Native sadržaj Digni prstić za svoj vrtić 21. veljače 2024.

Za DV Vinkovci odluka nije laka, treba puno tog srediti, ali vanjski prostor je prvi na popisu

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte priče kojima je nominirano deset finalista i glasajte za vrtiće koji će osvojiti potporu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura

Portal missMAMA i Pampers ponudili su vam priliku da pomognete vrtiću kojem želite, a vi ste to objeručke prihvatili! Pred vama je 10 najboljih priča pristiglih tijekom drugog kruga natječaja Digni prstić za svoj vrtić. Priče koje dobiju najviše glasova priskrbit će nagradu vrtićima koji su predstavljeni u pričama.

Glasovanje će trajati od 21. veljače do 29. veljače. Glasovi čitatelja odlučit će koje su priče najbolje, pa će vrtić s pričom koja osvoji najviše glasova dobiti potporu u vrijednosti od 3000 eura, dok će idući po broju glasova dobiti potporu od 2000 eura. 

Glasajte za DV Vinkovci

Pročitajte priču s kojom je nominiran DV Vinkovci, područni objekt Vladimir Nazor

Područni objekt Vladimir Nazor kao dio Dječjeg vrtića Vinkovci je najstariji vrtić u Vinkovcima. Trenutno u objektu koji je star preko 60 godina boravi dnevno oko 100 djece sa svojim odgojiteljicama u 2 jasličke skupine i 3 vrtićke skupine. Riječima je teško opisati stanje u vrtiću. Namještaj i uređenje u vrtiću su otkako je vrtić izgrađen. Staza u dvorištu je toliko loša da se dječjim kolicima teško prolazi, a i djeca koja samostalno hodaju često padnu. Sprave u dvorištu su nedostatne i stare. O drvenim prozorima i neadekvatnim sanitarnim čvorovima nema potrebe govoriti. Ali naša djeca nisu nesretna jer odgojiteljice izvlače maksimum iz uvjeta u kojima rade. Fokus dječjih interesa nije jesu li prozori drveni i imaju li rolete ili što su zidovi popucali i prelijepljeni tapetama.

Znamo da nam nagrada nije dostatna za sve što je našem vrtiću potrebno. Ali mogla bi pokriti barem nove sprave na dvorištu ili nove stolove i stolce za djecu ili nove krevete za sve mališane s obzirom na to da se koriste stari drveni. Svjesni smo da se u natječaju traži nešto posebno i izvanredno, no naš vrtić i jeste izvanredan s obzirom na uvjete u kojima se radi. Uvjeti teško zadovoljavaju svakodnevne redovne zadatke i teško je u istom organizirati nešto posebno i drugačije. Naš objekt nije ušao u projekte energetske obnove jer isti je bio određen za rušenje i gradnju novoga. Zbog toga u njega dugi niz godina nije ulagano, a isti svakodnevno radi i brine za oko 100 mališana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.