Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 18. travnja 2024.

Pravi mali čarobni vrt! To je ono što su vrt(l)ićarci u županjskom DV Maslačak osmislili i najiskrenije poželjeli!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom drugog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama.

Glasovanje će trajati od 21. travnja do 30. travnja. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koja osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Maslačak

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Maslačak Županja

U srcu jednoga malog gradića, na istoku naše prekrasne zemlje, u pravoj žitnici Hrvatske postoji jedan dječji vrtić. Već dugo godina zovu ga Maslačak. U tom vrtiću svaki dan je boravila grupa malih avanturista, poznata kao Mali vrt(l)ićarci. Njihovo zamišljeno carstvo bio je dugo željeni mali vrtićki vrt. Često su sanjali o izgradnji i proširenju tog carstva zelenila. Jednog sunčanog jutra, dok su se veselo igrali s cvjetićima, po gradu je počela kružiti vijest o veeeelikom nagradnom natječaju za sve dječje vrtiće.

Toga dana, ne znajući što se sprema vrt(l)ćarci su pričali kako bi za njihov čarobni vrt trebalo nešto novaca. Sjeli su u krug i razmišljali o tome što im treba. „Trebat će nam čarobni alati!“ rekao je jedan, najhrabriji Mali vrt(l)ićarac. „I sjeme! Moramo imati sjeme za razno bilje“, viknula je druga, djevojčica koja je obožavala sve cvjetove. „I vrtne patuljke!“ dodao je treći, koji je uvijek vjerovao u čarolije. „Ali treba nam i nešto voća i povrća, za užinu i ručak, a to bi sve negdje trebali i posaditi, pišite i zemlju i posude za sadnju na taj naš popis!“ nadoda četvrti. Ali naravno, novac nije rastao na drveću, pa su Mali vrt(l)ićarci morali smisliti plan. „Evo što ćemo učiniti.“ rekla je djevojčica, ekonomistica u nastajanju. Mama joj je toga jutra spomenula kako se otvorio odličan natječaj i kako bi se svakako trebali na njega prijaviti i dobiti neke novce da kupe sve te stvari s popisa. I tako je počela avantura. Mali vrt(l)ićarci su prionuli na posao. Pisali su priču kojom će osvojiti srca glasača, dorađivali su popis za kupnju i puuuunooo su maštali. O svemu su bili obaviješteni i zadovoljni roditelji, susjedi i prijatelji te njihove tete iz vrtića, tako su sjedili u vrtu i ispisali ovu priču. Nakon napisane priče bilo je tu plesa s cvjetovima, trke i maštanja o tome kako će njihov vrt ubrzo izgledati. Kad je zabava završila, Mali vrt(l)ićarci su bili umorni i spremni za spavanje, ali prije svega sretni. Znali su da novac koji prikupe može biti dovoljan za sve što im treba. Jedva su čekali kupiti čarobne alate, najbolje sjeme i čak nekoliko posebnih vrtnih patuljka koji su im obećali donijeti sreću.

Prije nego su se svi razišli, Mali vrt(l)ićarci su se zagrlili u krugu. „Ovo je bio najbolji dan ikad!“ rekla je teta, dok su se osmjehivali jedni drugima. „Sada ništa ne može zaustaviti naš čarobni vrt!“ I tako su Mali vrt(l)ićarci, s puno smijeha i čarolije, čekali nastavak rada na svom projektu. Njihov vrtić Maslačak ubrzo će postati, ne samo najčarobnije mjesto u gradiću, već i mjesto gdje su se snovi ostvaruju, zahvaljujući njihovoj nevjerojatnoj snalažljivosti, zajedništvu i maloj ekonomistici s početka priče.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.