Školarci Prehrana školarca 25. ožujka 2017.

Krema od limuna i piškota u savršenoj kombinaciji

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tko je obožavatelj slatkih deserata u kombinaciji s gorčinom limuna, uživat će u ovom jednostavnoj i osvježavajućoj slastici od kreme od limuna i piškota

Ako kremu od limuna napravite večer prije, sljedeći dan ćete jednostavno napraviti ovaj ukusni desert koji se ne peče, a koji se radi izravno u čaši iz koje ga jedete.

Sastojci:

  • 10 piškota
  • 2 šalice slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 1 šalica kreme od limuna za koju vam je potrebno: 4 žumanjka, 2 jaja, 200 g šećera, prstohvat soli, limunova korica, 180 ml limunova soka, 150 g maslaca


Postupak:

1. Posložiti piškote na papir za pečenje.  

2. U većoj posudi, izmiksati slatko vrhnje s mljevenim šećerom.

3. Za kremu od limuna, žumanjke, jaja, šećer i prstohvat soli stavite u lonac te dobro izmiješajte pjenjačom. Sastojcima umiješajte koricu i sok limuna, a naposljetku dodajte maslac.

4. Smjesu zagrijte na laganoj do umjerenoj vatri neprestano miješajući. Uz miješanje, lagano kuhajte dok se maslac ne rastopi, a smjesa ne ugusti – 5 do 10 minuta.

5. Dok je još vruća, kremu procijedite u zdjelu kroz gustu cjediljku. Kremu izravno pokrijte prijanjajućom plastičnom folijom kako se tijekom hlađenja na vrhu ne bi formirala „kožica“. Krema će biti spremna za uporabu nakon par sati hlađenja u hladnjaku.

6. U čašu staviti 5 piškota, prekriti ih 1/3 kreme od limuna, potom 1/3 slatkog vrhnja, staviti preostale piškote,  1/3 kreme od limuna i ostatak slatkog vrhnja te na njega ostatak kreme od limuna.

7. Ohladite u hladnjaku, uzmite žlicu i uživajte

Pročitajte više na Gastro. hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.