Pušenje u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Tara

    Tara

    Broj poruka: 18

    Prijavi adminu

    Moja sestra je veliki pušač, a nedavno je saznala da je trudna. Ja sam prestala pušiti kad sam zatrudnila (pa sam opet počela  , ali ona kaže da nema šanse da prestane!) Od doktorice je čula da je za organizam veći šok naglo prestati pušiti nego nastaviti pušiti u trudnoći… što mislite o tome???

  • mama_25

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    I ja sam pušač i kada sam ostala trudna nisam prestala pušiti. Nekako mi nije imalo smisla raditi šok organizmu kada su svi štetni spojevi ionako bili u meni za vrijeme najbitnijeg razvoja bebe. Prije nego sam saznala da sam trudna pušila sam kutiju dnevno (ponekad i više) a sada se trudnim popušiti cca 5-6 cigareta.

  • Avatar mama2girls

    mama2girls

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Ja doista ne razumijem kako se netko ne može odreći pušenja u trudnoći - nego gušiti i trovati svoju nerođenu bebicu!

  • Avatar mySun

    mySun

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Ja sam bila pusac prije trudnoce i sama sam sebi govorila da cim saznam da sam trudna odmah bacam cigarete. Tako je i bilo, prestala sam pusiti bez ikakvih problema i kriza jer sam znala da mi je trudnoca najveci poticaj na svijetu da se rijesim necega sto nije dobro za moju bebu, mene i kuci budzet! Jer ako mi moje dijete ne moze biti poticaj da nesto dobro napravim za njega i sebe onda nista nemoze!

  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    I ja sam mislila da ću prestati čim saznam da sam trudna, ali sam se prevarila. Toliko sam bila živčana da su ukučani bježali od mene. Na kraju sam kupila one najslabije i sad je mir 

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • Mamica5

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Nisam mislila ovdje postaviti pitanje, no tako me natjeraše :)
    HEHE
    Kada se može saznati da nešto nije u redu sa djetetom u maternici? Znači, kada se najranije vidi na ultrazvuku da dijete ima poteškoća u razvoju?

  • Avatar blondie2010

    blondie2010

    Broj poruka: 109

    Prijavi adminu

    Doista mi je teško shvatiti trudnice koje puše, a mislim da je ovo ‘šok za organizam’ samo izgovor da se nastavi po svome. Postoje brojna istraživanja koja dokazuju koliko pušenje (čak i sekundarno) može biti štetno za razvoj djeteta i mislim da se svaka buduća mama treba prvenstveno brinuti o tome, a ne o svojim željama i potrebama. Nažalost, u obitelji imam slučaj trudnice koja je pušila cijelu trudnoću, a sad ima preslatkog, autističnog sinčića - i pitam se prođe li joj kroz glavu da je možda i ona djelomično kriva za njegovo stanje… Nažalost :(

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Ja sam bila strastveni pusac i nisam prestala u trudnoci pustiti. Smanjila sam prvo na 5-6 cigareta dnevno, pa na 3. 10 dana prije poroda prestala skroz, nije mi pasalo. Nakon poroda opet pocela, ali isto 3 cigarete. Sada vec vise od 4 mjeseca ne pusim, iskreno se nadam da vise ni necu. Uvijek sam mislila da cu prestati cim ostanem trudna, ali bila sam toliko neuracunljiva, da mi je i ginic rekao da je manja steta od tih par cigareta, nego od tolike nervoze. Sebicno, ali ja sam mu vjerovala.
    Jednako tako nisam apsolutno nikome dala za pravo da mi soli pamet pricama tipa kako mogu trovati svoje dijete. Jer ono je upravo to, moje dijete i sve ide samo meni na dusu i nikome drugome.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Frančo

    Frančo

    Broj poruka: 99

    Prijavi adminu
    Ja doista ne razumijem kako se netko ne može odreći pušenja u trudnoći - nego gušiti i trovati svoju nerođenu bebicu!

    BRAVO mama2girls ,u potpunosti se slažem.Mislim da je pušenje u trudnoći sebičnost i neodgovornost prema bebici!!!!!!!!!

  • Avatar rinica

    rinica

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    jao kakvih sam glupih komentara pročitala. - naglo bacanje cigareta šok za organizam - i to ti još doktor kaže, pa tko je njemu dao diplomu. ajde svakakvih se glupih savjeta naslušaš i kroz trudnoću i poslije poroda ali da se ti kao buduća majka držiš tog savjeta jer ti je žao baciti cigaretu sramota. pa onda ako ne želiš šokirati svoj organizam bacanjem cigareta pripremi svoje tijelo za trudnoću par mjeseci prije. ništa ružnije nema nego kada vidim buduću mamu sa stomakom do zuba sa cigaretom u ustima ili kad u isto vrijeme doji i puši cigaretu (a viđala sam ih).

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.