Školarci Prehrana školarca 03. travnja 2017.

Novo ruho naših najdražih tortelina

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sjajan obrok na žlicu za one koji vole takvu hranu. A prilično smo sigurni da će se svidjeti i ostalima!

Dodajte ovoj juhi još koju mrkvu, malo špinata i celera i pretvorite običnu povrtnu juhu u pravo malo remek djelo. Još ako se cijeloj priči pridruži sitno nasjeckana piletina, dobit ćete novi najdraži ručak cijele obitelji. Savršen spoj tortelina punjenih sirom i limuna, osvojit će vas pri prvom zalogaju.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani luk
  • 2 svježe rajčice
  • 2 stabljike celera, nasjeckane na kolutiće
  • 2 mrkve, narezane na kolutiće
  • 2 češnja češnjaka, naribana
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 limuna
  • 5 šalica povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 400 g tortelina
  • 100 g mladog špinata

Priprema:

1. Zagrijati ulje pa dodati luk, celer, mrkvu, češnjak, rajčicu i sol, te kratko pirjati - oko 6 minuta.

2. Naribati limunovu koricu i ocijediti sok da ga bude za otprilike 1/4 šalice. 

3. Dodati koricu u povrće te sve zaliti temeljcem pa zakuhati i dodati torteline. 

4. Kuhati dok tortelini nisu skoro skuhani pa dodati špinat i limunov sok.

5. Kuhati oko minutu - da špinat omekša.

6. Poslužite toplo i po želji, naribajte na juhu malo svježeg parmezana i uživajte! 


Pročitajte više na Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.