Pomoć u kuhinji

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Pomažu li vam vaša djeca dok kuhate? Tri odgovora na ovo pitanje koja nam ostavite u raspravi ispod članka od četvrtka 27. ožujka do srijede 2. travnja do 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna ‘Kuharica za djevojčice’u izdanju Znanja.
    https://klokanica.24sata.hr/vrticka-dob/prehrana/super-recepti-za-cool-djevojcice-1361 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Moj mali dečkić oponaša sve živo i želi sve što mama radi tako da najčešće kuha drvene kockice u lončićima sa kuhačom dok ja radim ručak jer je premali da bi mu nešto “ozbiljno” dala obzirom da sve završava u ustima. Ali imam dvije nećakinjice koje mi stižu za Uskrs i obavezno samnom mijese kruh i slatke pletenice, boje jaja i modlama izrezuju kolačiće. Bude tu brašna po cijeloj kući, prepiranja koja će ljepše i bolje, ali bitno da se mijesi i da su pregačice na mjestu ;) Ponekad bi se one uhvatile i ozbiljnijih kulinarskih aktivnosti i pranja suđa al taj dio ipak zasad preskačemo.

  • Avatar EcioiGabi

    EcioiGabi

    Broj poruka: 41

    Prijavi adminu

    Ooooo da, ništa bez dječice. Dok mama kuha, dečkić (1.g.) iznese sve moguće lonce i poklopce iz kuhinje koje može dokučit i fino ih rasporedi po cijeloj kući doslovno, tu bude lončića i žlica od hodnika do balkona….. cijeli trag ostavi za sobom, a curica (8.g.) mi itekako dobro dođe u kuhinji. Želi pomoći i ima volju čak i kuhati, samo da ne mora pisati zadaću. Nedavno smo pravile krafne, i ja sva smetena od lonaca i poklopaca po podu, krenila sam ih puniti odozgora pekmezom, a ona će na to: “mama, pa one se pune sa strane, tako da se rupica ne vidi”…. tako da mi  itekako zna biti od pomoći.

  • Avatar jele11

    jele11

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Naravno da pomaze.. obozava pripremai palacinke samnom i koace od jabuka. Vec vidim da ce biti odlicna domacica i jako vrijedna cura.

  • Avatar Bisera

    Bisera

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Moja curica Hana ima 12 godina.Ona samostalno zna lakša jela pripremati i najviše voli špagete sa tunjevinom.Što se tiče kolača ja joj dopustim da napravi kolač sa piškotama i kremama i bude super.Voli da gleda kad ja kuham i da mi pomaže.Ja je podržavam.

  • magdek

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Moj je sin već sa dvije godine počeo “motati” se oko pećnice i lonaca. Naravno prvo me moj nagon tjerao na oprez da si nekako ne naudi (opeče se i slično), no u principu radovalo me to što ga priprema jela zanima i pobuđuje mu toliku pažnju. Samoj sam sebi protumačila da je to neki predznak što bi mogao biti kad odraste, iako znam da je daleko i preuranjeno donositi takve zaključke, no golicalo je moju maštu. Da, za svog ću sina učiniti sve samo da bude sretan, bez obzira kakve će mu biti želje i odluke! Da se vratim na kuhanje, sin mi i sada kao golobradi mladić pomaže u kuhinji, pa čak i samostalno priprema neka jednostavnija jela i recepte. To mu očito godi i potiče mu kreativnost, jer svaki dan ima neku novu ideju što bi mogli pripremiti za ručak ili večeru. Ako ništa drugo, barem sam kod njega razvila potrebu i osjećaj za zdravom i uravnoteženom prehranom i odvratila ga od tzv. junk food-a, koji je toliko razorno privlačan njegovim vršnjacima i drugim dobnim skupinama.

  • Avatar erni123

    erni123

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Moj maleni sin pomaze mi svaki dan, posebno u izradi valstitevecer prije nego utone u san.. omiljeno mu je pohanje mesa, tijesto za palacinke on rado mijesa.. suhi kolaci i kiflice i odmah navuce veliki osmijeh na lice..ako niste zanali ima 4 godina i curu,pa bi njoj poklonio ovu knjigu da zajedno podju u djecju,kuharsku,avanturu;))

  • kristl

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    moj dječak od 5 godina, kad se peku ribice on ih mora očistiti od ljuskica i izvaditi crevca(kak on to kaže) i onda ih mora uvaljati u brašno i tek onda ja mogu preuzeti posao oko pripreme ručka. Tak je za Božić ispod bora prva kitija koju je uzeo bila sa namjernicama za kuhanje(krumpir,luk,vegeta,hrenovke ,tijesto..) otvori klinac kutiju i oduševljeno kaže ..“mama kak je djed mraz znao da ja volim kuhati,pogledaj šta mi je doneso, alaaa ne mogu vjerovati !!!!” . a ja isto tak ne mogu vjerovati njegovoj reakciji na dobiveni poklon i kak se djete veseli svojim namjernicama za kuhanje !

  • Avatar Reeta_Mow

    Reeta_Mow

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Naravno! Uz njihovu pomoć je sve veselije i slađe! Kad god mogu uključim svoju šestogodišnju curicu u pripremu, a ona se jako veseli što može staviti svoju šarenu pregaču i pomoći, npr. u pripremi kolača, i još se poslije hvaliti svima kako je samljela kekse ili orahe, izvagala šećer ili brašno, dodala sastojke u zdjelu, ili naribala sir i posložila sve sastojke po tijestu za pizzu. Čak smo nedavno uzele jednu bilježnicu u koju ona zapisuje recepte koje vidi na televiziji, to mi je bilo jako zabavno. Jer, kad već mama ima svoju bilježnicu s receptima, zašto je ne bi i ona imala. Budući da se sjećam kakav je to osjećaj sam pripremiti nešto jednostavno i iznenaditi roditelje, ponekad joj čak i na internetu pronađem neki sasvim jednostavan recept koji ipak još uvijek zajedno sprovedemo u djelo.  

  • monstrum

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Moja četverogodišnja curica je baš prava curica i uza sve “ženske” stvari i posliće oožava i kuhanje. Za svoje igranje ima svoju mini kuhinjicu i mali dječji pribor za kuhanje, a meni pomaže uglavnom vikendom, kad nigdje ne žurimo. Kako zbog posla, nažalost, preko tjedna i ne stignem biti s njom onoliko koliko želim, za vikend joj dopuštam sve i svašta. Tako kad pripremam namirnice za ručak ona mi ih pomogne ubaciti u zdjelu, pa joj dopustim da sa svojom malenom kuhačicom i promješa. Posebno zadovoljstvo joj je kad na kraju kuhanja juhice unutra ubaci rezančiće ili pravimo zajedno noklice.
    A kolači i njihova priprema su posebna priča. Gospođica ima svoju malu pregačicu i kuharsku kapicu, i kad ja napravim tijesto ona dobije trećinu stola za sebe i kreće naša zabava. Znamo i po dva sata praviti kolačiće u obliku raznoraznih životinja, zvijezdica, cvijetića…i baš nam je lijepo,… :)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.