Mučnine u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar mbutorac

    mbutorac

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Drage mame i trudnice, jeste li imali mučnine tijekom trudnoće i kako ste se nosili s njima?

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    U prvoj trudnoći sam imala mučnine prva tri mjeseca, povremeno bi i povraćala  zbog čega sam izgubila par kila. Neugodno  je ali brzo prođe.

    happy mum

  • Misty

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    U prve dvije trudniće baš mi je sva tri mj.bila muka,doduše u drugoj nešto blaže iako nikad nisam povračala a sada mi se dosta rijetko javila i to par dana bi imala pa pauza,a naročito me zafrkavalo noću što nije uobičajeno!sada je sve več prošlo,tri ipo mj.sam trudna idemo naprijed!

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    II ja sam imala mučnine prva tri mjeseca i to cjelodnevne i nije mo pomagalo ama baš ništa! Povraćala sam svaku večer i to nekoliko puta, a sve je naglo pretalo čim su prošla ta famozna tri mjeseca..

  • Avatar mySun

    mySun

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Meni je ovo prva trudnoca  usla sam u 2 mj. za sada sam jos uvijek na vrtoglavici koja mi se javlja uglavnom na javnim mjestima gdje ima puno ljudi i kod duzeg stajanja. 
    Imam mucnine, ovisi kako koji dan, bez povracanja, nadam se da ce tako i ostati. Hrana mi se ne gadi, ali mi se bas ni ne jede. Pazim sta jedem, zaobilazim tesku hranu i neke stvari koje su mi i prije tesko padale. Trudim se ne izazivat mucnine s nekim stvarima na koje mogu utjecati.

  • Avatar kisica

    kisica

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Prva i druga trudnoća - niti dana.
    Sada ova, užas, do 17og tjedna sam imala mučnine, povraćala. Nešto strašno.

  • malamimi19

    Broj poruka: 33

    Prijavi adminu

    da, od 6-tog do 14-tog tjedna. 
    izgubila sam 2 kg.
    nisam posebno pazila što jedem, jer su mučnine dolazile svakako, ali da ujutro “spriječim” povraćanje, jela sam tost kruh i pila cedevitu od naranče.
    mogu reći da je to bilo 70% uspješno.

  • arabella

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ajme kad se sjetim tih mučnina..užas…prva trudnoća mi je i počele su od negdje 6 tjedna te bile prisutne do 16..onda se lagano smirilo i zasada sve super. Mogu reći da jedino nisam povračala kad sam spavala :) znači mučnine su bile prisutne od jutra do navečer, sve mi je smrdilo, hrana bila bez okusa..trpila sam, uz svakakve pokušaje smirivanja, do negdje 11 tjedna i onda sam ostala totalno bez snage. Nakon toga me ginekologica uputila u bolnicu, gdje sam odležala 4 dana, uz infuziju i neke lijekove protiv mučnine. Nakon toga sam malo skupila snage..nekako to izgurala do 16 tjedna kad je samo od sebe prestalo…ali evo uz sve moguće savjete svima bi preporučila čaj od đumbira..on me koliko toliko znao smiriti :)

  • Avatar Frančo

    Frančo

    Broj poruka: 99

    Prijavi adminu

    Sa svakom trudnoćom u početku imala sa mučnine , vrtoglavice i glavobolje .Čak sam se znala i onesvijestiti zbog čega sam i uvijek posumnjala da sam trudna.Smetali  su mi i mirisi….

  • Avatar laika

    laika

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Joj mucnine…. prva 3 i pol mjeseca svaki dan, cim bih ustala iz kreveta pocela bi povracat. Od hrane mi je smetalo sve przeno, sve sto je imalo intezivan miris, meso -  najvise bilo kakav umak od mesa, paprike i rajcice koje inace obozavam nisam mogla pogledat…. Ono sto sam najvise jela su bile jabuke - zelene kiselkaste i one su mi jedine ublazavale mucninu. I jela sam dvopek, slance, maslo i med i dosta blitve i spinata i ribu. Inace mi je to bio grozan period, izgubila sam 3 kg i stalno sam se osjecala slabo i iscrpljeno jer sam bila gladna, a nisam mogla jest jer mi je stalno bila muka ili ako bi i pojela to bi nakon par minuta povratila. Isto tako nisam isla u ducane, DM - ma gdje god su bili nekakvi mirisi jer mi se odmah povracalo.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.