Roditelji 02. veljače 2023.

Parking self-care rutina za mame? Sjedneš u auto i uživaš u tišini. I junk foodu

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Oni koji se pitaju što to točno mame rade cijele dane kad su kod kuće s djecom zapravo nemaju pojma kako je to biti sam doma s djecom i zaslužuju u najmanju ruku prijeki pogled. Svaka mama treba vrijeme za self-care, a trend koji mame u Americi sve češće priznaju je urnebesan!

Vraćaš se kući, znaš što te čeka unutra, parkiraš automobil ispred kuće ili zgrade i… sjediš. Dišeš. Tipkaš po mobitelu. Jedeš neku čokoladu ili fino pecivo. I dobro ti je. Znaš taj osjećaj? I kad izađeš iz auta, dođeš doma nekako spremnija na sve, opuštenija. Kao da si bila na mini wellnessu. I razmišljaš da ti to postane tvoja osobna self-care rutina.

Možda te zanima... Marijana Mikulić: Mame imaju dovoljno stresa i bez tuđih negativnih komentara Roditelji

Mamama treba tako malo, malo mira, malo disanja, malo „puštanja mozga na pašu“. Pa ako već u tom razdoblju nemaš vremena za masažu, posjet wellness centru, vikend s frendicama – možeš barem sjediti u autu na parkingu. U Americi je to već pravi mali trend! Neke mame čak su na TikToku otkrile svoju malu tajnu, pa se mogu naći snimke na kojima mame jedu hranu za van u autu, priznajući da im se ne ulazi još barem malo u kuću.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Osim tog, parkirališta trgovačkih lanaca nekad su poprilično ispunjena automobilima – i mamama u njima. Primijetila je to jedna mama, pa objavila u nekoj mama-grupi post o tome, da bi na kraju dobila tisuće komentara koji to potvrđuju. Neke kažu da naruče sve što im treba online, pa onda uzmu dva sata za „kupnju“ i ta dva sata provedu u autu, uživajući u kavi ili junk foodu – i miru i tišini.

@leeann.braun The ambiance in my car is 🤌🏻 #foodtok #momsbelike #momsontiktok ♬ so many people using this sound - 𝕱𝖗𝖊𝖊 𝕾𝖆𝖙𝖊𝖑𝖊

Štoviše, neki su američki lanci brze prehrane već doskočili tom trendu, pa imaju na svom parkingu određena mjesta na kojima stoji znak „Alone Time“, odnosno vrijeme za samoću, gdje mame mogu parkirati i pojesti svoju hranu, a već su tome i prilagodili svoje nazive hrane i oglase poput „Naručite  Curbside Pickup (sendvič) i jedite ga u svom parkiranom autu“.

A primijetili su to i proizvođači dodataka za auto, pa se na Amazonu može pronaći „steering wheel tray“, odnosno pladanj za volan. Neki od njih su poprilično dotjerani, imaju kristaliće na sebi, neki imaju držače za mobitele. Pa jednostavno genijalno, zar ne?!

Neke mame ovo vrijeme koriste da bi slušale glasnu glazbu, po svom ukusu i guštu, neke čak u autu već imaju difuzore, masažere… Moraš priznati da mame jednostavno znaju doskočiti svemu!

@nicolestorydent Don’t eff with my me time. It is my therapy. #relatable #momtok #momlife #introvert #alonetime #parentinghumor #millennialmom #millennial #humor #momsoftiktok #parentsbelike ♬ original sound - Nicole Story Dent

I možemo se zezati na ovaj račun, možemo se smijati ili zgražati, ali činjenica je da mamama treba barem malo vremena za sebe. Ako im se drugo trenutno ne uklapa u raspored, zašto to ne bi bilo najobičnije i svima pristupačno – sjedenje u autu. Ono kad ti kažu da trebaš imati svoju self-care rutinu, a ti najaviš odlazak u shopping i sjedneš u auto na parkingu. I radiš što god želiš! Pa moramo priznati da zvuči zabavno!

Sigurno ima puno drugih načina i puno drugih mjesta za provesti vrijeme, ali ovaj je besplatan ili barem jeftiniji od mnogih, a nekad jednostavno želimo biti same sa sobom. I to je sasvim u redu.

Možda te zanima... Prestani se uspoređivati s drugim mamama! Gotovo svaka druga aktivnost je korisnija Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.