Roditelji Sretna mama 26. travnja 2024.

I to se događa: Ne osuđujte roditelje zbog dječjih kolica!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditeljstvo dolazi sa zdravom dozom stvari o kojima treba brinuti kad su u pitanju naša djeca. Ali jedna stvar o kojoj većina nas ne očekuje da će se brinuti kada postanemo novi roditelji, jest da nas drugi roditelji osuđuju zbog naše opreme za bebe. Ali to se događa, a o tome je progovorila jedna mama na TikToku.

Kad su dojenčad, brinemo dobiva li naše dijete dovoljno mlijeka i diše li dok spava. Brinemo se o prekretnicama kod male djece i o tome kako sisanje palca može utjecati na zdravlje zubića.  Kako rastu, brige ne prestaju, samo se pretvaraju u nešto drugo. Ali jedna stvar o kojoj većina nas ne očekuje da će se brinuti kada postanemo novi roditelji, jest da nas drugi roditelji osuđuju zbog naše opreme za bebe. Ali to se događa, a o tome je progovorila jedna mama na TikToku. 

Možda te zanima... 10 stvari zbog kojih roditelji žale što su potrošili novac na njih Beba

U videu koji je u međuvremenu postao viralan, TikTok korisnica Brooke primjećuje:  "Tijekom obiteljskog izleta u zoološki vrt osjećala sam se kao da me drugi osuđuju jer sam gurala kolica koja nisu među skupljima. Svaka kolica bila su luksuzna, a moja obična"

I njezino iskustvo očito nije jedino jer su mnogi u komentarima izrazili da su iskusili sličan osjećaj srama.

@brookesobasic I didn’t realize my stroller would enable classist side eyes 🤨 #mamatok #stroller #graco #vista #uppa #nuna #wonderfold #richmom #poormom #parenting #babygear ♬ original sound - Brooke

Tanay Howard za časopis Parents piše da nikoga ne osuđuje zbog izbora opreme za dijete.

"Znam koliko imam novca i brinem se o vlastitom džepu. Nikada se ne bih zaduživala da se uklopim među mame u parku ili samo da bih bila dio bande koja raspolaže luksuznom opremom za bebe", napisala je Tanay Howard za časopis Parents te dodala: "Živim u New Yorku, gdje je stanarina jednostavno previsoka za početak. Nisam mogla zamisliti da ću platiti približnu cijenu mjesečne najamnine jednosobnog stana da kupim kolica u koja moja djeca ionako nikada neće htjeti sjesti. No mnoge obitelji trebaju kolica, a to koliko je marka skupa ili ekskluzivna trebalo bi vam biti posljednja briga. Na dugom popisu stvari zbog kojih će nas društvo osuđivati tijekom roditeljstva, cijena tuđih stvari za bebu ne bi trebala imati nikakvog utjecaja na vas. Kada žele kupiti bilo koju vrstu dječje opreme, savjetujem roditeljima da vode računa o sigurnosti, jednostavnosti korištenja i izdržljivosti", poručila je Howard.

Stvarnost svega je da na dugom popisu stvari za koje će nas društvo osuđivati tijekom roditeljstva, cijena tuđih stvari za bebu nema nikakvog utjecaja na vas. Kada žele kupiti bilo koju vrstu dječje opreme, savjetujem roditeljima da vode računa o sigurnosti, jednostavnosti korištenja i izdržljivosti. U velikoj shemi stvari, koliko koštaju tuđa kolica ili koliko bi marka trebala biti prestižna, zapravo ne bi trebalo biti važno.

Možda te zanima... 9 stvari koje nikada ne bi trebala kupovati za bebu, savjetuju mame Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.