Jaslice Zdravlje u jasličkoj dobi 52 prikaza 13. listopada 2016.

Nemojte djeci lagati da popravljanje zuba ne boli

zubar stomatolog
Thinkstock

Dio pripreme može biti simbolička igra u kojoj ćete s djetetom glumiti odlazak zubaru i popravljanje zubi. Na taj način dijete pripremate na ono što će se kod zubara događati

Ako se vi bojite zubara, pokušajte svoje strahove ne iznositi pred djecom budući da djeca uče po modelu te se uglavnom ponašaju poput svojih roditelja. Iako često puta roditelji kažu djetetu da popravljanje zubi ne boli, a sve kako bi dijete pridobili na pregled, to ne bi bilo poželjno reći jer u velikom broju slučajeva to nije istina. Popravak zuba je uglavnom bolan.

U tom smislu bi bilo dobro reći da sada idete na upoznavanje sa stomatologom i da ćete o tome razgovarati kad će trebati popraviti zub. Kada djetetu kažete da popravak zuba ne boli, dovodite se u situaciju da stvarate djetetovo nepovjerenje, kako prema sebi tako i prema stomatologu.

Naime, dijete će prilikom popravka zuba ipak osjetiti bol što bi moglo rezultirati mogućim odbijanjem odlaska zubaru ili pak neotvaranjem usta prilikom pokušaja popravka. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.