Roditelji Zanimljivosti 14. ožujka 2020.

Sredstvo za dezinfekciju ruku napravi kod kuće

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U ljekarnama i trgovinama vlada ogromna potražnja za gelovima za dezinfekciju ruku. U slučaju da ih ne možeš kupiti, donosimo ti recept kako da napraviš svoj u kućnoj radinosti

Pandemija koronavirusa stvorile je paniku među ljudima koji sada mahnito prazne police dućana i ljekarni. Sredstva za dezinfekciju ruku gotovo je nemoguće naći u ljekarnama. A Svjetska zdravstvena organizaciji, savjetovala je da se pranje ruku smatra jednom od najefikasnijih metoda za daljnje sprječavanje širenja virusa. 

Sredstva za dezinfekciju postala su najtraženija roba u gradu, jučer smo svjedočili fotografijama praznih polica dućana i drogerija. 

ruke dijete pranje Možda te zanima... Trikovi pomoću kojih ćeš dijete naučiti pravilno prati ruke Vrtić

No, dobra vijest je da, ako nemaš sapun ili nekog drugo dezinfekcijsko sredstvo, možeš ga napraviti i sama.  Kućno izrađeni gelovi za dezinfekciju ruku jednako su učinkoviti kao i kupovni, ako sadrže najmanje od 60 do 95 posto alkohola ističu iz Američkog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Napraviti domaći gel za dezinfekciju je brzo, jednostavno i pristupačno. 

Što ti je sve potrebno:

  • 2/3 šalice izopropilnog alkohola (ako ga nemaš može i etanol)
  • 1/3 šalice aloa vere (za njegu)
  • Po želji: 5 do 10 kapi eteričnog ulja po izboru za bolji miris

Sve dobro izmiješaj i prelij u pojedinačne boce sa sprejevima.

Možda te zanima... Infektolog Tešović objašnjava zašto je bolest uzrokovana koronavirusom blaža kod djece Vrtić
 
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar e-web
    e-web

    Ovo je odlično! Vrlo učinkovito.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.