Roditelji Sretna mama 15. lipnja 2018.

Poslastica za vikend: Malo drugačija pita s malinama

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Krenula je sezona malina! Isprobajte ovaj savršeni spoj kreme i malina i uživajte u ovoj slatkoj i jednostavnoj ljetnoj poslastici

Kombinirajte hrskavo tijesto s glatkom kremom i svježim malinama. Hrskavost ćete postići posipanjem šećera po kori tijesta, a glatku i slatku kremu klasičnom pripremom i dodavanjem malina. Iako je ova pita malo drugačija od one klasične, uživat ćete u savršeno slatkom desertu koji će osvojiti sve koji ga okuse!

sorbet maline Možda te zanima... Te slasne bobice: recepti s malinama! Vrtić

Sastojci:

  • 4 žlice šećera
  • 2 ½ šalice brašna
  • 150 g maslaca
  • hladna voda
  • maline
  • 2 vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. Pomiješajte 2 žlice šećera s 2 šalice brašna. Dodajte maslac pa dobro izmiješajte dok se ne rastavi u komadiće. Zalijte s dvije žlice hladne vode. Kada se tijesto počinje formirati, gotovo je.

2. Stavite tijesto između dvije folije pa ga razvaljajte u krug i pospremite u hladnjak na sat vremena.

3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi izmiksajte maline, vanilin šećer i žlicu brašna.

4. Tijesto prebacite u kalup, neka ima nešto veće rubove. Ostatak tijesta možete staviti na vrh pite. Premažite koru bjelanjkom i pospite šećerom, pa je napunite kremom od malina, vanilin šećera i brašna.

5. Pecite oko 40 minuta, a za to vrijeme u posudi izmiksajte jaje i slatko vrhnje. Prelijte pitu tom smjesom pa je vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta. Pitu na kraju možete ukrasiti svježim malinama. 

Potražite još finih recepata na Gastro.hr

cheescake malina Možda te zanima... Savršeni mini cheesecake od malina Vrtić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LuciaLucev

    Najgori recept koji sam ikad isprobala. Na tolikoj temperaturi toliko vremena biskvit je izgorio, u sloj malina ide samo brasno sto nema smisla a na vrhu slag i jaje. Niti se moze povezati ni stisnuti kako treba. Uzas!!!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.