Native sadržaj 25. siječnja 2024.

5 najpoznatijih pasa na filmskom platnu

Foto: Unsplash

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Obožavamo filmove u kojima su jedni od glavnih junaka psi, a njihova preslatka "gluma" i avanture kroz godine su nas nasmijali, ali i rasplakali!

Činjenica je jasna - svaki film u kojem se pojavljuje pas je dobar film. Bilo da se radi o akcijskim filmovima u kojima pas juri uz rame svog detektivskog prijatelja ili romantičnoj komediji u kojoj četveronožni čupko nosi prstenje do oltara, ovi filmovi brzo su nam se uvukli pod kožu. Ništa nas ne može razveseliti kao smotano štene koje nespretno traži svoje mjesto u novom domu, ali isto tako niti rasplakati kada vidimo da je došlo vrijeme da se stari pas oprosti od svoje obitelji. 

Iako ih ima previše za nabrojati na jednom mjestu, izdvojili smo pet najpoznatijih pasa na filmskom platnu. Neki od njih s nama su još od djetinjstva te se sada ponovno vraćaju kako bi nas iznova razveselili, neki će vas podsjetiti na filmove koje dugo niste gledali, a s nekima ćete jedva čekati upoznati nove generacije. Ono što im je zajedničko je da su svaki od njih na nas ostavili veliki trag te su nas naučili mnogo toga o životu, odanosti, posebnosti i ljubavi.

Beethoven

Čupav, velik, nespretan i zabavan, Beethoven je bio simbol obiteljskih komedija tijekom 1990-ih. Ogromni St. Bernard odnosno bernardinac je postao središnja figura u filmovima koji su pratili avanture obitelji Newton. Njegova neodoljiva pojava i nestašnost osvojili su srca gledatelja, donoseći smijeh i toplinu na dječja lica. 

 | Author: Profimedia Foto: Profimedia

Marley

Nema tko se nije zbližio s psom Marleyjem iz filma "Marley & Me". Ovog nestašnog labradora retrivera pratili smo od trenutka kada je došao u dom para kojeg glume Jennifer Aniston i Owen Wilson sve do trenutka o kojem ne možemo niti pisati bez da nam krenu suze na oči. Njegova nestašna priroda i izazovi s kojima se susreću vlasnici predstavljaju stvaran i emocionalno ispunjen odnos između psa i čovjeka.

 | Author: Profimedia Foto: Profimedia

Hachiko

Ako ste mislili spremiti maramice nakon Marleyja, pričekajte još malo jer na listu dolazi Hachiko, inspiracija filma "Hachiko: Priča o psu". Ovaj dirljivi film napravljen je prema istinitoj japanskoj priči te je istaknuo bezgraničnu odanost psa prema čovjeku, istovremeno potičući gledatelje da razmisle o ljubavi i privrženosti.

 | Author: Profimedia Foto: Profimedia

Bruiser

Svi ljubitelji filma "Plavuša s Harvarda" dobro znaju tko je ova mala slatka chihuahua. Bruiser je bio neodvojiv pratilac glavne junakinje Elle Woods, a svaka scena u kojoj se pojavio unijela je dodatnu dozu šarma i humora u ovu komediju. Bruiser je također poslužio kao podsjetnik na važnost ljubavi, odanosti i prihvaćanja vlastitog jedinstvenog duha.

 | Author: Profimedia Foto: Profimedia

Lassie 

Ova lista nikako ne bi bila potpuna bez možda i najpoznatijeg filmskog psa - Lassie. Njezina hrabrost, inteligencija i vjernost postale su sinonimi za najbolje osobine psa, a gotovo smo se svi kroz svoje djetinjstvo upoznali s njezinim avanturama. Ako obožavate njezine avanture, razveselit će vas vijest da se najpoznatiji škotski ovčar, Lassie, vraća u kina sinkroniziran na hrvatski jezik! 

Najslavniji od svih ovčara nakon tri godine vraća se na velika platna - s novom uzbudljivom obiteljskom avanturom i nezaboravnim iskustvom za velike i male ljubitelje pasa! "Lassie 2: Nova pustolovina", srdačna priča o neraskidivom prijateljstvu između dječaka i njegovog psa škotskog ovčara, nastavak je filma "Lassie" (2020.), temeljenog na poznatom izvornom romanu engleskog pisca i scenarista Erica Knighta. U novom nastavku avanture koju je ponovno režirao Hanno Olderdissen, a scenarij je napisao Andreas Cordes, glume Nico Marischka, Anna Lucia Gualano, Pelle Staacken, Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi, Dennis Mojen, Maike Jüttendonk i Annette Frier

Lassie će ovoga puta biti u akciji spašavanja sa svojim najboljim prijateljem Florianom i njihovim novim prijateljima Henrijem, Cleom i malom Pippom, pasmine jack russell terijer. Detektivske vještine škotskog ovčara bit će posebno dobrodošle u rješavanju misterioznog nestanka nekoliko pasa s rodovnikom.

Tijekom ljetnih praznika, Flo se odbija rastati od svoje voljene Lassie i umjesto da s roditeljima ode na odmor na Kanarske otoke, praznike provodi u Južnom Tirolu na farmi kod svoje tete Cosime, koja živi sa svojom udomljenom djecom Cleom i Henri i mali pas Pippa, pasmine jack russell terijer. Kad djeca saznaju da psi počinju nestajati u selu, jako su uznemirena i strahuju za sigurnost Lassie i Pippe. Ali ubrzo netko provali u tetinu kuću i ukrade psa Pippa. Prijatelji će ići s Lassie pronaći lopove i spasiti Pippu... 

"Lassie 2: Nova pustolovina" čeka vas u kinima od 25. siječnja!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.