Roditelji Sretna mama 20670 prikaza 10. studenoga 2017.

Trikovi za najbolju domaću juhu

Thinkstock

Kuhanje juhe čini se vrlo jednostavnim, ali postoji nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da juha bude još bolja

Osnova dobre juhe je u kvalitetnom mesu, pa tako možete iskoristiti govedinu, piletinu, teletinu ili kokoš. Bilo kakva vrsta mesa može se kombinirati s korjenastim povrćem, pa možete iskoristiti sve što imate u kuhinji.

Juha od govedine se kuha gotovo tri sata, a od piletine upola manje. Meso kokoši je žilavije pa treba dva i pol do tri sata da se skuha, dok je za teletinu dovoljno sat do sat i pol.

varivo Možda te zanima... 7 savjeta uz koje ćete uvijek skuhati savršeno varivo Roditelji

Na juhi se nakon što zakuha može stvoriti pjena, osobito u onoj s mahunarkama, korjenastim povrćem i mesom. Pjenu je najbolje odstraniti žlicom jer će u suprotnom pjena pokvariti okus juhe i utjecati na aromu. Jedna je od osnovnih grešaka pustiti juhu da jako kuha.

Jačina kuhanja trebala bi biti takva da se tijekom procesa kuhanja na površini tekućine svakih nekoliko sekundi pojavi jedan ili dva mjehurića. Ako snažno kuhate juhu, a ne pustite je da lagano krčka, meso i povrće bit će suho i prekuhano.

Potražite još zanimljivih savjeta na portalu Gastro.hr!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.