Native sadržaj 22. veljače 2024.

Noviteti iz Melvite za osjetljivu i reaktivnu kožu: proizvodi koje morate imati

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Osjetljiva i reaktivna koža oduvijek je poseban izazov kada se radi o kozmetičkim formulama. Glavni okidač za ovakav tip kože je stres koji povećava razinu kortizola, a potom on otvara put k upalnim stanjima kože koji slabe njenu barijeru. Melvita, poznati prirodni i organski brend, osmislio je rješenje u vidu nove NectarCalm kolekcije. Osmišljena kako bi pomogla vratiti ravnotežu osjetljivoj koži: omekšava, hrani i obnavlja.

 | Author:

NectarCalm u službi zaštite osjetljive kože

Melvitina nova kolekcija sastoji se od dva proizvoda koji jačaju i umiruju kožu lica. Pomažu u ponovnom uspostavljanju ravnoteže uma potičući proizvodnju endorfina (hormona dobrog osjećaja) i umiruju kožu smanjujući upalu.

Osjetljiva koža preferira sastojke koji su prirodni, čisti, bez mogućnosti iritacija, stoga je ove proizvode razvio toksikolog u suradnji s muškarcima i ženama s osjetljivom kožom.

Kolekcija je hipoalergena, dermatološki testirana, bez mirisa, nekomedogena, veganska, bez alkohola i boja. I ima ocjenu 100/100 na YUKA!*

*mobilna aplikacija za skeniranje sastojaka i ocjenjivanje prehrane i kozmetike

Zašto je koža osjetljiva?

Vaš tip kože (suha, normalna, mješovita, masna) je naravno najvećim dijelom određen genetikom. Ali postoje i čimbenici načina života koji mogu poremetiti ravnotežu hidrolipidnog filma kože. Vanjski čimbenici uključuju zagađenje, prehranu i grube ili neprikladne proizvode za njegu kože, dok unutarnji čimbenici uključuju hormonalne promjene i razinu stresa.

Možda ćete otkriti da se vaša osjetljiva koža osjeća još neugodnije kada ste pod stresom, tjeskobom ili kada ste preopterećeni. A to se može događati često.

 | Author:

Aktivni sastojci u službi ojačane i zdrave kože

Hidrolipidni film ima ključnu ulogu kod osjetljive kože. Od trenutka kada postane neuravnotežen, počinju problemi.

A ako je vaša koža suha (ili vrlo suha) i temperature padaju, situacija može postati još gora... NectarCalm djeluje na obnavljanje hidrolipidnog filma osjetljive kože, tako da se ona ponovno osjeća snažnije i ugodnije.

Adaptogena biljka je ona koja je otporna na stres i ima iznimnu sposobnost prilagodbe. Kako bismo umirili vrlo osjetljivu i reaktivnu kožu, Melvita koristi biljku Tephrosia purpurea. Pomaže u smanjenju proizvodnje kortizola i potiče proizvodnju endorfina u keratinocitima zahvaljujući djelovanju betafrolina, njegovog aktivnog sastojka. Kao rezultat, upala kože je umanjena, a osjetljiva koža zaštićena.

Fitoskvalan iz maslina proizvedenih na Mediteranu prirodno omekšava. Budući da je njegov sastav vrlo sličan sastavu sebuma, ima izvrstan spoj s kožom i pomaže obnoviti hidrolipidni film. Osjetljiva koža je nahranjena i ostaje dobro hidrirana. Ponovno se osjeća ugodno.

 | Author:

NectarCalm duo: manje je više

Melvita se oduvijek trudi osmisliti kolekcije koje pažljivo djeluju na problematiku kože, a jednostavne su za korištenje. Tako ova kolekcija ima dva proizvoda: Umirujući serum za jačanje kože i Ublažujući balzam za osjetljivu kožu.

Serum trenutno umiruje iritiranu kožu lica te smanjuje crvenilo, intenzivno hidratizira, a njegova dvofazna formula omekšava kožu i ostavlja lagan osjećaj na njoj.

Balzam je obogaćen nježnom formulom iz masline i sladićem koji na kožu djeluju umirujuće, hidratizirajuće, nježno, a za rezultat imate kožu koja više nije iritirana i crvena!

Ove proizvode pronađite na Melvita web shopu, u odabranim trgovinama Müller, Ljekarne Švaljek, Ljepota Zdravlja Beauty Cure. te Eljakarna24.hr. Za više novosti pratite Melvitu na Facebook i Instagram stranicama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.