Školarci Prehrana školarca 22. prosinca 2016.

Jednostavna tjestenina sa srdelama u kojoj će svi uživati

tjestenina
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jednostavna priprema, jeftine i ukusne srdele u kombinaciji s finom paštom divan su spoj za svaku priliku, gdje god se nalazili. Tjesteninu začinite bazično, bez pretjerivanja sa začinima jer ćete na taj način izvući najbolje iz svake namirnice. Pripremite fini umak pa kombinirajte sve zajedno i uživajte u finim morskim okusima

Sastojci:

  • 500 g tjestenine
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 500 g srdela
  • 1 crveni luk
  • 800 g pasata od rajčica
  • 100 g maslina
  • 2 dl bijelog vina
  • 100 g oštrog brašna
  • 100 g sira Grana Padano
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • peršin
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Očistiti srdele. Nasjeckati luk, peršin i češnjak. Srdele uvaljati u oštro brašno i potom ih pirjati na maslinovom ulju.

2. Kad su gotove, staviti ih na papir da upije višak masnoće.

3. Popirjati češnjak i luk, dodati im tjesteninu, začiniti solju i paprom te na kraju dodati peršin, kapare i crne masline.

4. Sve podliti bijelim vinom i dodati vrhnje za kuhanje. U umak dodavati pržene srdele.

5. Tjesteninu skuhati prema uputama i kad je gotova, dodati je u umak.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.