Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 18. travnja 2024.

DV Tratinčica - Kuzmica je novi objekt, a silno žele svoju mini knjižnicu i vesele, šarene zidove

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom drugog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama.

Glasovanje će trajati od 21. travnja do 30. travnja. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koja osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Tratinčica

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Tratinčica Pleternica - područni objekt Kuzmica

Javljamo se iz malenoga sela koje se proteže između Orljave i Požeške doline. Naš se vrtić otvorio kao odgovor na puno nas malenih koji su s nestrpljenjem čekali svoju „laticu“ u Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternici. Kapacitet vrtića u Pleternici bio je popunjen pa je krajem siječnja ove godine „prodisao“ i vrtić u selu Kuzmica, nedaleko od Pleternice.

Tri mjeseca poslije, hodnicima novoga vrtića odzvanjaju naši koraci i osmijesi. Nema ljepšeg ukrasa od toga. Međutim, naše su odgojiteljice spremne te osmijehe učiniti još širima i naš boravak u vrtiću učiniti još ugodnijim.

Ideja je da bijele i gole zidove hodnika oslikamo najdražim likovima, ukrasimo panoima s našim radovima, a jedan kutak hodnika pretvorimo u vlastitu „mini knjižnicu“. Mirnu oazu

opremljenu namještajem i malim foteljama, a u kojoj možemo listati slikovnice i igrati igre, crtati i stvarati! Naše odgojiteljice vjeruju da ćemo se tako uvijek veselo vraćati u vrtić, a puni ponosa i novih spoznaja odlaziti iz njega!

Naš je vrtić novi.

Budi se potiho,

kao pupoljci

kad proljeće pokuca

na vrata.

Kao kad seka upoznaje

malenoga brata.

Iako se naše tete trude

da nam bolje bude,

novi smo i nemamo puno baš

pa kao dar s neba pao je-oglas Vaš!

Uz Vašu će pomoć

naši pupoljci cvasti,

molimo, pomozite nam rasti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.