Crvenkapica

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Čitate li svom djetetu Crvenkapicu? Napišite nam koji mu je najdraži lik i boji li se strašnog vuka! Šest odgovora, koje ostavite od srijede, 2. listopada do utorka, 8. listopada 2013., nagradit ćemo s po dvije ulaznice za predstavu Crvenkapica u zagrebačkom Kazalištu Trešnja.
    https://klokanica.24sata.hr/vrticka-dob/igra-i-aktivnosti/osvojite-karte-za-crvenkapicu-763 [klokanica.24sata.hr]

  • anamelita

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Crvenkapicu čitamo barem jednom tjedno,a slušamo i na cd-u, najviše voli songove a pogotovo kad mama pjeva.“ ja vuk sam strašni što šumom luta,i kad sam gladan…sve progutam!”

  • maresino

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Cesto citamo i pricamo, a i glumimo Crvenkapicu. Starija djevojcica je Crvenkapica, ja sam mama i baka i lovac, a tata je vuk. Mlada djevojcica je dodani lik - sestrica od Crvenkapice. Svaki lik ima svoj glas, nosi se kosarica za baku, vuk ima kapicu bakinu… Jedna od omiljenih prica.

  • sanjae

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Sinu mi je to dugo bila omiljena priča za laku noć. Samo on je inzistirao da djevojčica nosi plavu kapu, i da se zove Plavokapica. :)
    Jako bi ga ljutilo kad bi umorna “krivo” nazvala djevojčicu…

    Sad prihvaća i Crvenkapicu. :)

  • Laane

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Čitanje i pričanje Crvenkapice već nam je duže vrijeme dio svakodnevice. Kako raste moje dijete, tako raste i Crvenkapica, detalji kojima se posvećujemo tijekom pričanja mijenjaju se i razvijaju, vuk dobiva različite epitete, ali sve manje je strašan. Nekad je izazivao strah, ali sad smo se navikli na njega pa ga i mijenjamo. Uvijek naglašavamo da se mama treba slušati jer ona zna zašto govori to što govori. Izbjegavamo brutalne dijelove fabule o kojima smo mi slušali kad smo mi bili djeca. Najdraži lik mojoj djevojčici sama je Crvenkapica, vesela i radoznala djevojčica kakva je i sama.

  • Visia

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Već 2 godine listamo malenu knjižicu, ali moja curica ima strpljenja slušati tek do dijela kad Crvenkapica sretne vuka. Njoj nije strašan lovac Luka, ali ga zove drugim imenima i sama smišlja svoje verzije priče. Dobro je, za sad je zapamtila da je djevojčica Crvenkapica. Ali i ilustracije nas vesele.

  • Avatar eruditio

    eruditio

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    moja je kcer spojila 2 lika u jedan pa ovu pricu zove Vukokapica 

  • Avatar štrumfić

    štrumfić

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Moja kćer je obožavala priču o Crvenkapici i svaku večer smo iznova čitali i čitali….. i tako sve dok nije prešla na Keljugu kako ona kaže. Vuk je Puk, a Crvenkapica je Pakica. Sada istu priču čitamo sinu koji je hrabri povac koji ubije zločestog uka i spasi Pakicu i Akicu…

  • LENA

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    MOJA STARIJA CURKA JAKO VOLI CRVENKAPICU, NO SVE DONEDAVNO SAM ONAJ DIO VUKU KAKO JE POJEO BAKU I CRVENKAPICU, TE MU IH JE LOVAC VADIO IZ TRBUHA I STAVIO U NJ KAMENJE PRESKAKALA I ULJEPŠAVALA. TO MI JE DIO PRIČE KOJI I KOD MENE IZAZIVA JEZU, NO ONA GA JE ČULA U VRTIĆU I REKLA MI KAKO JE TETA ISPRIČALA KRIVU CRVENKAPICU I GOVORILA SMIJEŠNE STVARI DA JE BAKA I CRVENKAPICA ZAVRŠILE U TRBUHU VUKA, TE MI REKLA DA JE PITALA TETU KOLIKI BI TAJ VUK TREBAO IMATI TRBUH, JER U NJEZIN NE STANE NI JABUKA.

  • pletenica

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    “moderna” verzija crvenkapice (za moje curice) ima novi detalj u dijelu kad crvenkapica pita baku zašto ima tako velike oči- to je sigurno zato, veli Lana, jer je crvenkapici mama kupila “lepršavu” suknjicu, kakvu ja imam, pa je vuk oduševljen, kao moji dečki u vrtiću kad ja dođem :)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.