Klomifen

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nikolinaaa1

    Broj poruka: 64

    Prijavi adminu

    Drage mame, trudnice i buduće majke, imam par pitanja o djelovanju Klomifena na trudnoću. Pila sam od 3 do 5 dana ciklusa i nakon još dva dana (znači 10 dan ciklusa) išla na pregled. Trenutno idem na folikulometriju i u svakom jajniku mi se stvorila po jedna folikula. Jedna je manja, a druga veća (16 mm) pa je doktor rekao da ćemo pratiti  veću. Sluznica mi je zadebljana 7 mm. Rekao je da subotu i nedjelju imamo odnose i da opet dođem u utorak. Pa me zanima dali je tko imao slično iskustvo i kada je došlo do oplodnje i trudnoće. Jako sam nestrpljiva :) Hvala Vam puno na odgovorima <3

  • Avatar katerina

    katerina

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    pozdrav, vidim da ti nitko nije odgovorio, ja evo prvi put cu sljedeci ciklus piti klomifen, kako je na kraju završilo tvoje iskustvo s njim. Nemam nikoga sa nekim iskustvima o tome koga bi mogla pitati

  • Maya91

    Broj poruka: 78

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima :) I ja se prikljucujem ovom forumu jer imam godinama policisticne jajnike i planiram trudnocu.. Kako je kod mene sve zapocelo: s 15 godina sam bila na prvoj LPSC jer sam imala veliku dermoidnu cistu na lijevom jajniku.. Jajnik su u cjelosti uspjeli spasiti, međutim od onda su tu PCOS. 6 godina nakon toga, opet cista i opet na LPSC, srecom opet spase jajnik.. U međuvremenu sam pila kontracepcijske pilule (yasmin i yazz) kako bi se to drzalo sve pod kontrolom. Prije pola godine odlučila sam prestati piti pilule jer mi nisu vise odgovarale, stalne promjene raspolozenja i sl. i jednostavno ih vise nisam htjela piti pa sam u dogovru s doktorom stala sa svime s ciljem da vidimo kako ce se to prirodno dalje odvijati.. Naravno da su se odmah pojavili PCOS, radi njih izostanak ovulacije pa i menstruacije.. Kako bi mi regulirao ciklus (koji je inace, kada ne bi nista pila bio oko 40 dana) propisao mi je Duphastone.. Nakon prvom mjeseca bilo je sve ok, menstruacija je dosla, ali vec u drugom ciklusu nije.. I sada sam u situaciji da vec preko dva mj nisam dobila menstruaciju.. Prema savjetu doktora trebala bi planirati trudnocu (sto je ok jer vec duze razmisljamo o tome). Propisao mi je Klomifen kojeg sam pila 5 dana (2 tablete dnevno) i sada cekamo da vidimo kako ce se stvari dalje osvijati.. Idem na folikulometriju, za sad nema nekih velikih pomaka.. Uz mnostvo folikula izdvaja se samo jedan veci (tek oko 10mm).. za tri dana idem ponovno na pregled pa se nadam da ce biti nekih vecih pomaka.. Nadam se reagiranju na Klomifen, jer ako ne, neznam sto me dalje ceka.. Sorry na ovolikom postu ali htjela sam svoju situaciju podijeliti s vama sto prolazite kroz slicne situacije.. pozz svima i puno srece s planiranjem https://klokanica.24sata.hr/static/sceditor/emoticons/16a.png [klokanica.24sata.hr]

    [lilypie.com]

  • Avatar katerina

    katerina

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Draga Maya91, 
    ja isto imam blage PCOS, gotovo nikakvi simptomi, uredni ciklusi (do sada jedini problem akne i blago povišen testosteron). No, kako preko godinu dana nismo začeli folikulometrijom mi jer dr. ustanovila da uz to nemam redovite ovulacije, pa sad ovaj ciklus cu piti i ja klomifen. 
    Meni je dr rekla da klomifen pomaže u preko 90% slučajeva, a ako ne ima i druge opcije..prvo se povisi doza klomifena, a ako i to ne izazove ovulaciju dodaju ti i druge lijekovem a postoji i tzv. štoperica, injekcija koji si daš neposredno preed ovulaciju i to ju izazove…tako da ne nema razloga za paniku, postoji puno opcija!
    Nadam se da ti je i klomifen sam pomogao!
    Ja ga počinjem piti za par dana isto se nadam uspjehu i napokon začeću!

  • Maya91

    Broj poruka: 78

    Prijavi adminu

    Bok Katerina,

    evo ja sam danas bila ponovno na folikulometriji, ali bez nekih većih promjena. Lijevi jajnik je i dalje policističnog izgleda, ne izdvaja se nijedan veći folikul, a na desnom je malo bolje stanje, idem za dva dana ponovno pa ćemo vidjeti. Meni nažalost za sada Klomifen nije pomogao.. Razlog je možda i zbog toga što sam ga ja počela piti nakon što 2 mj nisam dobila menstruaciju, a ne kako bi ga se po pravilu trebalo početi piti od određenog dana ciklusa.. Ovulacije nažalost još nema na vidiku.. Ostaje mi samo i dalje folikulometrija svaki drugi dan.. nadam se uskoro promjenama i da ću reagirati nekako na Klomifen :-/

    [lilypie.com]

  • Avatar katerina

    katerina

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Ja u nedjelju počinjem piti klomifen (5. dan ciklusa). Kakvo je tebi stanje?

  • Maya91

    Broj poruka: 78

    Prijavi adminu

    Kod mene nažaost ništa novo.. I daje imam mnoštvo folikula i nikako da se makar jedan krene izdvajati i rasti.. Idem svaki drugi dan na folikulometriju da pratim događa li se išta.. Ali rekao mi je ginekolog da mi je endometrij reagirao na Klomifen tj. poceo se malo zadebljavati (trenutno samo 6mm), a bio je jako tanak.. Pa eto, vidjet cemo u ponedjeljak hoce li biti sto novo.. I pocinjem piti caj od vrkute, rekao je da ne moze odmoci, moze samo pomoci ;)

    [lilypie.com]

  • Mare117

    Broj poruka: 86

    Prijavi adminu

    bok cure
    da vam se i ja pridruzim. od 6 mj prosle godine pokusavamo imati bebaca i nista. sad mi je doktor prepisao klomifene i isto ih moram počet piti 5dc(kad dobijem-ako dobijem)
    kako djeluju te tablete
    ja nekak ne vjerujem da ce mi pomoc

  • Maya91

    Broj poruka: 78

    Prijavi adminu

    Pozz Mare :) Klomifen djeluje na nacin da stimulira rad jajnika, potice njihov rad.. U velikom broju primjera (sto sam ja uspila procitati na brijnim forumima) ukoliko nema drugih zapreka bude dosta uspjesno.. Citala sam da su dosta cura ostale trudne nakon terapije Klomifenom, ako ne iz prvog puta onda iz drugog ;) naravno to je sve individualno.. Ja nisam imala menstruaciju preko 2 mj, a Klomifen sam pocela piti prije 2-3 tjedna.. da sam ga pila 5 dc kako bi se po pravilou i trebalo mozda bi i djelovao bolje, a ovako nazalost jos nista.. sada idem svaki drugi dan na folikulometriju i nadam se da ce biti kakva promjena..

    [lilypie.com]

  • Mare117

    Broj poruka: 86

    Prijavi adminu

    stvarno nam nije lako
    mene svega toga strah

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.