    Adela 28.03.2017. 👑

  • Avatar Andydea2

    Andydea2

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Miss Miu hvala ti i ja vjerujem da ćemo oba dvije uspjeti…
    Da otišlo je samo,ja nisam pristala na kiretažu i doma sam uspjela uz obilno krvarenje i bolove proživjeti tkz.porod. Trajao je 2h i ja sam tiskala i imala nagon kao da rađam. Bilo je užasno,ali izdržala sam…Nakon 2h sve je stalo.Drugi dan je još svašta ispadalo..i onda nakon toga sam normalno krvarila (sve zajedno 3tj.). Išla na preglede svaki tjedan kod ginekologice i svaki put se tkivo smanjivalo..Evo baš danas sam vadila betu i čekam nalaze,mora biti ispod 5 da bude sve ok. Mengu još nisam dobila..užas.. a na kiretažu nisam pristala jer znam kakvi su bolovi poslije nje,nikakve tablete nisam uzimala..ništa jer dojim sina od 15,5mj..nisam željela nikakve ljekove.. I eto uspjela sam sve to proći. Nisam mogla vjerovati da jesam. Hvala ti na lijepim željama,nadam se da čemo si pisati…voljela bi da zajedno prebrodimo ovaj period.lp

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.