Neobična dječja pitanja

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Koje je najneobičnije pitanje koje vas je vaše dijete pitalo i što ste mu odgovorili? 
    Pet odgovora koja nam ostavite do srijede, 13. studenog u 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna - zabavnom i mudrom knjigom “Velika pitanja malih ljudi”.
     https://klokanica.24sata.hr/roditelji/sretna-mama/darujemo-vam-knjigu-tjedna-906 [klokanica.24sata.hr]

  • doroteica53

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Bilo je takvih neobičnih pitanja puno, ali jedno bi ipak izdvojila.
    Sin me jednog dan pitao zašto se neki ljudi ljube normalno, a neki jezikom?
    Pretpostavljala sam da je ovo drugo vidio na TV-u i rekla sam mu da su to samo filmovi i da je možda nešto krivo vidio. Znam da je moj odgovor bio glup, ali u tom trenutku nisam znala ništa pametnije reći. Dala sam mu veliku pusu u lice i promijenila temu.

  • Kristina2102

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Uf, od svih koje mi je postavio jedno mi se urezalo u sijećanje. Negdje sa četiri  godine dok smo gledali jaslice u nekom od dućana pitao me je ako je Marija mama od Isusa a sin od Boga zašto se Marija udala za Josipa a ne za Isusovog tatu. Iskreno mogu reći da me je zatekao s tim pitanjem jer o tome nikad nisam niti razmišljala i znam da moj odgvor kako će kad bude stariji ići na vjeronauk i o tome tamo učiiti i nije bio najsretniji…..ali u tom trenutku stvarno nisam znala što odgovoriti….

  • sabinabakac

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Reklama na tv-u… Mama, mama za što su ove tablete “AFRIČKA ŠLJIVA” i što to znači da afrička šljiva nikada ne pada??  I uhvatio me totalno nespremnu, brzo sam rekla da je to za podizanje raspoloženja i upitala ga nešto u svezi škole… :)))

  • lana.malenjak

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Tena, tada 3,5 god, pitala me zašto su na svim novčanicama samo muški, a nema ni jedne žene? Naravno, nisam znala odgovor :) Možda jer žene više vole trošiti… ne znam…

  • nina.thedogwhisperer

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    Moja mala je jednom pitala: ako je u kini pristojno pustit malo hrane u tanju, kako cu pitat repete kad tamo budemo isli? :)) rekla sam joj da ce svejedno malo pustit I ic pitat jos :))
    Samo da napomenem da u 6 god nikad nije pitsla repete 

  • rem

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Moja Barbara ima 2 godine i jednog dana je nabrajala kako se glasaju životinje. Maca kaže….pas kaže itd. nakon nekog vremena zastala je i pitala me: "Mama kako kaže crvić ?!(njoj dragi lik iz crtanog filma).
    Rekla sam da pita tatu jer tata sigurno zna odgovor……..

  • Avatar slap

    slap

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Moje me Šimun (5), tada četverogodišnjak upitao: “Mama, ako Bog nas sve čuva, kako to da nije uspio sačuvati sebe, nego je dozvolio da ga zločesti pribiju na križ?” Morala sam dobro razmisliti da bih mu odgovorila.
    S nepunih 5 me, nakon što sam mu rekla da očekujemo njegovog brata ili seku, za jednim ručkom pitao: “Mama, to što ti jedeš, je l to pada bratu na glavu?”
    Svakodnevno se susrećemo sa pitanjima na koja treba razmisliti da bi se dao odgovor, ali ova dva su mi, eto, prva pala na pamet.

  • Avatar ruzica.kerosevic

    ruzica.kerosevic

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Što  je to vrijeme?

  • Avatar tinimini

    tinimini

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Tin,4 i pol godine,uvijek ima mudra pitanja i mudre iskaze na koja se svakodnevno zamislimo….Jučer smo čitali priču o velikoj lopti,najdražoj igrački djevojčice Lize.U jednom trenutku sam rekla,dok smo zajedno gledali ilustraciju,kako je sunce maleno,a lopta velika.Tin me je odmah doskočio:“Mama,sunce nije malo nego veliko,ali živi daleko na slici!”Ostala sam zapanjena…
    Prije par dana,dok sam slagala staru robu u vrećicu,me je pitao gdje ću to odnijeti.Rekla sam:“Sine,ta roba je poderana i ne možemo je više nositi,kupit ćemo novu.Brzinom munje je izgovorio:Ostavi to u ormaru,jer smo mi za to potrošili kune”.Dugo sam o tome razmišljala…..
    ***Moramo priznati da dječja znatiželja i kod nas budi radoznalost.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.