Školarci Prehrana školarca 19. srpnja 2018.

Breskva - mirisna 'Miss voća' puna vitamina

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nevjerojatno je koliko vitamina i biološki aktivnih tvari u sebi skrivaju breskve, ali one nisu uvijek jednake kakvoće. Svoju tipičnu aromatičnu slatkoću i bogatstvo okusa razvijaju tek u zadnjim danima dozrijevanja i to isključivo na stablu pod toplim zrakama sunca

Miss među voćem - breskva, ne samo da privlači svojom ljepotom, nego je i na opip meka i baršunasta i jednostavno mami dijete da je uhvati poput loptice i zagrize. Nevjerojatno je koliko vitamina i biološki aktivnih tvari skrivaju u sebi. Zahvaljujući visokoj koncentraciji niacina u kombinaciji s magnezijem, selenom i cinkom može u vrlo kratko vrijeme smiriti nemir i razdražljivost.

Sladoled od breskve Možda te zanima... Sladoled od breskve - sladak i neodoljiv Školarci

Breskve nisu uvijek jednake kakvoće – svoju tipičnu aromatičnu slatkoću i bogatstvo okusa razvijaju tek u zadnjim danima dozrijevanja i to isključivo na stablu pod toplim zrakama sunca. Branje i kupovina tvrdih i još nedozrelih plodova ima manjak svega navedenoga.

Isprobajte pečene polovice breskvi i servirajte ih s pilećim ražnjićima – neobičan, ali odličan spoj slatkog i slanog okusa. Breskve su izvrsne i u voćnim salatama, gdje u jednom obroku možete zadovoljiti pravilo "5 na dan".

Palačinke breskve Možda te zanima... Slasne palačinke s breskvama za ljetne dane Školarci

Hladni napitak od breskve

Sastojci: 4 zrele breskve, 1 čašica jogurta, 2 žlice šećera, 2 žlice drobljenog leda, nastrugana korica 1 naranče.

Priprema: Očistite breskve. Narežite ih i ubacite u mikser zajedno s jogurtom, šećerom, ledom i koricom naranče. Miksajte oko 1 minutu i poslužite u visokih čašama.

Recept je preuzet s portala Gastro.hr

jabuka Možda te zanima... Jabuke su djeci najdraže voće, a ovako ih možete ispeći Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.