Roditelji Sretna mama 24. travnja 2024.

Kao da ti daju srce: Mame koje poklanjaju odjeću svoje djece drugim mamama

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kada ti neka majka daje odjeću, ona kaže da ste dio 'njenog tima' i to je najbolji način na koji te može podržati u ovo moderno doba

Znate što me čini solidarnom u majčinstvu? Kad dobijem pomoć, ruke drugih mama. Majke koje drugim majkama daju odjeću svoje djece koja im više ne odgovara, napisala je za CafeMom Laura Mazza, majka i novinarka. 

Kad sam bila trudna s Lucom i kad sam saznala da nosim dječaka, prijateljica mojih sestara dala mi je 3 torbe pune odjeće, iako me nikad nije upoznala. Čak mi je i dala steznik za trbuh.

Možda te zanima... Poruka prijateljima i obitelji: Molim vas, nemojte mojoj djeci davati smeće Vrtić

Sofijinu prva odjeću za izlazak iz rodilišta dala mi je prijateljica. prijatelj mi je poklonio punu vreću jakni i cipela, uglavnom nenošenih za Jamesa. I mislim da je to najljepša stvar koju možeš napraviti za mamu. Nije sva dječja odjeća skupa, ali skupi se. Djeca rastu kao gljive poslije kiše. Iz vrtića se vraćaju kao da su bili na prvoj liniji fronta. A cipele! Pa više ni ne znam koji broj nosi jer mi se nekad čini kao da uzima steroide za rast stopala. 

Dobiti vrećicu odjeće od druge mame je kao da ti daje dio njezina srca.

Odjeća uvijek ima sentimentalnu vrijednost. Ta mala majica na dinosaure koja je bila u vreći s ostalom robicom podsjećala je na avanture koje je njezin mali prošao u njoj. Odjeća čuva uspomene i ljubav. Imam čak i jaknu koja mi je bila najdraža jakna kada sam bila mam i sada je čuvam za Sofiju, a kada je ona preraste proslijedit ću je drugoj mami. 

Dakle, kada ti majka daje odjeću, ona kaže da ste dio 'njenog tima' i to je najbolji način na koji te može podržati u ovo moderno doba. Svim mamama koje su meni i drugim majkama dali voljenu odjeću svoje djece, vi ste nevjerojatne.

krevetić beba san spavanje Možda te zanima... Rabljena ili nova oprema za bebu: što smiješ posuditi, a što ipak kupiti novo? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.